



Casanova di Neri Brunello di Montalcino Giovanni Neri 2018
Hvilken debut… Casanova di Neris nye enkeltmarksvin, Giovanni Neri, tyvstjæler alt rampelys og brager ind som året bedste Brunello 2018, i selskab med Biondi Santis Riserva, hos James Suckling!
Også i Intravinos kæmpesmagning af mere end 120 Brunello-vine fra 2018 triumferer Giovanni Neri som delt testvinder. Et must-try for alle fans af Casanova di Neri.
Vinen, der kommer fra en tudsegammel, utæmmet enkeltmark med et halvt århundrede gamle Sangiovese-stokke, er ganske enkelt fænomenal!
Kun de absolut bedste druer fra markens 7 hektar i Sesta finder vej til denne super-Brunello. Meget få flasker er produceret, og vi er tildelt sølle 10 kasser.
Det her er Brunello’en ALLE taler om og vil smage - men som det er de færreste beskrået at få fingre i. Skynd dig!
Nyd den til vildt, saftigt oksekød, lam med urter, gris, kraftige pastaretter, svamperisotto og modne oste. Servér ved 16-18°C.
Hvordan smager Casanova di Neri Brunello di Montalcino Giovanni Neri 2018?
Ved ophældningen elegant kirsebærrød med begyndende teglnuancer nær glassets kant… Næsen imponerer med både potens og parfume af en anden verden! Fra glasset strømmer parfumeret viol og lavendel, orangeskal, røde og sorte kirsebær, blommer, granatæble, trøfler, hvid peber, sort te, knust klippe, rosmarin, enebær, røg og læder… Yes, der er STOR Sangiovese i glasset! Teksturen er ren silkesaft på tungen, mens mineraliteten og frugten manifesterer sig med en sjælden nuancersigdom og power... Den minutlange eftersmag sætter skabet helt på plads med klassiske toscana-urter, chokoladestrejf og så fint mejslede tanniner, at teksturen får hårene til at rejse sig i respekt... Verdensklasse! Drik nu, eller gem +20 år fra høståret.
Om Casanova Di Neri

Verdensmester i Sangiovese? Casanova di Neri har skrabet flere 100 point-udmærkelser til sig, end vi umiddelbart kan holde rede på. Wine Spectator siger det lige ud: ”Verdens bedste Brunello-producent”. I 1971 plantede Neri-familien sine første vinstokke, og i 1978 lancerede man sin første vin. I dag råder huset over 66 hektar vinmarker. Fra de køligste terroirs, nær vingården i det nordøstlige Montalcino, høstes druer til Cerretalto og White Label, mens berømte Tenuta Nuova laves af druer fra varmere marker syd for Montalcino. Mens ”White Label” hylder den klassiske Brunello med lang modning på store slavonske fade, så flirter såvel Cerretalto som Tenuta Nuova diskret med det moderne. Begge modner på 500 liters franske egetræsfade, heraf dog kun 5% nye. Tre forskellige udtryk af Sangiovese, tre dybt fascinerende verdensklassevine.
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener