
Casanova di Neri Rosso Di Montalcino 2012
Rosso di Montalcino, som ikke er en 2. vin til Brunello, er dyrket 100% på Sangiovese Grosso. Man bruger kun de bedste druer fra en enkelt mark, der ligger i Cetine. De næstbedste druer bliver solgt til andre vingårde i området.
Vinen er desuden lagret 12-15 måneder på slavonske træfade, for derefter at blive lagret min. 1 år på flaske, inden vinen bliver frigivet.
Farve: Dybrød.
Duft: Solbær, brombær og lidt chokolade.
Smag: Kraftig og dog blød og fyldig med smag af solbær med hint af læder.
Lagring: 5-7 år.
Perfekt til: Kalve- og oksekød, oste med smag og vildt.
Find flere Mon
Casanova di Neri Rosso Di Montalcino 2012 passer godt til...
Om Casanova Di Neri

Verdensmester i Sangiovese? Casanova di Neri har skrabet flere 100 point-udmærkelser til sig, end vi umiddelbart kan holde rede på. Wine Spectator siger det lige ud: ”Verdens bedste Brunello-producent”. I 1971 plantede Neri-familien sine første vinstokke, og i 1978 lancerede man sin første vin. I dag råder huset over 66 hektar vinmarker. Fra de køligste terroirs, nær vingården i det nordøstlige Montalcino, høstes druer til Cerretalto og White Label, mens berømte Tenuta Nuova laves af druer fra varmere marker syd for Montalcino. Mens ”White Label” hylder den klassiske Brunello med lang modning på store slavonske fade, så flirter såvel Cerretalto som Tenuta Nuova diskret med det moderne. Begge modner på 500 liters franske egetræsfade, heraf dog kun 5% nye. Tre forskellige udtryk af Sangiovese, tre dybt fascinerende verdensklassevine.
Vindata
Druer
Producent
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale