Tilbage

Casalferro Igt 2007

Italien

Italien, Toscana

14% alk.

75 cl

1 fl. pr. stk.
449,00 DKK
6 fl. pr. stk.
379,95 DKK
Udsolgt
Indhent tilbud på storkøb
Udsolgt
Unik smagsgaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Anmeldelser
Din rating
92 Point James Suckling
Duemilavini
Concours Mondial Canada

Casalferro Igt 2007

Italien

Italien, Toscana

14% alk.

75 cl

Casalferro "Cru" - Casalferro er på 10 år blevet en af Italiens mest berømte IGT vine, og i dette tilfælde er det helt klart en "supertoscaner". Første årgang blev lavet i 1995 og var på 100% Sangiovese-drue. I slutningen af 90erne blev den oversøiske stil populær, og Carlo Ferrini valgte at blande sine vin med Merlot.

Gold - Concours Mondial Canada
4 stjerner - Duemilavini
92 point - James Suckling
5 stjerner - Supervin's vurdering

Casalferro har adskillige gange modtaget tre røde glas i Gambero Rosso.

Fra årgang 1999 blev vinen også solgt på den kendte Christie's vinauktion i London, hvor kun de mest eftertragtede vine bliver solgt. De næstbedste druer bliver brugt til "lillebror" Campo Ceni, som også er en "supertoscaner".

I årgang 2007 har Barone Francesco Ricasoli valgt at lave den "nye" "CRU" Casalferro, som en 100% Merlot vin, som udelukkende er lavet på de ældste vinstokke, der er op til 50 år gamle. Druerne er håndplukket og nøje sorteret, så kun de fineste druer er brugt til vinen.

Produktionen er desuden blevet mere end halveret, og man tapper færre flasker pr. hektar end tidligere. Denne "nye" Casalferro er en meget kompleks vin, som har brug for lagring og kan gemmes i 20-25 år i kælderen.

Druetyper: 100% Merlot.

Høstperiode: Begyndelsen af september til midten af oktober.

Fadlagring: 18 måneder på nye franske 'barriques', (90%) og (10%) på amerikanske egetræsfade.

Velegnet til: Vildt, kraftigt oksekød og kraftige oste.

Farve: Mørk dybrød farve.

Duft: En intens duft med en let røget, frugtig undertone.

Smag: Utroligt fyldig og kraftig med smag af kraftige modne bær og utrolig lang eftersmag med en perfekt struktur i vinen.

Holdbarhed: Kan gemmes 20-25 år afhængig af lagringsforhold.

1 fl. pr. stk.
449,00 DKK
6 fl. pr. stk.
379,95 DKK
Udsolgt
Indhent tilbud på storkøb
Udsolgt
Unik smagsgaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Anmeldelser
Din rating
92 Point James Suckling
Duemilavini
Concours Mondial Canada

Anmeldelser af Casalferro Igt 2007

92 Point

James Suckling

Duemilavini

Concours Mondial Canada

2011


Casalferro Igt 2007 passer godt til...

Om Barone Ricasoli

Barone Ricasoli vine

Vingården, Barone Ricasoli Brolio, har siden år 1141 produceret vin, hvilket gør Brolio til en af verdens ældste privatejede vingårde. Slottet, Castello di Brolio, som også stod færdigt i 1141 er meget berømt for de mange krige, der var mellem provinsen Firenze og Siena. Den adelige familie Ricasoli støttede Firenze. Faktisk var Castello di Brolio grænsen mellem de to provinser, og da det største slag i områdets historie fandt sted i 1348 blev slottet delvist ødelagt af soldaterne fra Siena. Slottet klarede dog de voldsomme angreb, og Firenze vandt slaget! Slottet indeholder stadigvæk gamle rustninger og våben fra de gamle slag. I dag kan man tilmed stadigvæk se de gamle skudhuller i murene. Castello di Brolio har hvert år mange besøgende turister, både fra Italien, men også fra hele verden, slottet er unikt for italiensk historie. Igennem århundreder har navnet Brolio og Barone Ricasoli været indbegrebet med vinfremstilling i Toscana af nogle af Toscanas mest eftertragtede vine. I 1800-tallet iværksatte Barone Bettino Ricasoli, også kaldet "Jernbaronen", på grund af hans håndfaste styring af Italiens økonomi, de første regler til at producere Chianti. Kort efter blev han udvævnt til Vicepremierminister. Det blev senere til en lovgivning, som derefter blev udviklet i 1900-tallet. Uden Bettino Ricasoli havde der sikkert ikke været noget, der hed "Chianti"-vin i dag.

Barone Ricasoli rødvin

I 2001 blev Barone Ricasoli vin og rødvin kåret som årets vingård i Italien af Gambero Rosso - et vinmedie, som anses for at være det vigtigste i Italien. I 2002 blev vingårdens chefønolog, Carlo Ferrini, også valgt som "årets ønolog" i Italien af Gambero Rosso. Han er den konsulent i Italien, som står bag flest "3 røde glas" vine i Italien, idet han har ansvaret for produktionen af nogle af de fineste vine i Toscana. Carlo Ferrini blev ansat i 1991 for at forbedre kvaliteten af vinene. Han foretog en del ændringer i marker og kælder. I 1995-96 blev resultaterne af det hårde arbejde synlige. Før var Barone Ricasoli blandt de 50 bedste vingårde, men efter 1995-96 kom firmaet nu på top ti-listen. Det betyder ikke, at Ricasoli er begyndt at slappe af og holdt op med at lave forbedringer, tværtimod forsøger Carlo hele tiden at gøre tingene bedre. Vi glæder os til fremtiden.

Vindata

Druer

Vinen kommer fra

Indhold

75 cl

Alkohol-%

14 %

Servering

16-18 °C

Gemmepotentiale

20-25 år
Lignende produkter