
Chateau Puech-Haut Saint Drezery Tête de Bélier 2017
Chateauneuf du Pape møder Cote Rotie... Så luksuriøst smager denne Syrah-lækre sydfranske rødvin. Det drømmeagtige terroir i St-Drézery er udvalgt for sit slægtskab med netop Chateauneuf-du Pape.
Vi taler druer i verdensklasse. Vi taler Languedocs bedst anmeldte vinhus hos både Robert Parker og Jeb Dunnuck. Og helt konkret taler vi om Tête de Belier 2017 – prislejets største sydfranske rødvin. Punktum.
Nyd den til andesteg, lam, tørmodnet oksekød, gris og vildtkød. Genial til alle formerer for stegt og grillet kød! Servér ved 16-17°C
Hvordan smager Chateau Puech-Haut Saint Drezery Tête de Bélier 2017?
Flot dybrød med lilla skær. Næsen storflirter allerede på afstand med charmerende frugt og sexet krydderi. Ungdommelige noter af viol, jordbær, sorte kirsebær og brombær blander sig smukt med sydfranske strejf af krydderurter, oliven, peber og baconfedt samt lidt lakrids, mokka og chokolade fra fadet. I munden rig og koncentreret med silkeblød tekstur og læskende elegance. Frugten og fadet matcher hinanden med lækkerhed… Glidende, generøs finish, der hurtigt kalder på en slurk til. Drik nu, eller gem 8-10 år fra høståret.
Chateau Puech-Haut Saint Drezery Tête de Bélier 2017 passer godt til...
Om Chateau Puech-Haut
“Easily one of the top estates in the Languedoc (if not southern France) … They produce a number of cuvees, with their entry level efforts representing superb values, and their top cuvees being able to stand toe to toe with the greatest wines in the world." - Robert Parker
Verdensklasse kommer ikke flyvende, og slet ikke til Languedoc! Da industrimagnaten Gerard Bru i 1980 købte sine første 25 hektar land i St-Drézéry, 10 km nordøst for Montpelllier, var der ingen vinplanter på stedet. Til gengæld havde terroiret potentiale til at producere vin i verdensklasse. I 1990 var arealet klar til beplantning, og tre år senere var første årgang af Chateau Puech-Haut på markedet.
Gerard Bru er ikke en mand, der gør tingene halvt. Da Chateau Puech-Haut var uden slotsbygning, købte han simpelthen præfekturet i Montpellier - og fik det flyttet og genopført på egen grund. Til vingården lod han desuden hente verdens største vintønde på 300.000 liter - og verdens mest berømte ønologiske konsulent, Michel Rolland fra Bordeaux. Sidstnævnte blev i 2008 udskiftet med Philippe Cambie, der laver vin for mere end 15 producenter i Chateauneuf-du-Pape. I 2017 overtog Gerard Bru Chateau Lavabre i det prestigiøse nabodistrikt Pic-St-Loup.
Med Chateau Puech-Haut og Chateau Lavabre laver Gerard Bru & Co. vin fra hele 250 hektar. En dybt imponerende bedrift, når man tager i betragtning, at selv de to vingårdes ”entry level”-vine vader i 90-95 point ratings hos de store anmeldere!
Vindata
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage