Tilbage

Chateau Puech-Haut Tete De Belier Rouge 2018

Frankrig

Frankrig, Languedoc-Roussillon

15% alk.

75 cl

1 fl. pr. stk.
329,95 DKK
6 fl. pr. stk.
269,95 DKK
Udsolgt
Indhent tilbud på storkøb
Udsolgt
Unik smagsgaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Anmeldelser
Din rating
93 Point Jeb Dunnuck
91-93/100 Robert Parker
92 Point Decanter
92 Point Falstaff
17,5 / 20 Jancis Robinson
⭐ 4,4 Vivino

Chateau Puech-Haut Tete De Belier Rouge 2018

Frankrig

Frankrig, Languedoc-Roussillon

15% alk.

75 cl

"93 points. A stunning bottle of wine" - Jeb Dunnuck

"Easily one of the top estates in the Languedoc (if not southern France)" - Robert Parker

"17,5 points. An outrageously powerful, huge sumo-wrestler of a palate" - Jancis Robinson

Verdens vigtigste vinanmelder Robert Parker tager ikke fejl... Tête de Belier er en af verdens allerbedste rødvine og aldrig smagt bedre end i den nye årgang 2018.

Châteauneuf-du-Pape møder Côte Rôtie... Så luksuriøst smager denne Syrah-lækre sydfranske rødvin. Den drømmeagtige vinmark i St-Drézery er nøje selekteret. Terroiret er nemlig en tro kopi af Châteauneuf-du-Papes med samme type rullesten, som Rhôneflodens mægtige strøm af smeltevand har efterladt sig og formet i mellemistiden.

Jancis Robinson sammenligner powerfrugten med en sumo-bryder... og ikke uden grund! Vi taler et rekordkræsent høstudbytte af verdensklassedruer fra forsvindende 25 hektoliter pr. hektar.

I kælderen forkælet og fuldendt på helt nye fade af den nyligt afdøde 100-point-Châteauneuf-stjerne Philippe Cambie… Derfor er Puech-Haut Languedocs bedst anmeldte vinhus både Robert Parker og Jeb Dunnuck. Og derfor er Tête de Belier Sydfrankrigs største rødvin i sit prisleje. Punktum.

Nyd den til andesteg, lam, tørmodnet oksekød, gris og vildtkød. Genial til alle formerer for stegt og grillet kød! Servér ved 16-17°C

1 fl. pr. stk.
329,95 DKK
6 fl. pr. stk.
269,95 DKK
Udsolgt
Indhent tilbud på storkøb
Udsolgt
Unik smagsgaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Anmeldelser
Din rating
93 Point Jeb Dunnuck
91-93/100 Robert Parker
92 Point Decanter
92 Point Falstaff
17,5 / 20 Jancis Robinson
⭐ 4,4 Vivino

Anmeldelser af Chateau Puech-Haut Tete De Belier Rouge 2018

93 Point

Jeb Dunnuck

Always a stunning wine… that was brought up in new barrels. It sports a deep purple color as well as a ripe, smoky nose of black cherries, black raspberries, peppery herbs, new leather, and loads of spice notes. This rich, full-bodied, powerful, heady beauty packs loads of fruit yet still stays light and graceful on the palate, with no sensation of weight or heaviness. It shows the pure, elegant style of the vintage nicely and is a stunning bottle of wine.

91-93/100

Robert Parker

The 2018 Languedoc Tête de Bélier features lush scents of ripe plums and black cherries supported by hints of baking spices and vanilla. It's rich, sumptuous and full-bodied, with velvety tannins, lashings of vanilla and lingering plushness on the finish.

92 Point

Decanter

Opulent aromas of dark cherry, plum, sweet spice and smoky oak, then a palate of black fruit, clove and generous tannins.

92 Point

Falstaff

Dark ruby red. Sweet, dark fruit with notes of cassis, plums and blackberries, with spicy hints such as vanilla. Broad and expansive on the palate with beautiful fruit, fine tannins and a bit tart, aftertaste with good length.

17,5 / 20

Jancis Robinson

Grilled berries and plums, which are aromatic and herb-scented on the nose, rich and syrupy on the palate with a strong current of coffee liqueur. Even spitting, this wine clears the nostrils. Wasabi and cherry-blossom grace notes over an outrageously powerful, huge sumo-wrestler of a palate. This burns like hot smoked chillies, but even as you're backing off, it loops a red-velvet belt around you and pulls you back in with rose petals dipped in pomegranate syrup, Turkish delight, cherries in melted chocolate, cumin-chocolate-coffee ganache. Bewilderingly heady and rich. It's too much and it's over the top and yet it is in perfect balance. The tannins could not be more precisely sculpted, they could not be more silky, more defined without holding anything back. You need to love huge wines to appreciate this, but you'd need to be particularly prejudiced against big wines not to recognise the complexity and balance of this dragon. The perfect wine for a Korean pulled-pork bun, but pour a thimbleful.

⭐ 4,4

Vivino

Hvordan smager Chateau Puech-Haut Tete De Belier Rouge 2018?

Dramatisk mørklilla med kulsort powerkerne... Næsen bekræfter intensiteten med storflirtende charmefrugt og supersexede luksuskrydderier. Florale parfumedufte, skovjordbær, sorte kirsebær og solmodne brombær blander sig lækkert med provencalske garrigueurter, sorte oliven, peber og baconfedt samt engelsk lakrids, ristede espressobønner og chokolade fra fadet... Wauw! I munden elegant som silke med imponerende muskelfrugt og flot integreret fadkrydderi fra dyreste hylde. Himmelsk polerede tanniner sætter trumf på den glidende, generøse slow-motion finish… der hurtigt kalder på en slurk til. Drik nu, eller gem 8-10 år fra høståret.

Chateau Puech-Haut Tete De Belier Rouge 2018 passer godt til...

Om Chateau Puech-Haut

“Easily one of the top estates in the Languedoc (if not southern France) … They produce a number of cuvees, with their entry level efforts representing superb values, and their top cuvees being able to stand toe to toe with the greatest wines in the world." - Robert Parker

Verdensklasse kommer ikke flyvende, og slet ikke til Languedoc! Da industrimagnaten Gerard Bru i 1980 købte sine første 25 hektar land i St-Drézéry, 10 km nordøst for Montpelllier, var der ingen vinplanter på stedet. Til gengæld havde terroiret potentiale til at producere vin i verdensklasse. I 1990 var arealet klar til beplantning, og tre år senere var første årgang af Chateau Puech-Haut på markedet.

Gerard Bru er ikke en mand, der gør tingene halvt. Da Chateau Puech-Haut var uden slotsbygning, købte han simpelthen præfekturet i Montpellier - og fik det flyttet og genopført på egen grund. Til vingården lod han desuden hente verdens største vintønde på 300.000 liter - og verdens mest berømte ønologiske konsulent, Michel Rolland fra Bordeaux. Sidstnævnte blev i 2008 udskiftet med Philippe Cambie, der laver vin for mere end 15 producenter i Chateauneuf-du-Pape. I 2017 overtog Gerard Bru Chateau Lavabre i det prestigiøse nabodistrikt Pic-St-Loup.

Med Chateau Puech-Haut og Chateau Lavabre laver Gerard Bru & Co. vin fra hele 250 hektar. En dybt imponerende bedrift, når man tager i betragtning, at selv de to vingårdes ”entry level”-vine vader i 90-95 point ratings hos de store anmeldere!

Vindata

Årgang

2018

Indhold

75 cl

Alkohol-%

15 %

Servering

16-18°C

Gemmepotentiale

8-10 år fra høståret

Proptype

Kork

Emballage

6 stk. papkasse

Allergener

Sulferdioxid/ Sulfitter
Lignende produkter