
Cave de Bissey Bourgogne Côte Chalonnaise 2017
Direkte til sagen… Det her smager hammergodt!
En dejlig charcuterivenlig rød bourgogne til den frugtige side, der bare smager af meget mere, end den koster.
Côte Chalonnaise er i rivende udvikling… Flere tyr nu til området, når de leder efter de gode fund i Bourgogne!
‘’In the continuous quest for value wine from Burgundy, focus has shifted south of the grand vineyards of the Côte d’Or, to the Côte Chalonnaise.’’
- Wine Enthusiast
Og ja, der er masser af gode køb at gøre i denne hidtil noget oversete del af Bourgogne… Smag bare Cave de Bisseys eksemplar fuld af frugtcharme, skarpskåren mineralitet og saftig, mundvandsdrivende friskhed!
Engang i mellem må det gerne være enkelt at gå til, og Cave de Bissey byder på ukompliceret drikkeglæde i rige mængder.
Anbefales til stegt fisk og skaldyr, kylling, lyst kød, saftige steaks, charcuteri, lette grøntsagsretter, svampe og milde oste. Server ved 15-16 °C.
Hvordan smager Cave de Bissey Bourgogne Côte Chalonnaise 2017?
En flot lys bourgognerød farve i glasset. En vin fuld af aromaer af kirsebærfrugt, røde skovjordbær og mørke små solbær tilsat et strejf af klassisk pinotsk skovbund. En flot aromaintensitet fylder hele næsen. Masser af frugt dominerer i smagen med let slebne tanniner og et listigt lille syrebid til sidst. Oplevelsen slutter med et forårsfrisk pust af mineralitet. Nydelig vin! Drikkes nu.
Cave de Bissey Bourgogne Côte Chalonnaise 2017 passer godt til...
Om Stéphane Brocard

Med yderst sympatiske priser og ratings helt op til 96 point byder Closerie des Alisiers på noget så sjældent som fremragende bourgognekøb!
Som søn af verdensberømte Jean-Marc Brocard i Chablis kan det undre, at talentfulde Stéphane Brocard er gået solo med sit eget projekt, Closerie des Alisiers.
For den ambitiøse Stéphane var det imidlertid ikke optimalt at dele styringen af faderens vingård med sine to søskende, sin svoger og sin svigerinde. Og som stor bourgognekender rakte Stephanes interesse samtidig ud over Chablis.
I 2007 grundlagde han derfor Closerie des Alisiers og slog sig strategisk ned i Marsannay – i smørhullet mellem Chablis (mod nord) og Bourgones berømte Cote d’Or (mod syd).
Closerie des Alisiers er navnet på Stéphanes mikronegociant, hvis vine er baseret på druer fra udvalgte vinhuse i hele bourgogne – fra Chablis i nord til Pouilly-Fuissé i syd. Dertil kommer druer fra Stépahnes egne marker i Chablis og Pommard.
Stéphanes ”hemmelige våben” er et nært og mangeårigt forhold til sine samarbejdspartnere, der lader ham producere og aftappe vinene i deres egne vinkældre. I den forstand er der i realiteten tale om domænevine, som bliver skabt og markedsført af en ekstern winemaker.
Som winemaker er Stéphane Brocard garant for friske og frugtige vine med stor respekt for terroiret, hvorfor andelen af nye egetræsfade aldrig får lov at overstige 20%.
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Proptype
Emballage