
Bal de La Rose
Den anmelderroste sydfranske Bal de la Rose er lavet i den elegante provencestil, der mere end nogen anden rosétype nyder popularitet blandt danske forbrugere og restaurantgæster.
Frisk, frugtig, festlig og ikke mindst utrolig madvenlig!
Vinen er skabt på den delikat jordbærlækre druesort Grenache, der høstes i de kølige nattetimer for at holde frugten sprød og frisk. Årgangen er dugfriske 2023, hvor den unge rosé for alvor vækker smagsløgene og danser appetitvækkende på tungen.
Navnet Bal de la Rose refererer til det prestigefyldte parisiske velgørenhedsbal, «Le Bal des Débutantes», hvor unge kvinder fra kendisfamilier inviteres til at fremvise elegante balkjoler fra de store modehuse.
Samme ungdommelige charme kan opleves i denne herlige rosé!
Server roséen ved 8-10°C som en aperitif eller til fisk og skaldyr, sushi, tapas, salater, fjerkræ, pasta og friske oste.
Hvordan smager Bal de La Rose?
Nyskænket præsenterer Bal de la Rose 2023 sig med klassisk elegant Provence-farve… Fra glasset strømmer friske dufte af nyplukkede hindbær og skovjordbær, delikat hybenrose, citrus-mineralitet og hvide ferskener, der efter et par slyngture giver plads til fine strejf hvid peber og herbes de provence… Let cremet på tungen med mundrensende friskhed og delikate røde bær i smagen. Harmonisk afslutning med et appetitvækkende strejf af saltet mineralitet. Drik nu, eller gem 2-3 år fra høståret.
Bal de La Rose passer godt til...
Hvordan er Bal de La Rose fremstillet?
Vinen er fremstillet på 100 % Grenache, som høstes for foden af bjergkæden Montagne Noire i den højtliggende og dermed køligere del af Languedoc. Et klassisk terroir for produktion af sprød, vibrerende rosé i provencestil.
Druerne høstes i de kølige nattetimer og presses straks efter ankomsten til vineriet ved 7-8°C, så mosten beskyttes mod oxidering. Herefter klares mosten ved bundfældning af urenheder. Kun den mest delikate druemost selekteres til den kølige og frugtbevarende gæring på ståltank. Vinen fuldendes med 4 måneders modning i kontakt med de fine gærrester, der jævnligt omrøres for øget kompleksitet og en cremet tekstur.
Druer
Grenache RoseVindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener
Restsukker
Syreindhold
















