
Carpentina Fontalpino Do Ut Des Toscana IGT 2002
Den sjældne Pomerol-årgang 2002... Kælderskat på kun 200 flasker!
Held i uheld. Årgang 2002, en udfordrende årgang for mange i Toscana, gav hos Fontalpino anledning til eksperimentende nytænkning af druesammensætningen.
Hele 70% af Pomerol-druen Merlot har frembragt en mørk og ekstra silkeblød supertoscaner, der efter små 20 år i vingårdens kølige kældermørke har opnået et kaffeduftende og trøffelkomplekst udtryk, som sender venlige tanker til de store højrebredsslotte i Bordeaux!
Vinen er i dag stort set uopdrivelig, men som mangeårige venner af familien Cresti fra Fontalpino er vi tilbudt en lille kælderrest... Anbefalet på det kraftigste, men skynd dig!
Nyd den til steaks, lammefilet med middelhavsurter, vildt, kraftige pastaretter, tapas og lagrede oste. Server ved 16-18°C
Hvordan smager Carpentina Fontalpino Do Ut Des Toscana IGT 2002?
Flot tæt og farvemættet i glasset... Næsen følger uimodståeligt op med spandevis af supersexet Merlot-frugt, der giver plads til spændende modne nuancer af tørrede blomster, trøffel, chokolade, ristede kaffebønner, læder, kanel, røget kød og mynte… I munden silky smooth og smygende i teksturen som en topkælen Pomerol... Smagen er velgørende urtet og pikant under de luksuriøst fadkrydrede frugtnoter af solbær, sorte kirsebær og blå blommer. Lang og elegant med finish med flot afstemte, fløjlsbløde tanniner… Et særdeles vellykket Merlot-eksperiment! Drik nu, eller gem op til 25 år fra høståret.
Om Fontalpino

”Castelnuovo Berardenga produces wines that are often described as having Brunello-like structures.” – Kerin O’Keefe, Wine Enthusiast
Vil du ha’ Chianti Classico med point, power og kompleksitet som seriøs Brunello? I hjertet af Toscana, nær den historiske by Castelnuovo Berardenga, finder du Carpineta Fontalpino.
Vingården drives af søskendeparret Gioia og Filippo Cresti og har navn efter de lokale Carpini-træer samt en naturlig kilde lige i nærheden. Kærligheden til naturen præger også familiens vine, der alle laves på økologisk dyrkede druer.
Vinmager Gioia Cresti lader sine vine spontangære med terroirets naturlige gær, inden Chianti-vinene modner på mellemstore franske egetræsfade, der populært sagt placerer vinstilen midt mellem det klassiske og det moderne.
Det hører med til historien, at Gioia er gift med Italiens mest berømte vinmager, Carlo Ferrini, der som noget helt naturligt hjælper til med vinfremstillingen.
Enkeltmarksvinene Dofana og Monterperto er fra 2018 opgraderet til topniveauet ”Gran Selezione”, der er Chianti Classicos svar på “Grand Cru”. Nævnes bør absolut også Fontalpinos barriquemodnede supertoscaner Do Ut Des, der til en brøkdel af prisen har opnået samme rating som kultvinen Ornellaia.
Gioia Crestis boblende kælighed til Champagne har banet vejen til vinen ”Boulé”, som med 100 % Chardonnay og 24 måneders flaskemodning på gærresterne er det ultimative toscanske svar på Champagne Blanc de Blancs. Salute!
Vindata
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Proptype
Emballage