
Brio de Cantenac Brown Margaux 2016
Brio de Cantenac Brown er meget mere end en 2. vin i luksusklasse. Den topanmeldte vin fremstilles med samme omhu og sans for detaljen som 3. Cru Classé Cantenac Brown.
En elegant Margaux, der på fornem vis forener terroirtypicitet og solbær-lækker frugtpower med krydret finesse fra 12 mdrs. lagring på egetrsæfade, heraf 25% nye.
65% Cabernet Sauvignon, 30% Merlot, 5% Cabernet Franc, modnet til perfektion på slottets veldrænede og varmeabsorbrende grusbanker. Forbløffende value!
Om Chateau Cantenac-Brown
Cantenac-Brown er berømt for sin bizarre slotsbygning, som den skotske maler John Lewis Brown bygede i traditionel Tudorstil. Slottet har navn efter samme Brown og efter sin hjemkommune.
Rent vinmæssigt var Cantenac Brown frem til 1990 ikke Cru Classé værdig. Siden har investeringslystne AXA Millésimes og fra 2006 den nuværende ejer, familien Simon Halabi, løftet kvaliteten år for år.
Beplantningstætheden på hele 10.000 planter pr. ha. giver færre, mindre og mere smagsintense druer, som teknisk direktør Jose Sanfins med dygtighed formår at omsætte til vin og ratings i absolut verdensklasse.
Grand Vin: Château Cantenac-Brown, Margaux 3. Cru Classé (1855 Médoc & Graves)
2. Vin: Brio de Cantenac-Brown
Beliggenhed: Cantenac, AOP Margaux
Beplantet areal: 48 ha
Plantede druesorter: 65% Cabernet Sauvignon, 30% Merlot, 5% Cabernet Franc
Fadmodning: 15 mdr. 60% ny barrique
Vindata
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Proptype