
Chateau Puech-Haut Réboussier 2014
Et af de bedste eksempler på Carignan i mands minde!
Potent, eksplosiv, muskuløs og med en kæmpemæssig smagsrigdom. Alt er bare stort og majestætisk på denne kongevin, der hæver sig over mange andre topvine… Selv flere Chateauneuf’er må se sig slået af henrivende Réboussier!
Topanmeldelserne regner ned over Chateau Puech-Haut, Languedocs ’’nye’’ tophus, der for alvor har fået medvind i sejlene og bader i en sand stjerneregn, efter de lancerede deres første vin i 1990’erne.
Med et perfekt middelhavsklima og et terroir med de karakteristiske rullesten som i berømte Chateauneuf-du-Pape kombineret med ekspertise fra en af de bedste ønologer i Rhône, kan resultatet næsten kun blive godt!
Drik nu eller gem +15 år.
Hvordan smager Chateau Puech-Haut Réboussier 2014?
Dyb mørkrød farve, der omsluttes af en lilla kant i glasset. Et bombardement af mørk frugt bekriger næseborene, der langsomt åbner sig for aromaer af fuldfede, solmodne blommer og sorte brombær og kirsebær; spillevende og kompakt frugt i bedste Rhône-stil med vægt på alkoholen og fylden. Men vi er dog i Languedoc! Smagsoplevelsen intensiveres af toner af smeltet lakrids – næsten fondueagtigt - og tørrede garrigue-urter samlet i naturen på en varm og tør sensommerdag; en vederkvægende duft, der er helt særlig for de sydfranske områder. Kompleks og kæmpestor vin!
Om Chateau Puech-Haut
“Easily one of the top estates in the Languedoc (if not southern France) … They produce a number of cuvees, with their entry level efforts representing superb values, and their top cuvees being able to stand toe to toe with the greatest wines in the world." - Robert Parker
Verdensklasse kommer ikke flyvende, og slet ikke til Languedoc! Da industrimagnaten Gerard Bru i 1980 købte sine første 25 hektar land i St-Drézéry, 10 km nordøst for Montpelllier, var der ingen vinplanter på stedet. Til gengæld havde terroiret potentiale til at producere vin i verdensklasse. I 1990 var arealet klar til beplantning, og tre år senere var første årgang af Chateau Puech-Haut på markedet.
Gerard Bru er ikke en mand, der gør tingene halvt. Da Chateau Puech-Haut var uden slotsbygning, købte han simpelthen præfekturet i Montpellier - og fik det flyttet og genopført på egen grund. Til vingården lod han desuden hente verdens største vintønde på 300.000 liter - og verdens mest berømte ønologiske konsulent, Michel Rolland fra Bordeaux. Sidstnævnte blev i 2008 udskiftet med Philippe Cambie, der laver vin for mere end 15 producenter i Chateauneuf-du-Pape. I 2017 overtog Gerard Bru Chateau Lavabre i det prestigiøse nabodistrikt Pic-St-Loup.
Med Chateau Puech-Haut og Chateau Lavabre laver Gerard Bru & Co. vin fra hele 250 hektar. En dybt imponerende bedrift, når man tager i betragtning, at selv de to vingårdes ”entry level”-vine vader i 90-95 point ratings hos de store anmeldere!
Vindata
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Proptype
Emballage