Tilbage

Frankrig

Bernard Magrez Côtes de Provence Le Clos de Grands Muraires 2022

1 fl. pr. stk.
349,95DKK
BEDSTEPRIS6 fl. pr. stk.
299,95DKK
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

95 Point

Mad og Monopolet

Vores vurdering

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Frankrig

Bernard Magrez Côtes de Provence Le Clos de Grands Muraires 2022

På lager - 1-2 dages leveringVingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).

Beskrivelse:

"95 point. Rosé kan ligesom både mousserende vin, hvidvin og rødvin produceres i forskellige klasser - sjældent ser man dog en Grand Cru-lignende rosé, men det har Bernard Magrez valgt at lave ... Det er en rosé for dig, som virkelig vil have en “feinschmecker-rose”." - Mad & Monopolet

Provence møder Meursault…!

Le Clos de Grands Muraires er ikke bare den ultimative rosé fra en mikroskopisk enkeltmark i Provence.

Det her er også en luksuriøst krydret gastrovin med burgundisk modning på de fineste franske egetræsfade… Vi taler det absolutte topmål af cremet, elegant og guddommeligt parfumeret Côtes de Provence… Glæd dig!

Tæt ved Middelhavet og nær de mauriske bjerge (Massif des Maures) har bordeauxkongen Bernard Magrez fundet det ultimative terroir til produktion af Provence-rosé i verdensklasse… den muromkransede enkeltmark Le Clos de Grands Muraires - på bare 0,5 hektar.

Fra dette exceptionelle terroir fremtryller ejeren af Château Pape Clément Grand Cru Classé en gastronomisk rosé på Grenache og Syrah, som i bedste Meursault-stil gærer og modner på nye 600 liters samt 2 år gamle 225 liters egetræsfade.

Frugtkvaliteten også ren "Grand Cru".... og høstudbyttet på rekordlave 28 hl/ha er helt uhørt i rosésammenhæng. 

Miraval, go home… Dette er din drømmerosé til især stegte eller grillede fisk og skaldyr, hvor mange normalt ville gå efter ikke helt så sommerlig hvid bourgogne. Prøv den!

Smagenote

Elegant laksefarvet og brillant skinnende… Fra glasset stiger den lækreste duft af røde blomster, tørret lavendel, skovjordbær, vilde hindbær, hvid fersken, våde sten og saltet citrusmineralitet, der går smukt i spænd med vanilje, lemon curd og crème Brûlée fra fadlagringen... På tungen cremet og mineralsk som en Chablis. Smagen er utrolig fin og delikat med vibrerende frisk frugt og elegante fadnoter i sublimt samspil. Lang, let spicy og perfekt mundrensende finish…. Det her er gastronomisk rosé i Michelin-klassen! Drik nu, eller gem 6-8 år fra høståret.

Anmeldelser af Bernard Magrez Côtes de Provence Le Clos de Grands Muraires 2022

95/100 Mad & Monopolet
"Rosé kan ligesom både mousserende vin, hvidvin og rødvin produceres i forskellige klasser - sjældent ser man dog en Grand Cru-lignende rosé, men det har Bernard Magrez valgt at lave. Den er lavet på Grenache og Syrah, så det er klassiske blå druer til rosé, men den løfter sig betydeligt og er en utrolig flot vin. I næsen har den duft af hindbær, jordbær, fersken, melon, grape, hav og vanilje. I munden er den elegant, frisk og har masser af mineralitet og uendelig meget charme. Det er en rosé for dig, som virkelig vil have en “feinschmecker-rose”. 1 fl. 349,95 / BEDSTE PRIS v/ 6 fl. 299,95"

Nyd den til stegte fisk og skaldyr, lette asiatiske retter, svamperetter, grillet kød, tapas og nøddeagtige oste. Servér ved 10-12°C  

Vinen er fremstillet på 70% Grenache og 30% Syrah, som høstes fra den kun 0,5 hektar store og muromkransede enkeltmark Le Clos de Grands Muraires. Et perfekt og bæredygtigt dyrket terroir med ler og store kalkstensfragmenter i Le Luc, nedenfor de berømte mauriske bjerge (Massif des Maures). Den strenge druesortering giver en ultralavt høstudbytte på bare 28 hl/ha. Efter høsten køles mosten ned til 6°C for at bundfælde urenheder. Vinen gærer med frugtbevarende temperaturstyring ved 17-19°C på 600 liters samt 2 år gamle 225 liters egetræsfade. Efter endt gæring forbliver rosévinen i de samme fade, hvor den modner 4 måneder på de fine gærrester.

Om Bernard Magrez

Fra trange kår til ejer af 42 vinslotte.

Det er svært ikke at blive forpustet, når man ser, hvad den snart 90-årige Bernard Magrez har bedrevet igennem sin lange vinkarriere. Den charmerende og arbejdsomme vinentreprenør ejer i dag intet mindre end 42 vinslotte og 1000 hektar vinmarker fordelt over i hele verden. Fire af disse er Grand Cru Classé-slotte i Bordeaux, hvoraf mange især vil nikke genkendende til Château Pape Clement, der med flere 100-points flasker har skrevet vinhistorie i Bordeaux siden 1281 og er et af områdets mest ikoniske slotte.

Bernard Magrez er indbegrebet af en selvgjort mand, der har skabt sin succes fra bunden. Bernard voksede op i trange kår med en streng far, der allerede smed ham ud af huset, da han var blot tolv år gammel. Det hæmmede imidlertid ikke Bernards virketrang og der skulle ikke gå længe før han kastede sig ud i vinhandlerbranchen.

Som blot 25-årig startede han sit eget importfirma med fokus på whisky og portvin, der skulle vise sig at blive en kæmpe succes. På det tidspunkt - i starten af 1960'erne - var de store supermarkeder på vej frem i Frankrig og han lykkedes med at blive den førende leverandør af vin og spiritus hertil. Han solgte senere hen firmaet, William Pitters, og brugte en stor del af pengene på at købe tre Cru Classé-slotte: Château Chateau La Tour Carnet i Haut-Médoc, Chateau Fombrauge i St Emilion og Clos Haut-Peyraguey i Sauternes. Han har dog selv fortalt, at hans store livsværk er føromtalte Château Pape Clement, som han senere erhvervede i slutningen af 1980'erne.

”Køb en flaske "Bernard Magrez" i stedet for en flaske "St. Èmilion"

En af de ting, der er kendetegnende ved Bernard Magrez' tilgang til vin er, at hans navn altid figurerer på flaskerne. Uanset om det er en rosévin til 62 kroner fra Languedoc eller hans Pape Clement Grand Cru Classé til +1000 kroner, så er Bernard Magrez-signaturen på fronten af flasken. Bernard er nemlig meget bevidst om, at den yngre generation af vindrikkere ikke nødvendigvis kender forskellen på Margaux og St. Estéphe. Derfor vil han i stedet gøre kvaliteten synonym med hans eget navn. Man skal vide, at når man vælger en flaske fra Bernard Magrez, så får man solidt håndværk og fremragende vin. Det ses og mærkes da også tydeligt, når man står med flaskerne i hænderne - elegant design og smukke luksus-flasker, der matcher smagen i flaskerne.  

Selvom Bernard Magrez ejer slotte i Napa Valley, Chile og Argentina, så hersker der ingen tvivl om, at Bordeaux står hans hjerte nærmest. Derfor finder du også et stor udvalg af nye Magrez-vine fra Frankrigs mest berømte vinregion. Det gælder også hvidvine! Selvom de fleste Bordeaux-fans automatisk forbinder området med rødvin, så kan de fadlagrede hvidvine på hovedsageligt Sauvignon Blanc og Semillion byde på gigantiske oplevelser. Château Pape Clement har i årtier været bannerfører for hvid bordeaux i verdensklasse og slottet er et af de få, der har høstet 100 points hos Robert Parker for både deres rød- og hvidvin.

Elegante sydfranske value-vine fra Languedoc

Bernard Magrez laver også fortryllende vine fra det solbeskinnede paradis i Sydfrankrig. Her begyndte Bernard Magrez at arbejde for mere end 52 år siden mens han havde en masse andre projekter kørende i Bordeaux. Hans kone er nemlig fra den gamle middelalderby, Carcasonne, der er hovedbyen i den store vinregion, Pays d'Oc, hvor "Bleu de Mer"-serien kommer fra. Tre forskellige vine, der er skabt på henholdsvis Cabernet Sauvignon, Grenache/Cinsault og Sauvignon Blanc. Her skinner det virkelig igennem, at Bernard Magrez har en meget veludviklet sans for at frembringe vine af høj kvalitet til meget små penge. Derudover laver han også eksklusive rosévine fra det berømte Côtes de Provence.  Det her er vine, der sætter prikken over i'et på sommermiddagen og som du hiver frem, hvis du vil imponere gæsterne på terrassen. Og ja, så gør det heller ikke noget at flaskerne ligner en million!

Uanset om du er på udkig efter stor Cru Classé Bordeaux til vinkælderen eller læskende sydfransk Provence-rosé, så er Bernard Magrez-nøglerne i bunden af flaskerne din garanti for, at kvaliteten er på et ekstremt højt niveau!  

Passer godt til

Grill

Salat

Grøntsager

Kalv

Fjerkræ

Fisk

Skaldyr

Ost

Tapas

Pizza

Pasta

Sushi

Hygge

Årgang 2022
Servering 10-12°C
Gemme potentiale 6-8 år fra høståret
Alkohol 14 %
Indhold 75 cl
Lukketype Kork
Emballage 6 stk. papkasse
1 fl. pr. stk.
349,95DKK
BEDSTEPRIS6 fl. pr. stk.
299,95DKK
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

95 Point

Mad og Monopolet

Vores vurdering

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Lignende produkter