Chateau Haut la Grenière Lussac Saint-Emilion 2016
Chateau Haut la Grenière Lussac Saint-Emilion 2016
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
”90-93 point. Sgu flot skruet sammen... lækre Saint-Emilion kvaliteter" - Houlberg
"92 point. Utrolig drikkevenlig og lækker” – Mad & Monopolet
”92 point. Flot vin. Her får man rigtig meget vin for pengene." - WineWherever
"91 points. Attractively perfumed” – Wine Enthusiast
"❤❤❤❤❤ (5/5) Premier Grand Vins" - Guide Dussert-Gerber
”Best value Lussac-Saint Émilion” – Wine- Searcher
Guddommelige, geniale Grenière... Hyldet som et af de bedste køb fra et af de vildeste value spots i Bordeaux... Lussac!
Når eksperterne skal udpege de absolutte topkøb i Bordeaux, nævnes Lussac-Saint-Émilion igen og igen som en appellation, der skal holdes ekstra vågent øje med. Og når Château Haut La Grenière samtidig ligger højt på Wine-Searchers liste over values fra netop Lussac, ja så har du et dobbelt vink med en vognstang...
Allerede i 1868-udgaven af ”Bordeaux et ses vins" (Feret et fils) fremhæves Grenière blandt de bedste i Lussac, og det var her, de vinkyndige lokale munke skaffede deres klostervin! Senere anbefaler Enjalbert slottet i sit berømte værk om højrebredens bedste vine, ”Le Grand Vins de Pomerol, Saint-Émilion et Fronsac”, og i dag er Grenière med i elitegruppen af kun 8 slotte, fra topambitiøse "Les Saint-Elites", der tager kampen op mod de store fra Saint-Émilion!
Nu kan du smage den legendariske kvalitet fra familien Dubreuils 5 hektar lille topmark med over 35 år gamle vinstokke. Terroirtypen og druesorterne går igen fra Grand Cru Classé-vinene hos naboen Saint-Émilion – og i superårgangen 2016 er nærmest håbløst at smage forskel!
Smagenote
Allerede i glasset en smuk mørklilla rødvin med næsten blæksort kerne! Næsen er intens og imponerende parfumeret med duft af nyplukkede violer, roser, vilde hindbær, modne solbær og blommer, som åbner lækkert op for komplekse anstrøg af trøffel, våd skovbund, espressobønner, ny læder, cigarkasse og lidt grøn peber... I munden blød, ret fyldig og med årgangens unikke fantastiske mix af power, finesse og uimodståelig stor drikkeglæde. En lang og kanelkrydret finish slutter af med fine tanniner, der løfter helhedsindtrykket op i nærheden af Grand Cru Classé! Drik nu, eller gem +10 år fra høståret.
Anmeldelser af Château Haut La Grenière Lussac Saint-Émilion 2016
90-93/100 - Houlberg
"Duftmæssigt snakker vi mulle kælder, fugtig som et uventileret viktualierum, gammelt teaktræ samt en note fra et tudsegammelt bindingsværkshus i Den Gamle By, cedertræ, cigarkasse, skovbund, solbær, brombær, tobak, læder og en snas lakrids. I munden har vinen en skøn syre … svævende og elegant, mens frugten virker forholdsvis frisk med kirsebær, solbær, hindbær samt blæk, grafit, tør engelsk lakrids, tobak samt et tørt bid med nogle ret runde og flot integrerede tanniner. Det er sgu flot skruet sammen og har nogle lækre Saint-Emilion kvaliteter." (vurderet ved en tilbudspris på kr. 129,95)
92/100 Mad & Monopolet
“Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc og Merlot er klassisk, når det kommer til Saint-Émilion. Det fungerer glimrende og navnligt, når det er lavet med omhu som denne fra Château La Grenière Lussac er. Den har fået tid til at modne, så den er utrolig drikkevenlig og lækker. Den er tør i smagen, har en god intensitet og frugtsødme. I næsen har den noter af brombær, kirsebær, tobak, eg, espresso, muskatnød og et lille hint af vanilje.” (vurderet ved en tilbudspris på kr. 129,95)
92/100 WineWherever, Rasmus Christensen
"Alder har alle dage haft stor betydning for vinene i Bordeaux, og årene siden denne vin er blevet høstet har gjort den rigtigt godt. Flot moden og udviklet, stadig med kraftfulde tanniner, struktur, krop, godt med syre og en behagelig længde i eftersmagen. Flot vin. Her får man rigtig meget vin for pengene." (vurderet ved en tilbudspris på kr. 129,95)
91/100 Wine Enhusiast
”This balanced wine offers ripe black fruit balanced by the core of firm tannins. The aftertaste is attractively perfumed from 25% Cabernet Franc in the blend.”
“Best value Lussac-Saint-Émilion “ – Wine-Searcher
Nyd vinen til saftige steaks, lam, and, fuglevildt, lam, charcuteri og oste. Servér ved 16-18°C
Vinen er fremstillet på et klassisk Saint-Émilion-blend af 75% Merlot, 20% Cabernet Franc og 5% Cabernet Sauvignon, som fjerde generation af familien Dubreuil, Jean Pierre, høster fra over 35 år gamle vinstokke på 5 hektar med ler, kalksten og grus. Vinen gærer på temperaturstyret tank med 21-28 dages udtræk af farve, smag og tannin fra drueskindet. Vinen fuldendes med 18 måneder lang modning på betontank.
Om Château de la Grèniere
❤❤❤❤❤ (5/5) Premier Grand Vins – Guide Dussert-Gerber
”In 2016, a group of eight winegrowers have decided to go even further in their quest for quality and excellence.” - Les Saint-Elites
Medlemskabet af elitegruppen Les Saint-Elites, samt klassificeringen som Premier Grand Vin, siger vist alt...?
Ambitionerne er tårnhøje på ”satellit-slottet” Château de la Grenière, og med rødvine som Chateau Haut la Grenière 2016 fører Jean-Pierre Dubreuil Lussac-St-Émilion helt op i skulderhøjde med mange Saint-Émilion Grand Cru Classées.
Jean-Pierre Dubreuil repræsenterer 4. generation af familien på Grenière, der siden etableringen i 1600-tallet igen og igen har markeret sig stærkt...
Allerede i 1868-udgaven af ”Bordeaux et ses vins" (Feret et fils) fremhæves Grenière blandt de bedste i Lussac, og det var på netop denne adresse, de vinkyndige lokale munke skaffede deres klostervin!
Senere dukker Grenière op i Enjalberts berømte værk om højrebredens bedste vine, ”Le Grand Vins de Pomerol, Saint-Émilion et Fronsac”, og i dag er slottet ét af kun fire i Lussac med klassifikationen ”Premier Grand Vins” (Guide Dussert Gerber).
I den eksklusive gruppe "Les Saint-Elites" arbejder Jean-Pierre Dubreuil for at demonstrere, at Grenière, sammen med syv andre fremtrædende ”satellit-slotte”, råder over terroirs i klasse med de bedste fra Saint-Émilion. Derfor bad man i 2016 Cornelis van Leeuwen, professor og ekspert i terroirs, om at iværksætte et videnskabeligt nærstuide af hvert af de otte slottes terrroirs.
Konklusionen fra Corneluis er mildt sagt interessant... Under den globale opvarmning er temperaturforskellen i gang med at flytte på magtbalancen mellem Saint-Émilion og dens lidt køligere satellit-appellationer. Historisk set gav de lavere temperaturer, især i de kølige år, problemer med frugtmodningen i satellit-kommuner som eksempelvis Lussac. Set i konteksten af den globale opvarmning bliver Merlot-vinenes friskhed og balance dog til nye og meget afgørende parametre for kvaliteten – og pludeslig sidder Grenière & Co. med historisk stærke kort på hånden.