
Casanova di Neri Irrosé 2020
Årets mest spændende rosé-nyhed kommer fra Casanova di Neri!
For første gang nogensinde har 100-points producenten nemlig valgt at producere en rosévin.
Casanova di Neri er kendt for at fremstille nogle af Montalcinos største Brunello-vine og nu har de skabt en luksuriøs rosé på Sangiovese-druen. Og hvilken debut…
Man bemærker straks de velkendte Sangiovese-træk i rosévinen – friskheden, elegancen og frugtkoncentrationen stråler ud af flasken. Byd velkommen til en seriøs og saftlækker rosé fra en af Toscanas bedste producenter!
Nyd vinen som en skøn aperitif eller til fisk og skaldyr, lette salater og sushi. Server ved 7-8 °C.
Hvordan smager Casanova di Neri Irrosé 2020?
Vinen har en smuk dyb laksefarve i glasset, hvorfra der stiger en liflig duft af sommermodne hindbær, jordbær, kirsebær og florale noter af rosenblade. I munden frisk og elegant med skønne nuancer af jordbær, hvid fersken samt lidt citronskal. I den lange og forfriskende eftersmag får man et let krydret touch af saltet mineralitet. Fantastisk rosé-debut fra Casanova di Neri! Drik nu, eller gem 4-5 år fra høståret.
Casanova di Neri Irrosé 2020 passer godt til...
Hvordan er Casanova di Neri Irrosé 2020 fremstillet?
Casanova di Neri er fremstillet på 100 % Sangiovese-druer fra Toscana. I vineriet tilbringer mosten 12 timer i kontakt med drueskallerne, hvilket giver roséen smag, struktur og ikke mindst sin smukke dybe rosa farve. Dernæst gærer vinen på ståltanke inden, hvor den også modner i 6 måneder før den kommes på flaske.
Druer
SangioveseOm Casanova Di Neri

Verdensmester i Sangiovese? Casanova di Neri har skrabet flere 100 point-udmærkelser til sig, end vi umiddelbart kan holde rede på. Wine Spectator siger det lige ud: ”Verdens bedste Brunello-producent”. I 1971 plantede Neri-familien sine første vinstokke, og i 1978 lancerede man sin første vin. I dag råder huset over 66 hektar vinmarker. Fra de køligste terroirs, nær vingården i det nordøstlige Montalcino, høstes druer til Cerretalto og White Label, mens berømte Tenuta Nuova laves af druer fra varmere marker syd for Montalcino. Mens ”White Label” hylder den klassiske Brunello med lang modning på store slavonske fade, så flirter såvel Cerretalto som Tenuta Nuova diskret med det moderne. Begge modner på 500 liters franske egetræsfade, heraf dog kun 5% nye. Tre forskellige udtryk af Sangiovese, tre dybt fascinerende verdensklassevine.
Vindata
Druer
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage










