
Casanova di Neri, Rosso di Montalcino 2016
Hos Italiens bedste vinhuse er hver eneste vin i absolut topklasse. Casanova di Neri er det perfekte eksempel, for der er intet ”basis” over denne geniale ”Junior-Brunello”:
Samme marker og drue. Samme omhu fra mark til vineri. Kun fadlagringen er afkortet – hvilket gør frugten mere fremtrædende, prisen lavere og drikkeglæden ekstra høj!
2016 er en kæmpeårgang i Montalcino – KLART større end 2014.
Nydes til lyst kød, rødt oksekød, pasta, pizza, charcuteri og ost. Servér ved 15-17°C.
Casanova di Neri er et familiedrevet vinhus, som er beliggende i det østlige Montalcino. Grundlagt i 1971 af Giovanni Neri, og siden 1991 ledet af sønnen Giacomo. Casanova di Neris vine stammer fra førsteklasses vinmarker som Cerretalto, Le Centine, Pietradonice og Podernovo. Ønologisk konsulent er ”Italiens bedste winemaker”, Carlo Ferrini. Porteføljen spænder fra flot ratet Rosso di Montalcino til verdensklasse-Brunello’er som Cerretalto og Tenuta Nuova samt supertoscaneren Pietradonice. Husets vinstil kan betegnes som unik, innovativ og relativ moderne, kombineret med ærbødig respekt for naturen og traditionen. Beplantet areal: 63 hektarer.
Hvordan smager Casanova di Neri, Rosso di Montalcino 2016?
Herlig frugtig næse, der først og fremmest emmer af viol, friske kirsebær og sorte blommer. Nedenunder finder vi Sangiovese-klassiske hints af balsamico, tobak og middelhavsurter. I munden mellemfyldig og slubrende saftig! Frisk og særdeles læskende finish med strejf af timian og sort te samt et behageligt bid fra tanninerne. Letdrukket og voldsomt charmerende! Drik nu, eller gem 4-6 år fra høståret.
Casanova di Neri, Rosso di Montalcino 2016 passer godt til...
Om Casanova Di Neri

Verdensmester i Sangiovese? Casanova di Neri har skrabet flere 100 point-udmærkelser til sig, end vi umiddelbart kan holde rede på. Wine Spectator siger det lige ud: ”Verdens bedste Brunello-producent”. I 1971 plantede Neri-familien sine første vinstokke, og i 1978 lancerede man sin første vin. I dag råder huset over 66 hektar vinmarker. Fra de køligste terroirs, nær vingården i det nordøstlige Montalcino, høstes druer til Cerretalto og White Label, mens berømte Tenuta Nuova laves af druer fra varmere marker syd for Montalcino. Mens ”White Label” hylder den klassiske Brunello med lang modning på store slavonske fade, så flirter såvel Cerretalto som Tenuta Nuova diskret med det moderne. Begge modner på 500 liters franske egetræsfade, heraf dog kun 5% nye. Tre forskellige udtryk af Sangiovese, tre dybt fascinerende verdensklassevine.
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype