
Chateau Puech-Haut Languedoc Les Complices 2017
Sydfranske Les Complices kommer fra Languedocs bedst anmeldte vinhus – og et udsøgt terroir, der med sine rullesten og middelhavskilma er som snydt ud af næsen på Chateauneuf-du-Pape.
Nyd Les Complices til lam, okse, gris, hverdagsretter, julemad, pasta, charcuteri … vinen matcher det hele! Servér ved 15-18°C.
Anmeldelser i verdensklasse kommer ikke flyvende, og slet ikke til Languedoc! Da industrimagnaten Gerard Bru i 1980 køber sine første 25 hektar land i St-Drézéry, 20 km nordøst for Montpelllier, er der ikke en eneste vinplante på stedet. Til gengæld er terroiret i verdensklasse - med samme middelhavsklima og rullesten som i Chateauneuf. Ti år senere er premium-markerne præpareret til beplantning, og i 1993 sender Gerard Bru første årgang af Chateau Puech-Haut på markedet.
Gerard er ikke en mand, der gør tingene halvt. Da Chateau Puech-Haut var uden slotsbygning, købte han simpelthen præfekturet i Montpellier - og fik det flyttet og genopført på egen grund. Til vingården lod han desuden hente verdens største vintønde (300.000 liter) og verdens mest berømte ønologiske konsulent (Michel Rolland fra Bordeaux). Sidstnævnte blev i 2008 udskiftet med Philippe Cambie, der laver vin for mere end 15 producenter i Chateauneuf-du-Pape.
I 2017 overtager Gerard Bru Chateau Lavabre i det prestigiøse nabodistrikt Pic-St-Loup. I dag laver Puech-Haut og Lavabre vin fra sammenlagt 250 hektar. En bedrift der imponerer endnu mere set i lyset af, at selv de to vingårdes billigste vine vader i 90-95 point ratings hos de store anmeldere...
Hvordan smager Chateau Puech-Haut Languedoc Les Complices 2017?
Dyb rubinrød i glasset. Næsen charmerer med frisk og parfumeret duft af hindbær, skovjordbær, kirsebær og solbær, samt terroirprægede hints af sort peber, garrigue og skovbund. I munden blød saftig med flot frugtkoncentration. Læskende finish med et komplekse strejf af lakrids, nellike og mineralitet. Drik nu, eller gem 4-6 år fra høståret.
Chateau Puech-Haut Languedoc Les Complices 2017 passer godt til...
Om Chateau Puech-Haut
“Easily one of the top estates in the Languedoc (if not southern France) … They produce a number of cuvees, with their entry level efforts representing superb values, and their top cuvees being able to stand toe to toe with the greatest wines in the world." - Robert Parker
Verdensklasse kommer ikke flyvende, og slet ikke til Languedoc! Da industrimagnaten Gerard Bru i 1980 købte sine første 25 hektar land i St-Drézéry, 10 km nordøst for Montpelllier, var der ingen vinplanter på stedet. Til gengæld havde terroiret potentiale til at producere vin i verdensklasse. I 1990 var arealet klar til beplantning, og tre år senere var første årgang af Chateau Puech-Haut på markedet.
Gerard Bru er ikke en mand, der gør tingene halvt. Da Chateau Puech-Haut var uden slotsbygning, købte han simpelthen præfekturet i Montpellier - og fik det flyttet og genopført på egen grund. Til vingården lod han desuden hente verdens største vintønde på 300.000 liter - og verdens mest berømte ønologiske konsulent, Michel Rolland fra Bordeaux. Sidstnævnte blev i 2008 udskiftet med Philippe Cambie, der laver vin for mere end 15 producenter i Chateauneuf-du-Pape. I 2017 overtog Gerard Bru Chateau Lavabre i det prestigiøse nabodistrikt Pic-St-Loup.
Med Chateau Puech-Haut og Chateau Lavabre laver Gerard Bru & Co. vin fra hele 250 hektar. En dybt imponerende bedrift, når man tager i betragtning, at selv de to vingårdes ”entry level”-vine vader i 90-95 point ratings hos de store anmeldere!
Vindata
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Proptype
Emballage
Allergener