
Chateau Puech-Haut Pic Saint Loup Clos du Pic 2017
Robert Parker går grassat, når han smager Puech-Hauts topvine, og det er der også al mulig grund til: vinene har aldrig været bedre, og Puech-Haut er blevet referencepunktet i Languedoc, ligesom Petrus er det i Pomerol og Romanée-Conti er det i Bourgogne.
Enkeltmarksvinen 2017 Clos du Pic er fremstillet af Syrah og Mourvèdre fra ældgamle vinstokke i Pic St Loup-distriktet, som er Languedocs svar på Châteauneuf-du-Pape.
Nyd den som en stor Châteauneuf... til lam med krydderurter, saftige steaks, vildtkød, simreretter og lagrede oste. Server ved 16-18°C
Hvordan smager Chateau Puech-Haut Pic Saint Loup Clos du Pic 2017?
Vinen er blæksort og ekstremt rig og kraftfuld, men alligevel ikke foruden en vis kølig elegance. Den er allerede nu flot og kompleks, men den vil givetvis udvikle sig til noget endnu bedre over det næste årti, selvom det er svært at forestille sig at en Languedoc-vin kan blive større. Det er ren magi.
Om Chateau Puech-Haut
“Easily one of the top estates in the Languedoc (if not southern France) … They produce a number of cuvees, with their entry level efforts representing superb values, and their top cuvees being able to stand toe to toe with the greatest wines in the world." - Robert Parker
Verdensklasse kommer ikke flyvende, og slet ikke til Languedoc! Da industrimagnaten Gerard Bru i 1980 købte sine første 25 hektar land i St-Drézéry, 10 km nordøst for Montpelllier, var der ingen vinplanter på stedet. Til gengæld havde terroiret potentiale til at producere vin i verdensklasse. I 1990 var arealet klar til beplantning, og tre år senere var første årgang af Chateau Puech-Haut på markedet.
Gerard Bru er ikke en mand, der gør tingene halvt. Da Chateau Puech-Haut var uden slotsbygning, købte han simpelthen præfekturet i Montpellier - og fik det flyttet og genopført på egen grund. Til vingården lod han desuden hente verdens største vintønde på 300.000 liter - og verdens mest berømte ønologiske konsulent, Michel Rolland fra Bordeaux. Sidstnævnte blev i 2008 udskiftet med Philippe Cambie, der laver vin for mere end 15 producenter i Chateauneuf-du-Pape. I 2017 overtog Gerard Bru Chateau Lavabre i det prestigiøse nabodistrikt Pic-St-Loup.
Med Chateau Puech-Haut og Chateau Lavabre laver Gerard Bru & Co. vin fra hele 250 hektar. En dybt imponerende bedrift, når man tager i betragtning, at selv de to vingårdes ”entry level”-vine vader i 90-95 point ratings hos de store anmeldere!
Vindata
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage