
Axel Pauly Spätburgunder Reserve Mosel 2022
Vi er tildelt 10 kasser af Mosel-kometen Axel Paulys svar på Grand Cru bourgogne fra de stejle skifermarker Schloßberg og Niederberg–Helden i Lieser.
Hele 22 måneders fadlagring på franske barriques siger alt om ambitiøsiteten i denne guddommelige Pinot Noir, som er inspireret af Axel Paulys virke som "kælderrotte" hos renommerede navne i Californien og New Zealand.
Ren verdensklasse og hyldet som en af de største rødvine på Spätburgunder i hele Mosel!
Hvordan smager Axel Pauly Spätburgunder Reserve Mosel 2022?
Axel Paulys store "Grand Cru"-lignende flagskib frister allerede ved ophældningen med sin flotte kirsebærrøde farve. Man mærke øjeblikkeligt, at der er står fadlagret Pinot Noir i glasset og det vælter op med en parfumeret charmeduft af hindbærcoulis, røde kirsebær, skovjordbær og blåbær, der tilføres dybe fadstrejf af mokka, chokolade og vanilje fra den 22 måneder lange franske barriquelagring. I munden lander vinen med en forrygende frisk Mosel-mineralitet, der danner en skøn baggrund om den silkefine kirsebærfrugt, der suppleres af hindbær, blommer, peber, rust, fadvanilje og kryddernellike. En minutlang "Grand Cru"-finish slutter en forrygende flot Pinot Noir-oplevelse af - et perfekt alternativ til dyr Bourgogne! Drik nu eller gem 10-15 år fra høståret.
Smagenoter
Jordbær
Røde kirsebær
Røg
Vanilje
Våde sten
Smagsprofil
Meget tør
Sød
Meget let
Meget kraftig
Meget blød
Meget tanninrig
Axel Pauly Spätburgunder Reserve Mosel 2022 passer godt til...
Om Axel Pauly

“With each vintage, Axel Pauly continues to sharpen his profile” – Robert Parker
“Achieving all this within a few years is a remarkable achievement, but certainly only the beginning." – Stuart Piggot
Kometen over dem alle i Mosel... Axel Pauly fra berømte Lieser i Mittelmosel fejres i dag som en af tysk vins mest spændende og dynamiske unge vinmagere. Men vejen op mod tinderne har været stejl, strid og besværlig som Mosels vinbjerge…
Som topuddannet ønolog fra Geisenheim, og efter dannelsesrejser til Frankrig, New Zealand og Californien, overtog en forventningsfuld Axel Pauly i 2009 ansvaret for familiens vingård, som hans bedstefar havde grundlagt tilbage i 1968.
Bare to år senere, i juli 2011, , brændte vingården ned til grunden.. Og 7 uger efter totalkatastrofen drev en haglstorm ind over familiens vinmarker – som blev jævnet totalt med jorden. Axel Pauly var grædefærdig og tæt på at give op, men fremfor at resignere har han på få år genrejst Weingut Axel Pauly til et helt formidabelt niveau.
Allerede i 2014 kunne Axel lade sig kåre som en af Tysklands bedste unge vinmagere, mens Eichelmann udpegede ham som en af Moseldalens opstigende stjerner. Weingut Axel Paulys nye vinotek er kåret til et af Tysklands 50 smukkeste af det nationale vininstitut.
Den foreløbige kulmination er kommet med 2019-årgangen, hvor en serie helt forrygende Riesling-ratings udfordrer den verdensberømte nabo Thomas Haag fra Weingut Schloss Lieser!
Hemmeligheden bag succesen er en unik kombination af terroir, tradition og innovation...
Terroiret og traditionen illustreres på kreativ vis med vinenes etiketter, der ved første øjekast afbilder Mosels stejle vinmarker. Når flasken holdes vandret, forvandles vinmarkerne dog til 3 næser, der repræsenterer tre generationer: Axels bedstefar, Axels far og Axel selv.
Trefjerdedele af familiens 9,5 hektar er helliget Riesling... Axel Paulys fineste terroir finder vi på den 60 til 75 % stejle, sydvendte og skiferholdige Grosses Gewächs-topmark, Lieserer Niederberg-Helden. Et terroir i den tyske Grand Cru-klasse... Dertil kommer beplantninger på det tilstødende Bernkastel-Kueser Kardinalsberg.
Stilen er ren og mineralsk med tørre, halvtørre og halvsøde Riesling-vine, der ganske enkelt emmer af lethed, elegance og saftig drikkeglæde. Og som samtidig formår at gengive druesorten og terroirret med imponerende transparens og autenticitet.
Kvalitetsoptimeringen starter allerede i vinmarken, hvor overflødige druer med bortklippes med hård hånd. Denne ”grønne høst” giver de resterende druer optimale modningsbetingelser, som yderligere perfektioneres ved fjernelse af skyggende blade omkring klaserne.
Vindata
Druer
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Lagring
Proptype
Emballage
Næringsindhold
Allergener