
Bodegas Caudalia Syrah Paal 2022
”Man forstår godt associationerne til Nordrhône”
”Could be mistaken for high quality Crozes Hermitage.”
I 10 år har anmelderne sammenlignet denne 100% Syrah med Cornas og Crozes-Hermitage fra Rhône!
Fra James Suckling og International Wine Report til Falstaff, Guía Peñin og flere hjemlige anmeldere… Alle er vilde med Paal og dybt rystede over, hvor tæt smagen kommer på de langt dyrere franske topnavne!
Paal Syrah bringer Navarra og Nordspanien så tæt på Nordrhône, at der lige så vel kunne være kostbar Cornas i flasken!
Winemaker Raquel Grandival Allende fremstiller Spaniens bedste Syrah-køb på druer fra stenede topmarker 500 meter oppe i Baja Montaña, og selvom hun i kælderen forkæler Paal på dyre franske fade, så holdes prisen på magisk vis niveauer under tilsvarende Nordrhône... Prøv den!
......
Nyd den til peberbøf, vildt, and, steaks, kraftige tapas, lam og modne oste. Server ved 16-18°C
Hvordan smager Bodegas Caudalia Syrah Paal 2022?
Nyskænket står Paal imponerende mørklilla i glasset... I næsen guddommeligt Syrah-parfumeret med koncentreret koldklimaduft af nyplukkede violer, vilde hindbær, saftige brombær, nykværnet peber, læder, røget kød, laurbærblad, oliven, kaffe og lakrids… Hele ingredienslisten til kæmpe Nordrhône! I munden svævende elegant med perfekt peberkrydret og mineralsk brombærfrugt. Syrah'en folder sig smukt ud i en lang og silkefin finish, hvor de saftige røde og mørke bær svøbes i bløde tanniner og luksuskrydderier fra den delvise fadlagring. Bedste Paal nogensinde? Drik nu, eller gem +10 år fra høståret.
Om Bodegas Caudalia
“Vores filosofi er, i respekt for jorden og miljøet omrking os, at lade hver enkelt druesort udtrykke sig maksimalt”
Vi finder det lille vinhus Bodegas Caudalia 500 meter oppe i Navarra-subzonen Baja Montana, hvor de to ejere, Ivan Lopez Barco og Raquel Grandival Allende, har dedikeret sig til økologisk dyrkning af blot 8 hektar med rødvinsdruerne Syrah, Garnacha, Graciano og Tempranillo.
Klimaet er køligt for Navarra. Indflydelsen fra Pyrenæerne og Atlanterhavet er mærkbar og giver en langsommere druemodning, der resulterer i vine med stor aromatisk finesse og klassisk druetypicitet.
I kælderen fremhæver winemaker Raquel Grandival Allende terroirets unikke karakter ved at lade mosten spontangære med de naturligt forekommende gærstammer, ligesom valget af relativt store franske egetræsfade, mellem 400 og 500 liter, tjener til at bevare vinenes autentiske og druetypiske udtryk.
Vindata
Druer
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener