
Barros Colheita 1938
Et topanmeldt pragteksemplar af en Colheita, som snart runder de 70!
Flasket i 2016.
Fra Barros-kælderen frigives modne Colheitas i en kvalitet, der af portvinseksperten Richard Mayson hyldes som ”premier league”.
En helt ekstraordinær årgangsportvin i fadmodnet, nøddeagtig Tawny-stil.
Klassisk brunlig med alderens typiske grønlige skær. Fløjlsblød i munden - med sødme og smagskoncentration i perfekt balance. Superkompleks og lang vin – med tørret frugt, nødder, træ, kaffe, møbellak, karamel og vanilje. Historiens vingesus på flaske – en perfekt drikkemoden Colheita! (20% alkohol)
Moden Colheita som denne kan med fordel nydes med en god cigar, men er ligeså smuk til chokolade, tørret frugt, nødder eller modne oste – f.eks. cheddar, parmesan eller pecorino. I det salte køkken en fremragende ledsager til foie gras. Serveres uden dekantering ved 14-16°C.
Portvinshuset Barros Almeida & Ca er grundlagt i 1913 af Manoel de Almeida, som senere gik i kompagniskab med svogeren Manoel de Barros. Den spanske gruppe Sogevinus købte i 2006 vinhuset fra Barros-familien. Sogevinus, som ejes af banken Abanca, står også bag fine mærker som Burmester, Cálem, Gilberts og Kopke. Barros har et betydeligt output af kommerciel portvin i ruby-stilen, men i den kvalitative ende af skalaen roses huset med rette for sine modne tawnies og colheitas. Colheitas er årgangs-tawnies, som har modnet minimum 7 år på fad, hvorved vinen opnår sin nøddeagtige og oxidative tawny-karakter. I kælderen har Barros et betydeligt skatkammer af disse eksklusive og fantastiske vine, som fra tid til anden fyldes på flaske (jf. aftapningsdato på etiketten). 1938 var med sin hede sommervarme et godt år for portvin.
Barros Colheita 1938 passer godt til...
Vindata
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Proptype
Emballage