Tilbage

Frankrig

Chateau Puech-Haut Tête de Belier Rouge 2020

1 fl. pr. stk.
329,95 DKK
6 fl. pr. stk.
269,95 DKK
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser
93-95 Point Jeb Dunnuck
94 Point Houlberg
94 Point Mad og Monopolet
⭐ 4,2 Vivino

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Frankrig

Chateau Puech-Haut Tête de Belier Rouge 2020

På lager - 1-2 dages leveringVingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).

Beskrivelse:

”93-95 points. A full-bodied red with terrific balance” – Jeb Dunnuck

"94 point. I munden er det et lille turbodrevet kraftværk med sort intensitet, men samtidig med en cremet, blød, kraftig og småfed tekstur. Det er en magi-terning af koncentreret vin..." - Houlberg

"94 point. Den fylder munden med masser af powerfrugt, blide tanniner og en fin syre. En god vin til julemaden." - Mad & Monopolet

“Easily one of the top estates in the Languedoc (if not southern France)” – Robert Parker

Tête de Belier er tilbage… Châteauneuf-du-Pape møder Côte Rôtie i kongevinen, som Robert Parker adskillige gange har givet op mellem 95 og 96 point. Det her er Sydfrankrigs største rødvin i sit prisleje. Punktum.

Så luksuriøst smager denne Syrah-lækre sydfranske rødvin. Den drømmeagtige vinmark i St-Drézery er en tro kopi af Châteauneuf-du-Pape med samme type rullesten, som Rhôneflodens mægtige strøm af smeltevand har efterladt sig og formet i mellemistiden.

Jancis Robinson har sammenlignet Tête de Beliers powerfrugt med en sumo-bryder... og ikke uden grund! Vi taler et rekordkræsent høstudbytte af verdensklassedruer fra forsvindende 25 hektoliter pr. hektar. I kælderen forkælet og fuldendt på nye fade af den nyligt afdøde 100-point-Châteauneuf-stjerne Philippe Cambie…  Wauw! 

Smagenote

Dramatisk mørklilla med kulsort powerkerne... Næsen bekræfter intensiteten med storflirtende charmefrugt og supersexede luksuskrydderier. Florale parfumedufte, skovjordbær, sorte kirsebær og solmodne brombær blander sig lækkert med provencalske garrigueurter, sorte oliven, peber og baconfedt samt engelsk lakrids, ristede espressobønner og chokolade fra fadet... Wauw! I munden elegant som silke med imponerende muskelfrugt og flot integreret fadkrydderi fra dyreste hylde.  Himmelsk polerede tanniner sætter trumf på den glidende, generøse slow-motion finish… der hurtigt kalder på en slurk til. Drik nu, eller gem +10 år fra høståret.         

Anmeldelser af Chateau Puech Haut Tete De Belier Rouge 2020

93-95/100 Jeb Dunnuck
”It has a great nose of ripe blackberries, toasty oak, cured meats, and ground pepper. This carries to a full-bodied red with terrific balance, a deep, layered mouthfeel, building tannins, and a great finish. This is a rich, concentrated Syrah that still stays balanced and light on its feet.”

94/100 Houlberg
"I glasset er det mørkt med en duft af tør engelsk lakrids, tobak, hængt kød og spegepølse, klassiske rhônekrydderier samt en frugt af modne brombær, sorte kirsebær og langsomt - med mere luft i dit glas - så kommer fadnoterne også mere frem til vanilje, chokolade og kaffebønner, peber og tør jord. I munden er det et lille turbodrevet kraftværk med sort intensitet, men samtidig med en cremet, blød, kraftig og småfed tekstur. Det er en magi-terning af koncentreret vin, som en flaske vinøs madkulør, der lige giver smagen et ekstra boost. Man kan også mærke peberen fra Syrah druerne, som sammen med fede og tørre tanniner, virkelig får alkoholen frem i smagsbilledet med tør styrke. Samlet har vinen denne rund, blød og behageligt intense smag. 94 point. Forhandles af Supervin, hvor en flaske koster 329,95 kr., mens prisen er 269,95 kr. ved køb af 6 flasker."

94/100 Mad & Monopolet
"TEST AF ÅRETS JULEVIN 2023: Vi slutter af i Frankrig, dog ikke i Rhône, men i stedet ved Languedoc, som også laver fremragende vin. Denne er på det klassiske “Rhône-blend” og får i flere årgange intet mindre 95-96 point. Den har en enorm lækker duft, hvor der vælter tætte noter af modne kirsebær, brombær, oliven, balsamico, røg, espresso og lakrids op ad glasset. Den fylder munden med masser af powerfrugt, blide tanniner og en fin syre. En god vin til julemaden. "

…….

Tidligere årgange:

96/100 Robert Parker (årg. 2010)
“Even better, the 2010 Coteaux du Languedoc Saint Drezery Tete de Belier is Hermitage-like with its incredible perfume of cassis, licorice, roasted meats and scorched earth. Full-bodied, layered and fabulously concentrated, it has first-rate purity of fruit, ripe underlying tannin and impressive concentration. It will be even better in another couple of years and have 10-15 years of longevity, possibly more. “

95/100 Robert Parker (årg. 2015)
“Another heavenly wine is the 2015 Saint Drezery Tete de Belier, which was also just recently bottled. A ripe, hedonistic effort that offers lots of minerality, darker fruits, pepper and underbrush, it hits the palate with full-bodied richness, ripe tannin and a gorgeously pure, seamless texture. It's already just about impossible to resist, yet given its balance, purity and structure, it's going to continue drinking beautifully for 5-8 years.”

95/100 Robert Parker (årg. 2009)
“Also superb, and the first vintage for this cuvee, the 2009 Coteaux du Languedoc Saint Drezery Tete de Belier shows lots of similarities to the 2011 with its ripe, voluptuous and sexy style. Blackberry, dried spices, licorice, chocolate and ample ground herbs are just some of the nuances here, and it hits the palate with full-bodied richness and depth, no hard edges and sweet tannin. Enjoy this beauty over the coming 7-8 years.”

Nyd den til andesteg, lam, tørmodnet oksekød, gris og vildtkød. Genial til alle formerer for stegt og grillet kød! Servér ved 16-17°C

Tête de Belier er fremstillet på 70% Syrah, 20% Grenache, 8% Mourvedre og 2% Carignan fra Puech-Hauts egne marker i St-Drézery, 20 km nordøst for Montpeliier. Et unikt terroir med samme type runde rullesten, galet roulés, der har gjort Chateauneuf-du-Pape berømt verden over.

Druerne høstes fra kl. 2 om natten til kl. 8 om morgenen, så kun 100% frisk frugt finder vej til den færdige vin. Under og efter gæringen udblødes drueskallerne ekstra længe for at udtrække farve, smag og struktur i særklasse. Syrah i imponerende 50 dage, de supplerende druesorter i 35 dage. Vinen modner herefter på 228 liters egetræsfade fra Bourgogne og Troncais (medium til medium+ toast). Ingen klaring, ingen filtrering.

Om Château Puech-Haut

“Easily one of the top estates in the Languedoc (if not southern France)” – Robert Parker

Verdensklasse kommer ikke flyvende, og slet ikke til Languedoc! Da industrimagnaten Gerard Bru i 1980 købte sine første 25 hektar land i St-Drézéry, 10 km nordøst for Montpelllier, var der ingen vinplanter på stedet. Til gengæld havde terroiret potentiale til at producere vin i verdensklasse. I 1990 var arealet klar til beplantning, og tre år senere var første årgang af Chateau Puech-Haut på markedet.

Gerard Bru er ikke en mand, der gør tingene halvt. Da Chateau Puech-Haut var uden slotsbygning, købte han simpelthen en berømt embedsbolig i Montpellier, som han siden lod flytte og genopføre på egen grund. Til vingården lod han desuden hente verdens største vintønde på 300.000 liter - og verdens mest berømte ønologiske konsulent, Michel Rolland fra Bordeaux. Sidstnævnte blev i 2008 erstattet af Philippe Cambie, der tryller i kældrene hos mere end 15 producenter i Châteauneuf-du-Pape. I 2017 overtog Gerard Bru Château Lavabre i det prestigiøse nabodistrikt Pic-St-Loup.

Med Château Puech-Haut og Château Lavabre laver Gerard Bru & Co. vin fra hele 250 hektar. En dybt imponerende bedrift, når man tager i betragtning, at selv vingårdenes ”basisvine” vader i 90-95 point ratings fra de store anmeldere!

Årgang 2020
Servering 16-18°C
Gemme potentiale +10 år fra høståret
Alkohol 15,5 %
Indhold 75 cl
Lukketype Kork
Emballage 6 stk. papkasse
1 fl. pr. stk.
329,95 DKK
6 fl. pr. stk.
269,95 DKK
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser
93-95 Point Jeb Dunnuck
94 Point Houlberg
94 Point Mad og Monopolet
⭐ 4,2 Vivino

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Lignende produkter