
Chateau Puech-Haut Pic Saint Loup "Clos du Pic" 2016
En af Languedocs største vine i den uforglemmelig årgang 2016.
Ifølge Wine Enthusiast, er årgang 2016 årtusindets bedste årgang i Languedoc, så du får fuld smæk for skillingerne i denne topvin fra Château Puech-Haut.
Med konstante topanmeldelser fra Robert Parker er Château Puech-Haut blevet referencepunktet i Languedoc, ligesom Petrus er det i Pomerol og Romanée-Conti er det i Bourgogne. Det fås simpelthen ikke større på disse kanter!
Skyhøje 97 point fra Rhône-guruen, Jeb Dunnuck, vidner om, at det her en vinoplevelse i indiskutabel verdensklasse!
Nyd den som en stor Châteauneuf... til lam med krydderurter, saftige steaks, vildtkød, simreretter og lagrede oste. Server ved 16-18°C
Hvordan smager Chateau Puech-Haut Pic Saint Loup "Clos du Pic" 2016?
”Clos du Pic” imponerer allerede ved opskænkningen med en violet natsort kulør i glasset. Næsen buldrer derudaf med violer, sorte kirsebær, brombær og solbær, der indsvøbes i luksuriøse strejf af valrhona-chokolade, lakrids, peber, vanilje og nelliker fra de franske egetræsfade. I munden lander vinen med 2016-årgangens rekordhøje koncentration og frugtfylde. Under den rige og fedmefulde frugt gemmer sig en herlig kølig elegance, der sørger for total smagsharmoni. Lang finish med perfekt integrerede tanniner og komplekse fadkrydrede strejf af espressobønner, tobakskasse og toast. En af Languedocs bedste vine fra en af historiens største årgange. SKAL opleves. Drik nu, eller gem 10-15 år fra høståret.
Chateau Puech-Haut Pic Saint Loup "Clos du Pic" 2016 passer godt til...
Om Chateau Puech-Haut
“Easily one of the top estates in the Languedoc (if not southern France) … They produce a number of cuvees, with their entry level efforts representing superb values, and their top cuvees being able to stand toe to toe with the greatest wines in the world." - Robert Parker
Verdensklasse kommer ikke flyvende, og slet ikke til Languedoc! Da industrimagnaten Gerard Bru i 1980 købte sine første 25 hektar land i St-Drézéry, 10 km nordøst for Montpelllier, var der ingen vinplanter på stedet. Til gengæld havde terroiret potentiale til at producere vin i verdensklasse. I 1990 var arealet klar til beplantning, og tre år senere var første årgang af Chateau Puech-Haut på markedet.
Gerard Bru er ikke en mand, der gør tingene halvt. Da Chateau Puech-Haut var uden slotsbygning, købte han simpelthen præfekturet i Montpellier - og fik det flyttet og genopført på egen grund. Til vingården lod han desuden hente verdens største vintønde på 300.000 liter - og verdens mest berømte ønologiske konsulent, Michel Rolland fra Bordeaux. Sidstnævnte blev i 2008 udskiftet med Philippe Cambie, der laver vin for mere end 15 producenter i Chateauneuf-du-Pape. I 2017 overtog Gerard Bru Chateau Lavabre i det prestigiøse nabodistrikt Pic-St-Loup.
Med Chateau Puech-Haut og Chateau Lavabre laver Gerard Bru & Co. vin fra hele 250 hektar. En dybt imponerende bedrift, når man tager i betragtning, at selv de to vingårdes ”entry level”-vine vader i 90-95 point ratings hos de store anmeldere!
Vindata
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage