



Chateau Les Carmes Haut-Brion Pessac-Léognan 2021 i trækasse
Den lader vi lige stå… Antonio Gallonis topkandidat til den ærefulde titel som årgangens allerbedste Bordeaux! Og timingen er ikke tilfældig.
Foran ikoner som Pétrus, Romanée Conti og adskillige andre kultproducenter er Guillaume Pouthier fra Les Carmes Haut-Brion meget sigende hyldet som Frankrigs bedste vinmager….
Glem Oscar-uddelingen og Golden Globes... Når Frankrigs største avis, Le Figaro, kårer årets winemaker, så er det ægte breaking news. Prisen gik for nyligt til Guillaume Pouthier, der i løbet af de sidste 10 år har bragt bordeaux-slottet Les Carmes Haut-Brion op på så højt et niveau, at de seriøst udfordrer deres legendariske nabo "Haut Brion 1. Cru Classé" på titlen som Pessac-Leognans bedste vinhus.
Den elegante og mineralske rødvin har netop navn efter naboen Haut-Brion samt efter karmelitermunkene, der ejede slottet fra 1584 og frem til revolutionen i 1789.
Under Guillaume Pouthier har Les Carmes Haut-Brion opnået en unik stil. For det første er produktionen af topvinen atypisk lille og eksklusiv. Dernæst minder drueblendet med sin overvægt af Cabernet Franc (fra snart 100 år gamle stokke!) mere om Cheval Blanc i St-Émilion end om typisk Pessac-Léognan. Op mod 50 % af druehøsten gærer uden afstilkning. Udover ny barrique modner vinen på brugte barriques, store egetræsfade samt cementtank og leramfora.
I 2015 stod et nyt Philippe Starck-designet vineri klar – og med Les Carmes Haut Brion 2016 høstede slottet for første gang nogensinde de forjættede 100 point. En bedrift som slottet har gentaget flere gange siden!
Leveres i original trækasse ved køb af 6 flasker.
Om Chateau Les Carmes Haut Brion
2. Vin: Les C de Carmes Haut-Brion
Beliggenhed: Pessac Léognan
Beplantet areal: 29,6 ha
Plantede druesorter: 41% Cabernet Franc, 30 % Merlot og 29 % Cabernet Sauvignon
Fadmodning: 24 mdr. 65 % af vinen modner i nye barriques, resten modner på cementtanke og leramforaer.
Vindata
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener
Restsukker
Syreindhold