
Casanova di Neri Rosso di montalcino 2020
Når en 100-points producent som Casanova di Neri tager sin Rosso seriøst, så overhaler den snildt adskillige Brunello’er! I denne årgang 2020 er kvaliteten himmelråbende høj og det er der flere grunde til.
Først og fremmest viste vejrguderne sig for deres mest gavmilde sige, hvilket resulterede i perfekt modne druer omkring høsten. Derudover, var 2020 som bekendt det store Covid-19 år. Det havde en masse ærgerlige konsekvenser, men det betød også at vinbønderne havde ekstra god tid til at pleje og nusse om deres vine, da alle rejser og messer blev aflyst. Rosso bliver ikke større end i denne årgang 2020.
Parfumeret, silkeblød, elegant og topanmeldt Sangiovese fra Casanova di Neri.
Nydes til lyst kød, rødt oksekød, pasta, pizza, charcuteri og ost. Servér ved 15-17°C.
Hvordan smager Casanova di Neri Rosso di montalcino 2020?
Casanova di Neris Rosso lokker fra glasset med sin friske kirsebærrøde farve. Næsen er både frisk og frugtlækker samtidig med, at dybe komplekse strejf finder vej til bouqueten… Florale noter af violer åbner ballet og bliver fuldt op af friske Morello-kirsebær, sorte blommer og skovbær. Nedenunder finder vi Sangiovese-klassiske noter af balsamico og middelhavsurter akkompagneret af lidt tobak og diskret fadkrydderi. På tungen er vinen sitrende frisk og saftig med mørke bær og smukt afrundede tanniner I finalen fornemmes små hints af timian, sort te og spændende mineralske toner. Saftighed og sublim drikkeglæde i overdådige mængder! Drik nu eller gem 4-6 år fra høståret.
Casanova di Neri Rosso di montalcino 2020 passer godt til...
Om Casanova Di Neri

Verdensmester i Sangiovese? Casanova di Neri har skrabet flere 100 point-udmærkelser til sig, end vi umiddelbart kan holde rede på. Wine Spectator siger det lige ud: ”Verdens bedste Brunello-producent”. I 1971 plantede Neri-familien sine første vinstokke, og i 1978 lancerede man sin første vin. I dag råder huset over 66 hektar vinmarker. Fra de køligste terroirs, nær vingården i det nordøstlige Montalcino, høstes druer til Cerretalto og White Label, mens berømte Tenuta Nuova laves af druer fra varmere marker syd for Montalcino. Mens ”White Label” hylder den klassiske Brunello med lang modning på store slavonske fade, så flirter såvel Cerretalto som Tenuta Nuova diskret med det moderne. Begge modner på 500 liters franske egetræsfade, heraf dog kun 5% nye. Tre forskellige udtryk af Sangiovese, tre dybt fascinerende verdensklassevine.
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener