Tilbage

Spanien

Bodegas Amaren Viñedo Singular El Cristo de Samaniego Rioja Alavesa 2020 i trækasse

1 fl. pr. stk.
449,95DKK
BEDSTEPRIS4 fl. pr. stk.
279,95DKK
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

96 Point

Flaskehalsen

BEDSTE VINE UNDER 500,-

Flaskehalsen

96 Point

Mad og Monopolet

95 Point

Houlberg

94 Point

Vinous

94 Point

Winewherever, Rasmus Christensen

⭐4,4

Vivino

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Spanien

Bodegas Amaren Viñedo Singular El Cristo de Samaniego Rioja Alavesa 2020 i trækasse

På lager - 1-2 dages leveringVingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).

Beskrivelse:

"96 point. BEDSTE VINE UNDER 500,- Her er vi i den baskiske del af Rioja, og denne vin er et pragt-eksempel på kombinationen af Rioja-power og nordspansk friskhed. ...  En formidabel, moderne, frisk og udtryksfuld Rioja." - Flaskehalsen

"96 point. Du får utrolig meget vin for pengene..." - Mad & Monopolet

"95 point. Uha. hvor det smager godt, har elegance, bid, lysere frugt, let bitterhed, nerve og friskhed, 95 point." - Houlberg

"94 points. Showcasing the best of Sonsierra reds." - Vinous

"94 point. En bombastisk enkeltmarksvin med masser af personlighed." - WineWherever

“We are facing one of the greatest vintages of recent years, a vintage of such high quality that only time will tell how good it can be” – Jon Cañas, Winemaker, om “El Cristo de Samaniego 2020”.

Rioja-kræs i verdensklasse fra enkeltmarken ”El Cristo de Samaniego”. Forrige årgang triumferede med gigantiske 98 points hos Winewherever, der hyldede den magiske smag. Nu er ”El Cristo” ankommet i den helt særlige årgang 2020, der udråbes som en af de bedste i nyere tid, ifølge Amarens ikoniske winemaker Jon Cañas.

”El Cristo de Sanmaniego” er en af de fire enkeltmarksvine, der udgør Bodegas Amarens luksusserie, hvoraf en af vinene har scoret de perfekte 100 point. Her taler vi så gennemarbejdet og grunding vinfremstilling, at vinhuset Amaren ikke bare opgiver procentdelen af de forskellige druer i vinen – de angiver simpelthen hvor mange stokke, der høstes af henholdsvis Tempranillo, Grenache, Viura og Malvasía (se det præcise antal længere nede).

Enkeltmarken ”El Cristo” ligger i hele 685 meters højde og troner frem som den højeste i området.  Her lider vinstokkene i et fjendtligt klima med voldsomme vinde og kolde temperaturer, men i guder sikke et resultat. En uforlignelig Rioja med stor power og moderne friskhed, der kendetegner Amarens stil. Her nedtones mængen af nye egetræsfade i modningsprocessen, så det unikke terroir smager så meget igennem som muligt.

Selvom årgang 2020 er den bedste til dato, så er mængderne meget små og der er blot fremstillet 7.359 nummererede flasker. Rioja-fans, I skal opleve denne flaske!

Vinen leveres i de mest elegante 4-styks trækasser.

Smagenote

”El Cristo de Samaniego” 2020 præsenterer sig i glasset med en intens og dyb kirsebærrød farve. Næsen er ”to die for” med en fantastisk Rioja-symfoni, der har både power, friskhed og elegance. Slyng vinen og mærk først de nyplukkede rosenblade og violer, der herefter afløses af røde og sorte kirsebær, blåbær og tørrede figner. Bouqueten rundes af med udsøgte krydderier af tobak, ristede mokkabønner, balsamico og chokolade. I munden lander vinen smooth og med en sitrende frisk frugt, der er spændt til bristepunktet med røde og mørke bær. Den møjsommelige modningsproces sørger for en fløjlsblød tekstur, hvor krydderierne fremstår som perfekt integrerede. Virkelig, virkelig lang finish med utallige nuance af kirsebær, valnødder og muskatnød. Den bedste ”Cristo de Samaniego” til dato – uden tvivl. Drik nu, eller gem 10-15 år fra høståret.

Anmeldelser af Amaren El Cristo de Samaniego 2020

96/100 Flaskehalsen
"BEDSTE VINE UNDER 500,- De fleste betragter Rioja som et samlet område, men der kan være ret stor forskel på, hvilket underområde, din Rioja-vin er fra. En lille tommelfingerregel er, at Rioja Alta er lidt friskere og mere saftig end ‘almindelig’ Rioja, og hvis du vil skridtet længere i det friske udtryk, kan du måske finde det i Rioja Alavesa. Her er vi i den baskiske del af Rioja, og denne vin er et pragt-eksempel på kombinationen af Rioja-power og nordspansk friskhed. Der er kun lavet lidt over 7.000 flasker i denne årgang, og det vidner om, at vinhuset har sorteret grundigt for kun at bruge de druer, der er i den helt rigtige balance til det udtryk, vinen skal udstråle. Det er lykkedes til fulde, for her er kraft og saftige bær og frugter – sammen med et cool udtryk, der giver flot dynamik i dybden og intensiteten. En formidabel, moderne, frisk og udtryksfuld Rioja. Normalpris kr. 449,95, Set til kr. 279,95 | Supervin 5 Stj., 96 Pts. "

96/100 Mad & Monopolet
"
Jeg elsker spansk vin! Det er virkelig fantastisk. Denne er fra et hus, som jeg har smagt fra rigtig mange gange - Bodegas Amaren, som har nogle fremragende klassiske, spanske vine. Denne er på et blend, hvor du får utrolig meget vin for pengene - duft af mørke kirsebær, solbær, læder, vanilje, oliven, mynte og et lille hint af viol. I munden er den fyldig, har masser af frugt, en let sødme og skønne tanniner. Den har på trods af fylden også en lethed over sig, som kommer til udtryk igennem mineraliteten. Et godt glas. 1 fl. pr. stk. 449,95/ BEDSTE PRIS v/ 6 fl. pr. stk. 279,95"        

95/100 Houlberg
"Duftmæssigt er der godt med tørre fadnoter, egetræ og cedertræ, frugt med solbær, brombær og hindbær, tørre krydderier og engelsk lakrids, kaffe, nelliker, mørk chokolade, kakao skovbund, muldjord og faktisk også lidt bordeauxfile elementer, hvilket så er med til at gøre duften meget klassisk, rank og elegant. I munden er det ultrablødt, intens og samtidig tørt ... har denne lysere og letbitre frugt af kirsebær, tranebær, hindbær suppleret med noget frisk lemonagtig bitterhed, ret pænt med egetræ, lidt peber og tanniner, som faktisk virker ret integrerede og alligevel med tørhed og bid. Uha. hvor det smager godt, har elegance, bid, lysere frugt, let bitterhed, nerve og friskhed, 95 point. Forhandles af Supervin, hvor en flaske koster 449,95 kr., mens prisen ved køb af 6 flasker er 399,95 kr. Vinanmeldelse 6/7"

94/100 Vinous 
"The 2020 Cristo de Samaniego exemplifies the complexity and nuance that result from incorporating white grapes into a red wine in Rioja. Primarily Tempranillo with dashes of Garnacha, Viura, and Malvasía, this fragrant Rioja Alavesa red aged for 12 months in oak barrels. It unveils enticing aromas of crushed cherry, plum flowers and wild herbs. On the palate, it is dry, juice and intense with a balanced and energetic character. The 2020 lingers with a chalky texture and a crystal-clear, lasting note of fruit, showcasing the best of Sonsierra reds."

