



Casa Marin Lo Abarca Hills Pinot Noir 2012
Et 10 år gammelt restparti “Grand Cru” Pinot Noir fra Casa Marin. Vinen var den nu afdøde vinlegende, Steven Spurriers, egen personlige favorit og han har ved flere lejligheder fremhævet topvinen fra Casa Marin. Senest årgang 2012 som han tildelte imponerende 93 points mens han stadig var vinanmelder for Decanter.
Chiles svar på Bourgogne, Lo Abarca, er ligger blot 4 km. fra Stillehavet og temperaturerne om sommeren når sjældent over 28 grader. Det giver Pinot Noir-druerne perfekte forhold til langsomt at modne og udvikle sine delikate aromaer.
Vinen kommer fra Casa Marins flagskibsserie, Icons, der viser terroiret fra sin mest imponerende side. Her får du silkeblød og intens power-Pinot Noir, der har modnet til perfektion de sidste 10 år i Casa Marins kølige kældre.
Der findes ikke mange flasker af denne vin, der er et must try for alle Pinot Noir og Bourgognefans!
Nyd vinen til pasta, pizza, grillet kylling, gris eller en saftig rød bøf og milde oste. Nydes ved 13-15°C.
Hvordan smager Casa Marin Lo Abarca Hills Pinot Noir 2012?
Vinen præsenterer sig med en flot kirsebærrød farve, der har små orange teglstensnuancer i kanten. Imponerende duft med lige dele friskhed og komplekse Pinot Noir-nuancer. Knuste roser, røde og sorte kirsebær, hindbær og blåbær bindes smukt sammen med dybe strejf af læder, svampe og nytrådt skovbund efter regnvejr. I munden stempler vinen en overdådig power, der straks sender tankerne i retning af dyr Pommard. Silkesmooth med sitrende frisk kirsebærfrugt og sødmefulde krydderier. Vinen kommer overbevisende i mål med et elegant samspil af tørrede urter, engelsk lakrids og vanilje. Grand Cru-oplevelse fra huset ved havet, Casa Marin. Perfekt drikkeklar nu, men kan snildt gemmes 15-20 år fra høståret.
Casa Marin Lo Abarca Hills Pinot Noir 2012 passer godt til...
Om Casa Marin

“Chile Winemaker of the Year 2024: Felipe Marin” - Susie & Leo, Masters of Wine
”Maria Luz Marin, Chile’s first and most prominent female vigneron, has single-handedly put together this small gem of a winery in cool-climate San Antonio, just a few kilometers from the Pacific Ocean. Her wines are a reflection of her vision and as individualistic as anything produced in Chile.” – Robert Parker
Casa Marin regnes af mange eksperter for Chiles førende producent af koldklimavine.
Hele to gange har enkeltmarksvinen Cipreses været ”Best Sauvignon Blanc in the World", og da Konstantin Baum Master of Wine blindsmager Sauvignon Blanc på sin populære Youtube-kanal, sejrer Casa Marin Cipreses foran Loiredalens mest berømte Sauvignon Blanc - Didier Dagueneaus "Silex" til omkring 1500-1800 kr. pr. flaske!
Casa Marin lever fuldt ud op til sit navn, ”huset ved havet” Vingården etableres i år 2000, da pioneren María Luz Marin begynder at dyrke vinstokke i det kølige og vindblæste område Lo Abarca, som indtil da regnes for uegnet til vindyrkning grundet det kolde klima.
Vinmarkerne ligger kun 4 km fra Stillehavets iskolde, antarktiske Humboldtstrøm. Disse kolde vækstbetingelser giver sammen med den næringsfattige jordbund et usædvanligt lavt høstudbytte. Druerne leverer dog en friskhed og smagskoncentration, der er unik i Chile.
Fra 38 mikroterroirs på 40 beplantede hektar fremstiller Casa Marin hvidvine i verdensklasse på især Sauvignon Blanc og Riesling samt lige så flotte rødvine på Pinot Noir og Syrah.
Cartagena-serien byder på fantastisk value-for-money, mens enkeltmarksvinene fra Cipreses Vineyard (Sauvignon Blanc), Miramar Vineyard (Riesling & Syrah) samt Litoral Vineyard (Pinot Noir & Syrah) leverer toppen af poppen af sydamerikansk koldklimavin.
Sønnen Felipe er fulgt i sin moders fodspor. Han er uddannet ønolog og oplært i californiske Sonoma samt newzealandske Marlborough. I 2024 kan han fortjent lade sig hylde som ”Chile Winemaker of the Year” hos Masters of Wine, Susie Barrie og Peter Richards.
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener
Restsukker
Syreindhold