



Bernard Magrez Bleu de Mer Rosé 2023
Bleu de Mer rosé… Smagen af sol, sommer og det azurblå Middelhav!
Se lige de anmeldelser som Bleu de Mer hiver hjem for andet år i træk, efter vi introducerede den populære rosé til den danske marked sidste år. Nu er den dugfriske årgang 2023 landet, og vi forventer om muligt endnu større efterspørgsel i år.
Bag det elegante ydre gemmer sig en stor roséoplevelse, der snildt kan hamle op med de dyre naboer fra Provence. Topkvaliteten kan ikke komme bag på nogen. Som guldnøglerne nederst på flasken afslører, så er det selveste Bernard Magrez, der producerer vinen. Han er kendt som en af Frankrigs mest succesfulde vinproducenter og ejer adskillige Cru Classé-slotte i Bordeaux, men han formår samtidig at lave noget af det bedste value rosé på hele markedet.
Bleu de Mer er klassisk sydfransk rosé, når det er allerbedst. En sprød og elegant tørstslukker med jordbær, ferskener og et terroir-strejf af Middelhavskrydderier.
Som Mad & Monopolet sikriver, så er det her rosé, der er tæt på enestående til prisen!
Nyd den som aperitif – eller til sydfranske specialiteter, fisk og skaldyr, sushi, marinerede grøntsager og sprøde salater samt lette asiatiske retter. Servér ved 8-12°C
Hvordan smager Bernard Magrez Bleu de Mer Rosé 2023?
Bleu de Mer 2023 pryder glasset med en sart pink Provence-farve. Næsen er liflig og indbydende med herlige nuancer af friskplukkede hybenroser, røde æbler, ferskner, hindbær, jordbær og modne ferskner fra markedet i Provence. Bleu de Mer lander læskende og elegant i munden med stor frugtfylde. Den lange harmoniske finish rundes af med spændende strejf af kalket mineralitet og middelhavskrydderier. Årets største roséhit er landet! Drik nu, eller gem 3-4 år fra høståret
Bernard Magrez Bleu de Mer Rosé 2023 passer godt til...
Om Bernard Magrez

Fra trange kår til ejer af 42 vinslotte.
Det er svært ikke at blive forpustet, når man ser, hvad den snart 90-årige Bernard Magrez har bedrevet igennem sin lange vinkarriere. Den charmerende og arbejdsomme vinentreprenør ejer i dag intet mindre end 42 vinslotte og mere end 1000 hektar vinmarker spredt ud over hele verden. Fire af disse vinslotte hører til i den prestigefyldte Grand Cru Classé-kategori i Bordeaux, hvoraf mange især vil nikke genkendende til Château Pape Clement, der med flere 100-points flasker har skrevet vinhistorie i Bordeaux siden 1281 som et af områdets mest ikoniske slotte.
Bernard Magrez er indbegrebet af en selvgjort mand, der har skabt sin succes fra bunden. Bernard voksede op i trange kår med en streng far, der allerede smed ham ud af huset, da han var blot tolv år gammel. Det hæmmede imidlertid ikke Bernards virketrang og der skulle ikke gå længe før han kastede sig ud i vinhandler-branchen.
Som blot 25-årig startede han sit eget importfirma med fokus på whisky og portvin, der skulle vise sig at blive en kæmpe succes. På det tidspunkt - i starten af 1960'erne - var de store supermarkeder på vej frem i Frankrig og den unge Bernard Magrez lykkedes med at blive den førende leverandør til de allerstørste. Han solgte senere hen firmaet, William Pitters, og brugte en stor del af pengene på at købe tre Cru Classé-slotte: Château Chateau La Tour Carnet i Haut-Médoc, Chateau Fombrauge i St Emilion og Clos Haut-Peyraguey i Sauternes. Han har dog selv fortalt, at hans store livsværk er føromtalte Château Pape Clement, som han senere erhvervede i slutningen af 1980'erne.
”Køb en flaske Bernard Magrez i stedet for en flaske "St. Èmilion"
En af de ting, der er kendetegnende ved Bernard Magrez' tilgang til vin er, at hans navn altid figurerer på flaskerne. Uanset om det er en rosévin til 60 kroner fra Languedoc eller Pape Clement Grand Cru Classé til +1000 kroner, så finder du Bernard Magrez-signaturen på fronten af flasken. Bernard er nemlig meget bevidst om, at den yngre generation af vindrikkere ikke nødvendigvis kender forskellen på Margaux og St.Èmilion. Derfor vil han i stedet gøre kvaliteten synonym med hans eget navn. Man skal vide, at når man vælger en flaske fra Bernard Magrez, så får man solidt håndværk og fremragende vin. Det ses og mærkes da også tydeligt, når man står med flaskerne i hænderne – elegant design og smukke luksus-flasker, der matcher smagen i flaskerne.
Selvom Bernard Magrez ejer slotte i Napa Valley, Chile og Argentina, så hersker der ingen tvivl om, at Bordeaux står hans hjerte nærmest. Derfor finder du også et stor udvalg af nye Magrez-vine fra Frankrigs mest berømte vinregion. Det gælder også hvidvine! Selvom de fleste Bordeaux-fans automatisk forbinder området med rødvin, så kan de fadlagrede hvidvine på hovedsageligt Sauvignon Blanc og Semillion byde på gigantiske oplevelser. Château Pape Clement har i årtier været bannerfører for hvid bordeaux i verdensklasse og slottet er et af de få, der har høstet 100 points hos Robert Parker for både deres rød- og hvidvin.
Elegante sydfranske value-vine fra Languedoc
Det hele handler ikke om Bordeaux. Bernard Magrez laver også fortryllende vine fra det solbeskinnede paradis i Sydfrankrig. Her begyndte Bernard Magrez at arbejde for mere end 52 år siden mens han havde en masse andre projekter kørende i Bordeaux. Hans kone er nemlig fra den gamle middelalderby, Carcasonne, der er hovedbyen i den store vinregion, Pays d'Oc, hvor "Bleu de Mer"-serien kommer fra. Tre forskellige vine, der er skabt på henholdsvis Cabernet Sauvignon, Grenache/Cinsault og Sauvignon Blanc. Her skinner det virkelig igennem, at Bernard Magrez har en meget veludviklet sans for at frembringe vine af høj kvalitet til meget små penge. Derudover laver han også eksklusive rosévine fra det berømte Côtes de Provence. Det her er vine, der sætter prikken over i'et på sommermiddagen og som du hiver frem, hvis du vil imponere gæsterne på terrassen. Og ja, så gør det heller ikke noget at flaskerne ligner en million!
Uanset om du er på udkig efter stor Cru Classé Bordeaux til vinkælderen eller læskende sydfransk Provence-rosé, så er Bernard Magrez-nøglerne i bunden af flaskerne din garanti for, at kvaliteten er på et ekstremt højt niveau!
Vindata
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener