
Carpineta Fontalpino Do Ut Des Toscana IGT 2016
Do Ut Des har flere år i træk taget vores kunder med storm. Hvert eneste år er vinen topanmeldt udover det sædvanlige. Men 2016'eren er alligevel speciel.
Den toscanske topvin er bedre end nogensinde i den nye årgang. Bedre anmeldt, nu også økologisk dyrket og vinen har bare en eminent balance.
Det er en imponerende vin, som hele verden efterspørger. Vinhandlere overalt på kloden sælger Do Ut Des pga. dens unikke kultstatus...
Nyd den til lam eller saftigt oksekød med urter, kraftige pastaretter og modne oste. Servér ved 16-18°C
Hvordan smager Carpineta Fontalpino Do Ut Des Toscana IGT 2016?
Mørk og tæt i glasset. Næsen nærmest skriger supertoscansk topklasse… med violer, sorte kirsebær, fuldmodne blommer og solbær, der følges på vej af mynte, tobak, urter, lakrids og eksotiske fadkrydderier. I munden rig og koncentreret med elegant fadkrydret, mørk og kødfuld frugt, der lige under overfladen emmer af finesse, middelhavsurter og frisk mineralitet. Fine ranke tanniner i den lange finish fuldender smagsoplevelsen.... Verdensklasse! Drik nu, eller gem + 15 år fra høståret..
Om Fontalpino

”Castelnuovo Berardenga produces wines that are often described as having Brunello-like structures.” – Kerin O’Keefe, Wine Enthusiast
Vil du ha’ Chianti Classico med point, power og kompleksitet som seriøs Brunello? I hjertet af Toscana, nær den historiske by Castelnuovo Berardenga, finder du Carpineta Fontalpino.
Vingården drives af søskendeparret Gioia og Filippo Cresti og har navn efter de lokale Carpini-træer samt en naturlig kilde lige i nærheden. Kærligheden til naturen præger også familiens vine, der alle laves på økologisk dyrkede druer.
Vinmager Gioia Cresti lader sine vine spontangære med terroirets naturlige gær, inden Chianti-vinene modner på mellemstore franske egetræsfade, der populært sagt placerer vinstilen midt mellem det klassiske og det moderne.
Det hører med til historien, at Gioia er gift med Italiens mest berømte vinmager, Carlo Ferrini, der som noget helt naturligt hjælper til med vinfremstillingen.
Enkeltmarksvinene Dofana og Monterperto er fra 2018 opgraderet til topniveauet ”Gran Selezione”, der er Chianti Classicos svar på “Grand Cru”. Nævnes bør absolut også Fontalpinos barriquemodnede supertoscaner Do Ut Des, der til en brøkdel af prisen har opnået samme rating som kultvinen Ornellaia.
Gioia Crestis boblende kælighed til Champagne har banet vejen til vinen ”Boulé”, som med 100 % Chardonnay og 24 måneders flaskemodning på gærresterne er det ultimative toscanske svar på Champagne Blanc de Blancs. Salute!
Vindata
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Proptype
Emballage