94/100 WineWherever, Rasmus Christensen
"2020 årgangen for El Cristo de Samaniego bærer tydelige præg af den varme, der i sommeren lå over Rioja. Men når vinen adskiller sig markant fra tidligere årgange, er det samtidig også en indikation på, at dette er en vin, der viser sit terroir frem med de forskelligheder der medfølger. Den har masser af moden mørk frugt, tyngde, kraftfuld syre og kompleksitet, der vil udvikle sig over de kommende år. En bombastisk enkeltmarksvin med masser af personlighed. 94P"

4,4 stjerner Vivino (273 bedømmelser, set over alle årgange. 11/03/24)

.......

tidligere årgang:

98/100 Winewherever, Rasmus Christensen (årg. 2018)
"Bodegas Amaren sætter marken over vingården. Enkeltmarks Rioja ses oftere og oftere, og her er et godt eksempel på hvorfor det giver så god mening. Amaren laver vine, hvor terroiret får lov at udtrykke sig, og her på den mest elegante måde. Vinen har frugt, dybde, struktur, men mest fremtrædende er friskheden og en kompleks og indviklet kamfer tone. Den hænger i munden i meget lang tid, og bliver ved med at udvikle sig på næsten magisk vis. Jeg er simpelthen vild med dette udtryk!"

96/100 Guía Prosensa (årg. 2018)

96/100 Mad & Monopolet (årg. 2018)
"Mageløs vin fra Rioja fra nogle af de bedste marker og til penge, som betyder man ikke skal tage lån i huset, sådan en vin er præcis, hvad der er behov for. Et smukt blend på traditionelle spanske druer – i næsen lag på lag af frugt, hvor kirsebær, solbær og tørret abrikos træder tydeligt frem. Videre er der noter af lakrids, vanilje, mørk chokolade og pibetobak. I munden har den et skønt køligt udtryk over sig sammen med en krydret smag, hvor der er masser af frugtfylde samt flotte tanniner.
Fantastisk glas. 1 stk 449,95 | TILBUD V/ 6 FL. 269,95"

93/100 Tim Atkin (årg. 2018)
“El Cristo de Samiego is a 1.86-hectare parcel at a once-marginal 685 metres that's co-planted with Tempranillo, Garnacha, Malvasia Riojana and Viura. Rose petal scented, this has the tangy acidity of its cool site, sinewy tannins, impressive structure and texture and a peppery, savoury finish.”

93/100 Houlberg (årg. 2018)
"5,5 Thumbs Up. Igen er det turbovin af bedste skuffe … har en dyb, frisk frugt kombineret med et tungt og alligevel delikat fadpræg. Det er stort, frugten er klart lidt solbær, brombær og hindbær suppleret med en smule engelsk lakrids, tobak, kaffegrums, mørk chokolade, nelliker, nedfaldsblade på græsplænen, nødder og papkasser … lidt tørhed og samtidig bliver det aldrig voldsomt tungt. I munden er vinen ikke helt så tør med 60’eren, men har alligevel en tør og letbitter frugt, hvor der er kirsebær, tranebær og hindbær, ret pænt med egetræ, lidt peber og modne tanniner, der lidt flår lidt i dit tandkød sammen med den pågående frugt og en tæt syre. 93 point."

92/100 Din VinGuide (årg. 2018)

"12 Fremragende Rioja-vine lige nu: Enkeltmarksvin fra Rioja Alavesa. Elegant og mineralsk med ribs og lyse kirsebærnoter. Flot struktur med fin fadintegration. Medium koncentration og med en virkeligt flot syre. Spændende vin. SUPERVIN | 280 KR. (TILBUD)"

Den store Rioja er et perfekt meditationsglas, men går derudover forrygende til kraftige tapas, fuglevildt, iberico-skinke, lam, saftigt oksekød, kalv og modne oste. Nydes ved 16-18°C

El Cristo de Sanmaniego er fremstillet på 90 % Tempranillo og suppleret med 10 % Garnacha (Grenache), Viura og Malvasía. Som nævnt ovenfor angives det med antalvinstokke svarende til Tempranillo: 4,724, Garnacha: 129, Viura: 333, Malvasía Riojana: 88.

