
Casanova di Neri, Brunello Tenuta Nuova 2008
Nu har du en unik chance for at opleve den legendariske ”Tenuta Nuova” i drikkemoden topform fra 2008. Vi har en håndfuld kasser tilbage af den eftertragtede verdensklasse-Brunello.
Vinen har lige siden sin debutårgang i 1993 været et samlerobjekt for Brunello-fans, hvor den med topratings bragede ind på verdensscenen. Kulminationen kom i 2010, hvor Robert Parker gav Tenuta Nuova de perfekte 100 points.
Årgang 2008 er forrygende anmeldt af alle de store vinkritikere og efter mere end 15 års kældermodning står ”Tenuta Nuova” helt perfekt i glasset.
I glasset får du en stor og kompleks Brunello med mørke kirsebær, brombær, balsamico, urter krydderier og lakrids, der komplimenteres af læder, tobak skovbund, mokka og chokolade fra de mange års modning på flaske.
Nyd den til lammeretter, steaks, kraftige pastarreter, svampe og lagrede oste. Server ved 16-18°C
Casanova di Neri, Brunello Tenuta Nuova 2008 passer godt til...
Hvordan er Casanova di Neri, Brunello Tenuta Nuova 2008 fremstillet?
Tenuta Nuova er fremstillet på 100% Sangiovese, nøje selekteret fra Casanovas di Neris ”nye” vinmarker i det sydlige Montalcino. Markerne er nøje udvalgt efter beliggenhed, jordbund og soleksponering – og beplantet med nøje udvalgte kloner. Alt sammen med et formål for øje: at kunne høste Sangiovese-druer i enestående høj kvalitet.
Manuel høst efterfølges af manuel drueselektion - såvel før som efter afstilkning! Mosten spontangærer temperaturstyret med 24 dages maceration. Vinen modner 30 mdr. på 500 liter franske egetræsfade, heraf 5% helt nye, samt 18 mdr. på flaske før frigivelse.
Druer
SangioveseOm Casanova Di Neri

Verdensmester i Sangiovese? Casanova di Neri har skrabet flere 100 point-udmærkelser til sig, end vi umiddelbart kan holde rede på. Wine Spectator siger det lige ud: ”Verdens bedste Brunello-producent”. I 1971 plantede Neri-familien sine første vinstokke, og i 1978 lancerede man sin første vin. I dag råder huset over 66 hektar vinmarker. Fra de køligste terroirs, nær vingården i det nordøstlige Montalcino, høstes druer til Cerretalto og White Label, mens berømte Tenuta Nuova laves af druer fra varmere marker syd for Montalcino. Mens ”White Label” hylder den klassiske Brunello med lang modning på store slavonske fade, så flirter såvel Cerretalto som Tenuta Nuova diskret med det moderne. Begge modner på 500 liters franske egetræsfade, heraf dog kun 5% nye. Tre forskellige udtryk af Sangiovese, tre dybt fascinerende verdensklassevine.
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage










