Tilbage

Beyra Superior 2021

Klik/Tryk for at zoome

1 fl. pr. stk.249,95 DKK
BEDSTEPRIS6 fl. pr. stk.99,95 DKK
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

93 Point - TESTVINDER

Flaskehalsen

92 Point

Mad og Monopolet

92 Point

Houlberg

92 Point

Winewherever, Rasmus Christensen

91 Point - UGENS BEDSTE KØB

Din VinGuide

⭐ 4,1

Vivino

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Vi tilbyder at tage vinen retur på vores regning og returnere hele betalingen - også for den første, åbnede flaske, hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten. (maks. 1 md. efter levering)

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Vi tilbyder at tage vinen retur på vores regning og returnere hele betalingen - også for den første, åbnede flaske, hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten. (maks. 1 md. efter levering)

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Beyra Superior 2021

På lager - 1-2 dages leveringVingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Vi tilbyder at tage vinen retur på vores regning og returnere hele betalingen - også for den første, åbnede flaske, hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten. (maks. 1 md. efter levering)

Beskrivelse:

"93 point. TESTVINDER  Flot og overbevisende portugisisk power med finesse – allerede ved normalprisen. Og når vi prismæssigt holder os i nærheden af 100 kr., er det en vin, der kræver et par pladser på enhver vinreol." - Flaskehalsen

"92 point. Stor vin fra Portugal til små penge - power, fad, fylde, frugt - spice up your life!" - Mad & Monopolet

"92 point. En kraftfuld, fyldig, let sød og blød vin" - Houlberg

"92 point. Allerede i en ung alder åben og indbydende." - WineWherever

"91 point. UGENS BEDSTE KØB. Flot og vellavet vin..." - Din VinGuide 

Ribera del Duero, go home… Beyra Superior er den portugisiske supervin, der overgår sine egne topratings!

Kvaliteten i Beyra Superior er på det seneste løftet så VILDT, at vinen gang på gang bliver udsolgt, før kritikerne overhovedet får chance for at anmelde et eksemplar.

Forklaringen er lige til. Under coronakrisen i 2021 oplever den portugisiske superstjerne Rui Madeira et fald i salget af sine absolutte topvine. Han tager derfor en drastisk beslutning.

Druerne fra de bedste vinmarker, der normalt laver vine op til 500 kr, finder nu vej til Beyra Superior, som han rent faktisk stadig sælger. Derfor stikker kvaliteten HELT af...

2021 imponerer med hele 15% alkohol... Vi taler altså TOP-Tempranillo, hvor power, krydderier og mineralsk finesse løfter sig til et rekordhøjt niveau, som trodser enhver prislogik og rivaliserer med store spanske kultvine fra Ribera del Duero.

Smagenote

I glasset dramatisk brombærmørk med violet kant og natsort kerne... Næsen forfører med spandevis af mørke bær og kælne fadkrydderier, der danser dig i møde med en power og nuancerigdom hævet langt over det gængse i prisklassen. Violer, brombær, skovbær, lakrids, kokos og ristede kaffebønner vælter dig møde, mens vinens mineralske friskhed gør det komplet umuligt at holde glasset fra munden... Med kølig og elegant smoothness rammer Beyra Superior tungen, hvor den saftige mørke bærfrugt finder perfekt sammmen med fadets luksuriøse ”spiciness” . Hele herligheden kulminerer i en lang og flot detaljeret finish, der tager sidste stik hjem med fine tanniner og mineralske strejf af knust granit… Tempranillo i absolut topklasse!  Drik nu, eller gem 8-10 år fra høståret.  

Anmeldelser af Beyra Superior 2021

93/100 "TESTVINDER" - Flaskehalsen
"Det højt beliggende Beira Interior giver nogle af Portugals mest interessante rødvine. Rui Reboredo Madeira er hjernen bag vinene i serien Beyra, og næsten hver gang, der er testet portugisisk rødvin på Flaskehalsen, har Beyra-vinene lagt sig i toppen af anmeldelserne. Sådan er det også denne gang, hvor den unge 2021-årgang af Beyra Superior viser sig som en fornem rødvin med masser af power fra Tempranillo-druen, der i Portugal heddern Tinta Roriz – suppleret med en fin elegance fra Mencía-druen, der i Portugal hedder Jaén. Superior-vinen har lagret 8 måneder på franske egefade, og selvom den er lige til at sætte tænderne i allerede nu, så bliver den bedre af en god gang luft – eller af et år eller to i kælderen. Flot og overbevisende portugisisk power med finesse – allerede ved normalprisen. Og når vi prismæssigt holder os i nærheden af 100 kroner er det en vin, der kræver et par pladser på enhver vinreol. Normalpris kr. 249,95 – Set til kr. 99,95"

92/100 Mad & Monopolet
"Stor vin fra Portugal til små penge - power, fad, fylde, frugt - spice up your life! Jeg er virkelig stor fan af Portugals vine, som jeg efterhånden har smagt en del af. Nogle af dem minder et langt stykke hen ad vejen om Spaniens store områder som Ribera del Duero. Denne er ingen undtagelse. Lækker duft af brombær, lakrids og vanilje. I munden er den fyldig, let krydret og har både mineralitet, tanniner og frugtfylde - kort sagt den har det hele! 1 stk 249,95/ BEDSTE PRIS v/ 6 fl. 99,95"      

92/100 Houlberg
"
Tør, fyldig, sødkrydret og så er der skrald på ... det er mine første duftnoter. Duften er nærmest våd, næsten af drypvåde fade og en mørk frugt med solbær, brombær, tør engelsk og sød finsk lakrids, lakridskonfekt, mynte samt grønne krydderurter, vanilje samt en spiseskefuld natron. I munden er det en kraftfuld, fyldig, let sød og blød vin med masser af solbær, brombær, en blød syre ... i det hele taget meget blød, men det er samtidig med en vis friskhed i frugten. Det gør vinen varm, comfy og sofabehagelig, men har alligevel et lille peberbid og så ret tørre, tætte og markante taninner, der giver spark og bid. 92 point. Forhandles af Supervin, hvor en flaske koster 249,95 kr., mens prisen er 189,95 kr., hvis du køber 6 flasker."

92/100 WineWherever, Rasmus Christensen
"Mørk, tung og krydret vin, der stadig har bevaret en vis friskhed fra de 700 højdemeter tæt på Douro-regionen, hvor planterne har vokset. Den er allerede i en ung alder åben og indbydende."

91/100 "UGENS BEDSTE KØB" - Din VinGuide
"Tempranillo med en smule mencia. Virkelig flot tæt næse med skovbærnoter. Flot og vellavet vin med sorte bær, animalske noter, kølige krydderier og strejf vanilje. Lang flot afslutning. Alk.: 15% Supervin | 100 kr. Tilbudspris"

4,1 stjerner Vivino (1432 ratings, set over alle årgange. 27/01/23)   

........

Tidligere årgange:

 

93/100 Flaskehalsen (årg. 2019)
"Jeg er blevet rigtig glad for portugisisk vin henad vejen, men det er ikke nok, den er fra Portugal. For de trælse og træge blends af et virvar af druesorter, kan stadig være ret stramme og voldsomme at beskæftige sig med. Når druerne er vokset på nogle af landets højest beliggende vinmarker, er sagen dog en helt anden, for her foregår modningen på en mere behersket og langstrakt måde, og det er med til at gøre Beyra Superior til en enormt flot vin. Den er tæt, intens, kompleks og fuld af smag, men den bevarer stadig friskheden og en god syre, så det ikke bare bliver et tungt og hedt bombardement af smagsløgene. En vin, der er i den tunge ende på pris-barometret og på smagtsintensiteten, men som er hver en krone værd, og som også formår at finde balance i den storladne smag, så der er plads til alle nuancerne." (vurderet ved en tilbudspris på kr. 189,95)

93/100 Wine Enthusiast  (årg. 2013)
” A field blend of grapes from old vines plus a year in wood have given this wine both structure and concentration. Dark fruits, firm tannins and acidity are all present in this complex, age-worthy wine. It comes from vineyards just south of the Douro, grown on granite soils at a height of 2,100 feet. It's a serious wine that needs to age.”

93/100 Wine Enthusiast  (årg. 2012)
“Structured and still very young, this richly exuberant wine is bursting to get beyond its tannins. The black fruits and dark texture are piled high and laced with intense acidity. It has the mineral character that seems often to appear in wines from the remote, mountainous Beira Interior, giving the potential for considerable aging.”

Nyd den til satigt oksekød, lam, kraftige tapas, gris, simremad og lagrede oste. Server ved 16-18°C

Vinen er fremstillet på et blend af 80% Tinta Roriz (Tempranillo), 10% Jaen (Mencia), og 10% Touriga Nacional. De få, små og smagsintense druer håndhøstes i 700 meters højde fra +40 år gamle vinstokke i granit- og skiferholdig jord. Appellationen ”DOC Beira Interior” ligger i sydlig forlængelse af den berømte Dourodal, og rødvinene laves i samme intense og solmodne stil.

Rui Roboredo Madeira gærer alle fire druesorter sammen for at opnå harmonisk kompleksitet. Temperaturstyret gæring ved 22-26°C med 7 dages udblødning af drueskallerne giver en frisk og intens bærfrugtig vin med silkebløde tanniner. Vinen modner 8 mdr. på nye egetræsfade, heraf 1/3 franske og 2/3 amerikanske.

Om Beyra

Producenten bag vinene fra Beyra er den anerkendte Rui Roboredo Madeira, som i 2011 overtog den vingård i landsbyen Vermiosa, som tilbage i 1987 gav ham sin debut som vinmager. Rui er opvokset i Douro-dalen, men har rejst hele verden rundt for at besøge vindyrkende regioner og lære om vinproduktion. Derfor var det ligesom at vende hjem for ham, da det endelig kunne lade sig gøre.

Vinmarkerne fra Beyra er blandt de højeste i hele Portugal og ligger omringet af bjerge. Et fantastisk sted med beliggenhed i hele 750 meters højde. Varme og solrige dage veksler med kølige nætter og morgener, hvilket giver druerne optimal balance mellem frugt og friskhed.

Rui er siden 1987 blevet en portugisisk superstjerne indenfor vinproduktion, og kombinationen af hans evner i kælderen og markernes placering er helt fænomenal. Han forsøger konstant at bringe innovation og nyskabelse til de ældgamle vinmarker, som ligger i og omkring Dourodalen.

Rui nyder velfortjent stjernestatus. Hans rødvine beviser igen og igen, at Portugals nordøstlige hjørne sagtens kan matche Toro og Ribera del Duero på den spanske side af grænsen. Hans vine er blevet Beira Interior-regionens flagskib. Rui råder over små 10 hektarer med vinmarker i Beira Interior D.O., hvorfra han producerer vine til serien Beyra Vinhos de Altitude.

Foruden vinene fra Beyra producerer Rui vine fra Douro D.O. som er verdens ældste officielle vinregion. Douro-floden glider igennem hele regionen og giver liv til alle de vinstokke, hvis druer anvendes i portvin såvel som i bordvin. I samme region ligger underregionen Douro Superior, hvor Rui har 17 hektarer på Quinta da Pedra Escrita. Vinhuset er i Ruis hænder blevet til et 8. generations familiejet vinhus. Samtidigt ejer han 12 hektar på Quinta de Fafide i samme region, hvor der også bliver lavet enkeltmarksvine. Det stopper ikke der. Rui Madeiras topanmeldte vine fra hans serie Castello d’Alba, som var hans første serie, han frigav som uafhængig vinmager, kommer nemlig også fra Douro D.O.

En mand som er født af landet og lever og ånder af naturen, som har en finger med i næsten alt der foregår i både Douro såvel som Beira.

Passer godt til

Tapas

Pasta

Svampe

Hygge

Kalv

Grill

Gris

Okse

Vildt

Lam

Ost

Servering 16-18°C
Gemme potentiale 8-10 år fra høståret
Alkohol 15 %
Indhold 75 cl
1 fl. pr. stk.249,95 DKK
BEDSTEPRIS6 fl. pr. stk.99,95 DKK
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

93 Point - TESTVINDER

Flaskehalsen

92 Point

Mad og Monopolet

92 Point

Houlberg

92 Point

Winewherever, Rasmus Christensen

91 Point - UGENS BEDSTE KØB

Din VinGuide

⭐ 4,1

Vivino

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Vi tilbyder at tage vinen retur på vores regning og returnere hele betalingen - også for den første, åbnede flaske, hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten. (maks. 1 md. efter levering)

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Vi tilbyder at tage vinen retur på vores regning og returnere hele betalingen - også for den første, åbnede flaske, hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten. (maks. 1 md. efter levering)

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.