0Kurv

Tilbage

Bodegas Luis Canas Vinas Viejas Blanco 2023

Spanien

Spanien, Rioja

13% alk.

75 cl

1 fl. pr. stk.
189,95 DKK
6 fl. pr. stk.
144,95 DKK
Udsolgt
Indhent tilbud på storkøb
Udsolgt
Unik smagsgaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Anmeldelser
Din rating
96 Point Decanter
93 Point Tim Atkin

Bestil inden

3 timer 47 min

og vi sender i dag!

Bodegas Luis Canas Vinas Viejas Blanco 2023

Spanien

Spanien, Rioja

13% alk.

75 cl

Billede af forfatteren

Vinen beskrives af

Thor Gottschalk Vinekspert WSET 3

"96 points. Wonderful punchy lemon and jasmine aromatics are softened by subtle almond and flinty mineral characters that seep into the buttery texture and stirring saline length." - Decanter

"93 points. It's hard to think of a Rioja bodega that has improved more than Luis Cañas in the last five years. " - Tim Atkin

”Is white Rioja the world's most improved wine?” – London Evening Standard

“White Rioja set to challenge market position of white Burgundy” - Drinks Business

Redkordhøje 96 points fra Decanter til den nye årgang 2023 af Luis Cañas’ fadlagrede hvidvinsflagskib – dit perfekte Meursault-alternativ!

Som Tim Atkin påpeger, så er det svært at finde et vineri, der har løftet sig mere i de senere år end Luis Canas. Det er i sig selv imponerende, da vinhuset allerede i adskillige generationer har været kendt for at levere noget af det bedste både rød- og hvidvin i Rioja.

De 96 points fra Decanter kommer ikke ud af det blå. Forgængeren scorede således imponerende 95 points, men alt spiller bare i den nye årgang 2023, der er skabt på de lokale sorter, Viura og Malvasía, fra tudsegamle +65 år gamle vinstokke.

Druerne høstes i det luksuriøse Rioja Alavesa, hvor de fine grønne druer høstes fra nogle af områdets højest beliggende vinmarker hele 620 meter over havet. I kælderen behandles hvidvinen efter burgundisk forbillede med gæring på hovedsageligt nye franske 500 liters egetræsfade. Herefter modner vinen yderligere i op til 6 måneder i kontakt med de fine gærrester, der hyppigt omrøres for at give cremet tekstur og toast-noter til den færdige vin.

En udsøgt specialitet fra en af Riojas bedste producenter og et genialt, prisvenligt alternativ til Meursault og Pouilly-Fuissé!

Nyd den spanske hvidvin til grillet kylling, cremede pastaretter, fisk og skaldyr samt milde oste. Servér ved 10-13 grader.

1 fl. pr. stk.
189,95 DKK
6 fl. pr. stk.
144,95 DKK
Udsolgt
Indhent tilbud på storkøb
Udsolgt
Unik smagsgaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Anmeldelser
Din rating
96 Point Decanter
93 Point Tim Atkin

Bestil inden

3 timer 47 min

og vi sender i dag!

Anmeldelser af Bodegas Luis Canas Vinas Viejas Blanco 2023

96 Point

Decanter

Wonderful punchy lemon and jasmine aromatics are softened by subtle almond and flinty mineral characters that seep into the buttery texture and stirring saline length.

93 Point

Tim Atkin

It's hard to think of a Rioja bodega that has improved more than Luis Cañas in the last five years. This very well-priced white is an assemblage of mostly Viura, 15% Rojal and a splash of Tempranillo Blanco and Calagraño. Fermented and aged in barrels, amphoras and concrete eggs, this is a medley of white pepper, greengage, lime and wet stones underpinned by chalky minerality

Hvordan smager Bodegas Luis Canas Vinas Viejas Blanco 2023?

Billede af forfatteren

Vinen beskrives af

Thor Gottschalk Vinekspert WSET 3

Nyskænket fra flasken præsenterer Luis Canas Vinas Viejas Blanco 2023 sig med en flot gylden kulør. Yderst kompleks næse, der åbner med florale strejf af hvide blomster, som følges op af saltet grapefrugt, mango, bagte æbler, saftdryppende ferskner, abrikos og mirabelle, der beriges med toast, vanilje og fennikel fra både gæringen og modningen på franske og amerikanske egetræsfade. Vinen lander blød og cremet i munden som var det en dyr bourgogne… Citrus og gule stenfrugter dominerer smagen, som rundes af med kølig flintestensmineralitet, krydderurter og ristede croissant-noter. Fadlagret hvid Rioja af høj, høj klasse! Drik nu, eller gem 5-8 år fra høståret.

Smagenoter

Tasting Note Icon

Ananas

Tasting Note Icon

Fersken

Tasting Note Icon

Pære

Tasting Note Icon

Smør

Tasting Note Icon

Vanilje

Smagsprofil

Meget tør

Sød

Meget let

Meget kraftig

Meget blød

Meget tanninrig

Bodegas Luis Canas Vinas Viejas Blanco 2023 passer godt til...

Hvordan er Bodegas Luis Canas Vinas Viejas Blanco 2023 fremstillet?

Vinen er fremstillet på 90 % Viura og 10 % Malvasía Riojana, der høstes fra nogle af Luis Cañas’ ældste vinmarker, der er over 65 år gamle. Vinstokkene står plantet i Rioja Alavesa-landsbyerne Villabuena, Leza og Nacaridas, hvor markerne ligger højt placeret i 450-620 meter over havet. De fritstående buskvine er plantet i meget næringsfattig jord i de højeste dele af vinmarkerne, hvilket er med til at give en formidabel balance aromatisk friskhed til vinene. Når druerne kommer til det ikoniske vineri bliver alle klaserne møjsommeligt dobbeltsorteret, så kun de bedste druer finder vej til den endelige vin. 70 % af vinen bliver gæret hovedsageligt på nye 500 liters franske egetræsfade (10 % er ”second use”). Der bliver desuden anvendt en mindre del nye amerikanske egetræsfade.

Lagringtype

Fad-/egetræslagring

Om Luis Canas

image

„The best wines can only be made from the best grapes.“

Rigtig mange danskere vil med glæde nikke genkendende til Luis Cañas-navnet, når de ser en vin fra Rioja. I årtier har det legendariske vineri været synonym med højkvalitets-vine af den gamle skole fra Spaniens mest traditionsrige region.

Grundlæggeren af det berømte vinhus, Luis Cañas, bliver født i 1928, og selvom det næsten er 100 år siden, så havde forfædrene allerede på det tidspunkt været i gang med vindyrkning i 100 år. Vin er en del af DNA-koden for familien Cañas, der har reserveret flere kapitler i Riojas historiebøger. 

I starten af 1900-tallet var Cañas kendt for at lave frugtige og let drikkelige vine, som var gæret på hele klaser efter "Beaujolais"-metoden med carbonisk maceration. Vinen blev lavet i en underjordisk kælder, hvorefter den blev fragtet i store tønder godt 100 kilometer med muldyr ad støvede landeveje til Bilbao og San Sebastián, hvor det hele blev solgt til store kooperativer. Det var opskriften for alle vinbønder på daværende tidspunkt i Rioja Alavesa, som et af de førende underområder i regionen. Lige indtil et tilfældigt møde i 1970 ændrede alt.

Luis Cañas sidder på bytorvet og nyder en af sine egne vine med vennerne, da en mand spørger om han må smage. Han viser sig at være formanden for en berømt gastronomisk loge, der øjeblikkeligt får smag for Luis' vine. Snart vendte hele flokken af madentusiaster tilbage efter mere vin, og det gav Luis' blod på tanden. Nu skulle det være slut med at sælge til store kooperativer. Han grundlægger hurtigt derefter familiens vingård og bliver den første vinbonde i Rioja Alavesa til at flaske sin egen vin i eget navn og bryder dermed med en fasttømret tradition, som senere skulle vise vejen for utallige andre producenter med samme drøm. Her starter den kommercielle æra for Rioja-vin og det hele tager fart i 1989, da den nuværende ejer, Juan Luis Cañas, overtager tøjerne i familiefirmaet. 

Juan Luis vil ikke kun lave gode "unge vine" og begynder at specialisere sig i de såkaldte Crianza-vine, der gennemgår minimum 6 mdr. på egetræsfade (gerne en blanding af amerikanske og franske), som er skabt til at kunne holde i længere tid. Til det formål laver han et nyt "state of the art" vineri i 1994 med alle de optimale betingelser for fadlagringen.

De fadlagrede vine bliver en gigantisk succes og det hele kulminerer for Juan Luis, da ingen ringere end Robert Parker i 2012 kårer deres Crianza til verdens bedste value for money-køb.

Luis Cañas er i dag blandt de helt store spillere i Rioja og producerer hvert år op mod 2 millioner flasker fra deres mere end 350 hektar vinmarker! Det svarer til cirka halvdelen af hele Pomerol-appellationen i Bordeaux. På trods af de mange hektar og store mængder, så formår de stadig at fremstille terroir-tro Rioja-vine ud fra økologiske og biodynamiske principper. Juan Luis' søn, Jon, er allerede en fast del af teamet og den fjerde generation står dermed på spring for at tage over og udbygge Luis Cañas legendestatus i Rioja. 

Vindata

Vinen kommer fra

Producent

Årgang

2023

Indhold

75 cl

Alkohol-%

13 %

Servering

10-13°C

Gemmepotentiale

5-8 år fra høståret

Lagring

Fad-/egetræslagring

Proptype

Kork

Emballage

6 stk. papkasse

Allergener

Sulferdioxid/ Sulfitter

Restsukker

1,5 g/L

Syreindhold

5,39 g/L
Lignende produkter