Klik/Tryk for at zoome

Carpineta Fontalpino Do Ut Des Toscana IGT 2016

På lager - 1-2 dages levering Vingaranti
Do Ut Des har flere år i træk taget vores kunder med storm. Hvert eneste år er vinen topanmeldt udover det sædvanlige. Men 2016'eren er alligevel speciel.
 
Den toscanske topvin er bedre end nogensinde i den nye årgang. Bedre anmeldt, nu også økologisk dyrket og vinen har bare en eminent balance.
 
Det er en imponerende vin, som hele verden efterspørger. Vinhandlere overalt på kloden sælger Do Ut Des pga. dens unikke kultstatus...

Smagenote

Mørk og tæt i glasset. Næsen nærmest skriger supertoscansk topklasse… med violer, sorte kirsebær, fuldmodne blommer og solbær, der følges på vej af mynte, tobak, urter, lakrids og eksotiske fadkrydderier. I munden rig og koncentreret med elegant fadkrydret, mørk og kødfuld frugt, der lige under overfladen emmer af finesse, middelhavsurter og frisk mineralitet. Fine ranke tanniner i den lange finish fuldender smagsoplevelsen.... Verdensklasse! Drik nu, eller gem + 15 år fra høståret..

Anmeldelser af Carpineta Foltalpino Do Ut Des Toscana IGT 2016

96/100 WinesCritic.com 
"The slight initial reduction that I love in refined wines slowly gives way to notes of pressed red flowers, cherries, black cherries and Goji berries. The quality of the fruit here is extraordinary, pure and with a high profile. Medium-full body, silky and fine-grained tannins and a taut and incredibly vibrant finish. A wine designed for aging but that takes nothing away from pleasure in the present. Certified organic."

95/100 James Suckling
The fruit here really takes your breath away with its intensity, as well as purity. Blackberry crumble, pressed violets, ink, iodine, charcoal, vanilla and resin. It’s the polish of the tannins that really makes this wine, carrying itself effortlessly over a shimmer of electric acidity to the long finish. Drink in 2023. Made from organically grown grapes.

94/100 Robert Parker
The 2016 Do Ut Des (a blend of Sangiovese, Merlot and Cabernet Sauvignon) exhibits a generous and expansive personality that hits the palate like a warm embrace from a favorite friend. This is a succulent and smooth red wine with thick layers of bold cherry, dried blackberry, leather, rose hip and scorched earth. In the mouth, the wine proceeds with medium- to full-bodied texture and elegantly contoured fruit flavors.

94/100 Wine Spectator
"Sleek and focused, with black currant, black cherry, plum, iron and tobacco flavors coursing through from start to finish. Tightly wound and vibrant, this lingers with subtle licorice and spice elements. Shows fine harmony and length. Cabernet Sauvignon, Merlot and Petit Verdot."

Nyd den til lam eller saftigt oksekød med urter, kraftige pastaretter og modne oste. Servér ved 16-18°C

Vinen er fremstillet på et kraftfuldt supertoscansk blend af de franske bordeauxdruer Merlot (33%), Petit Verdot (34%) og 33% Cabernet Sauvignon (33%). Familien Cresti håndhøster druerne fra den sydøstvendte Montaperti-vinmark i det sydlige Chianti Classico. Terroirets sandede, stenholdige jordbund og den høje beplantningstæthed (som i Bordeaux) giver et naturligt lavt høstudbytte af ekstraordinær høj kvalitet.

Mosten spontangærer med terroirets og vinkælderens naturligt forekommende gærstammer, mens 25 dages udblødning af drueskallerne ved 28-30°C giver en topvins seriøse udtræk af farve, smag og tannin.

Vinen modner først 18 måneder på franske 225 liters barriquefade fra Allier og Trochet, og efterfølgende 6 måneder på flaske før frigivelse til salg.

I hjertet af Toscana, nær den historiske by Castelnuovo Berardenga, finder vi Carpineta Fontalpino. Vingården drives af søskendeparret Gioia og Filippo Cresti og har navn efter de lokale Carpini-træer samt en kilde lige i nærheden.

Kærligheden til naturen og terroiret præger også familiens vine, der alle laves på økologisk dyrkede druer. Samtidig lader vinmager Gioia Cresti druemosten spontangære (med naturligt forekommende gærstammer), da hun derved fremmer Castelnuova Berardenga-områdets særlige karaktertræk i sine vine.

Alle Chianti-vine modner på mellemstore franske egetræsfade, og populært sagt placerer vinstilen sig mellem det traditionelle og det moderne. Det hører med til historien, at Gioia er gift med Italiens mest berømte vinmager, Carlo Ferrini, der som noget helt naturligt hjælper til med vinfremstillingen.

Udover de flot anmeldte Chianti’er fremstiller Fontalpino bl.a. den barriquemodnede ”supertoscaner” Do Ut Des, der i 2013 årgangen er lavet på lige dele Cabernet Sauvignon, Merlot og Sangiovese. Seneste skud på stammen er den spændende boblevin, Boulé: 90% Sangiovese og 10% Merlot, forkælet som en kostbar Champagne med hele 2 års flaskemodning på gærresterne!

 

Læs mere

1 fl. pr. stk. 319,95  DKK
6 fl. pr. stk. 219,95 DKK
TILBUD 6 fl. pr. stk. 131,95 DKK
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

96 Point

WinesCritic.com

95 Point

James Suckling

94 Point

Robert Parker

94 Point

Wine Spectator

Bestil inden
x timer y min,
og vi sender i dag!

Fri fragt v. køb for X mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.