Alle druerne høstes fra enkeltmarken, El Cristo de Sanmaniego, der måler 1,86 hektar og som ligger i Rioja Alavesa. Marken ”El Cristo” er den højeste af sin slags i området og er plantet i hele 685 meters højde over havet. De mere end 40 år gamle vinstokke står spredt over tre terrasser, der lider i et fjendtligt klima med voldsomme vinde og kolde temperaturer. Ved ankomst til vineriet bliver hver klase udvalgt og afstilket inden de enkelte druer selekteres på baggrund af deres vægt. Druerne presses nænsomt og koldmacererer ved 8 grader for udtrækning af farve og smag. Herefter gæres mosten på franske egetræsfade i syv dage. Efter endt gæring anbringes 68 % af vinen på brugte franske og amerikanske egetræfade, mens de resterende 32 % bliver modnet frugtbevarende på cementtank. Vinen modner i alt 12 måneder inanden aftabning. 

Om Bodegas Amaren

Ny 100 Point-producent fra Rioja!

I 1995 var Juan Luis Cañas - ejeren af det verdensberømte Rioja-hus af samme navn – i gang med at udvikle en ny Tempranillo-vin, da hans mor pludselig dør. Han beslutter herefter at grundlægge et nyt vinhus som en hyldest til moren, Ángeles, der også havde viet sit liv til familiens vingård. Bodegas Amaren har hjemme i den klassificerede sub-region Rioja Alavesa. Druerne kommer fra mikroskopiske vinmarker med gamle vinstokke, der kun yder meget små høstudbytter. I Rioja Alavesa mærker man en tydelig maritim indflydelse fra Atlanterhavet, der kun ligger 120 kilometer herfra, hvilket er med til at give vinene en vidunderlig friskhed og elegance.

Amarens imponerende portefølje af vine fordeler sig i to forskellige serier. ”Los pilares de Amaren” indeholder både en fadgæret hvidvin på Viura og tre rødvine, der skabes på de tre Rioja-favoritter; Tempranillo, Garnacha og Graciano. Vinene sammensættes af druer fra svimlende 815 parceller, der er beplantede med gamle vinstokke på mellem 60 og +100 år! Hos Amaren kombineres det moderne og traditionelle i vinfremstillingen, forstået på den måde, at man ikke nødvendigvis vil gøre brug af de præ-definerede ”Crianza” og ”Reserva”-betegnelser. Det er terroiret og frugten, der skal have plads til at skinne, så hver årgang behandles unikt på den måde winemakeren finder mest optimal. 

Amaren fremstiller også en flagskibsserie med fire enkeltmarksvine under navnet ”Las Fincas de Amaren” – ”Amarens gårde”. 4 unikke kultvine fra højtliggende terroirs i Rioja Alavesa, der leveres i nummererede flasker. Her taler vi en produktion på helt ned omkring et par tusind flasker pr. årgang. Den absolutte topvin ”Chelus” høstede i 2019 de perfekte 100 points hos Vivirelvino, der kaldte vinen for ”Revelation of the year”. En helt enestående bedrift og et bevis på, at Bodegas Amaren hører til blandt Riojas bedste producenter.

Passer godt til

Grill

Okse

Gris

Kalv

Vildt

Lam

Ost

Tapas

Pizza

Svampe

Årgang 2020
Servering 16-18°C
Gemme potentiale 10-15 år fra høståret
Alkohol 14,5 %
Indhold 75 cl
Lukketype Kork
Emballage 4 stk. trækasse
1 fl. pr. stk.
449,95DKK
BEDSTEPRIS4 fl. pr. stk.
279,95DKK
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

96 Point

Flaskehalsen

BEDSTE VINE UNDER 500,-

Flaskehalsen

96 Point

Mad og Monopolet

95 Point

Houlberg

94 Point

Vinous

94 Point

Winewherever, Rasmus Christensen

⭐4,4

Vivino

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Lignende produkter