
Chateau Puech-Haut Tete De Belier Rouge 2018
Verdens vigtigste vinanmelder Robert Parker tager ikke fejl... Tête de Belier er en af verdens allerbedste rødvine og aldrig smagt bedre end i den nye årgang 2018.
Châteauneuf-du-Pape møder Côte Rôtie... Så luksuriøst smager denne Syrah-lækre sydfranske rødvin. Den drømmeagtige vinmark i St-Drézery er nøje selekteret. Terroiret er nemlig en tro kopi af Châteauneuf-du-Papes med samme type rullesten, som Rhôneflodens mægtige strøm af smeltevand har efterladt sig og formet i mellemistiden.
Jancis Robinson sammenligner powerfrugten med en sumo-bryder... og ikke uden grund! Vi taler et rekordkræsent høstudbytte af verdensklassedruer fra forsvindende 25 hektoliter pr. hektar.
I kælderen forkælet og fuldendt på helt nye fade af den nyligt afdøde 100-point-Châteauneuf-stjerne Philippe Cambie… Derfor er Puech-Haut Languedocs bedst anmeldte vinhus både Robert Parker og Jeb Dunnuck. Og derfor er Tête de Belier Sydfrankrigs største rødvin i sit prisleje. Punktum.
Nyd den til andesteg, lam, tørmodnet oksekød, gris og vildtkød. Genial til alle formerer for stegt og grillet kød! Servér ved 16-17°C
Hvordan smager Chateau Puech-Haut Tete De Belier Rouge 2018?
Dramatisk mørklilla med kulsort powerkerne... Næsen bekræfter intensiteten med storflirtende charmefrugt og supersexede luksuskrydderier. Florale parfumedufte, skovjordbær, sorte kirsebær og solmodne brombær blander sig lækkert med provencalske garrigueurter, sorte oliven, peber og baconfedt samt engelsk lakrids, ristede espressobønner og chokolade fra fadet... Wauw! I munden elegant som silke med imponerende muskelfrugt og flot integreret fadkrydderi fra dyreste hylde. Himmelsk polerede tanniner sætter trumf på den glidende, generøse slow-motion finish… der hurtigt kalder på en slurk til. Drik nu, eller gem 8-10 år fra høståret.
Chateau Puech-Haut Tete De Belier Rouge 2018 passer godt til...
Om Chateau Puech-Haut
“Easily one of the top estates in the Languedoc (if not southern France) … They produce a number of cuvees, with their entry level efforts representing superb values, and their top cuvees being able to stand toe to toe with the greatest wines in the world." - Robert Parker
Verdensklasse kommer ikke flyvende, og slet ikke til Languedoc! Da industrimagnaten Gerard Bru i 1980 købte sine første 25 hektar land i St-Drézéry, 10 km nordøst for Montpelllier, var der ingen vinplanter på stedet. Til gengæld havde terroiret potentiale til at producere vin i verdensklasse. I 1990 var arealet klar til beplantning, og tre år senere var første årgang af Chateau Puech-Haut på markedet.
Gerard Bru er ikke en mand, der gør tingene halvt. Da Chateau Puech-Haut var uden slotsbygning, købte han simpelthen præfekturet i Montpellier - og fik det flyttet og genopført på egen grund. Til vingården lod han desuden hente verdens største vintønde på 300.000 liter - og verdens mest berømte ønologiske konsulent, Michel Rolland fra Bordeaux. Sidstnævnte blev i 2008 udskiftet med Philippe Cambie, der laver vin for mere end 15 producenter i Chateauneuf-du-Pape. I 2017 overtog Gerard Bru Chateau Lavabre i det prestigiøse nabodistrikt Pic-St-Loup.
Med Chateau Puech-Haut og Chateau Lavabre laver Gerard Bru & Co. vin fra hele 250 hektar. En dybt imponerende bedrift, når man tager i betragtning, at selv de to vingårdes ”entry level”-vine vader i 90-95 point ratings hos de store anmeldere!
Vindata
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener