Amontillado Classico Sherry Rey Fernando
Amontillado Classico Sherry Rey Fernando
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
Amontillado på 100% Palomino. Amontillado starter livet som Fino, men vinen bliver udsat for en stor mændge ilt og oxyderer derved en smule mere og opnår derfor en brunere farve. Vinen har 1,5-2% mere alkohol end Fino for at oxydationen ikke fortsætter og den er samtidig lagret længere på egetræsfade. Flot rusten brun ravfarve med en lys kant. Duften er meget intens med nuancer af bl.a. brændte mandler, karamel, rugbrød og brændt hø. Smagen er tør, fuld er nuancer af nødder, mørk karamel, krydderuter og tobak. En kompleks og intens sherry, der stadig har letheden til gode og som er et flot match til f.eks. svamperetter, tun, grillet svinekød og mellemlagrede oste. Amontillado Classico bør serveres af hvidvinsglas og ved ca. 12-14 grader. Kan gemmes op til 14 dage på køl efter åbning.
16/20 point hos Forlaget SMAG:
"Mørkebrun som mørk mahogni og med en intens sødmerøget nøddesmag. Sødmen er faktisk ret overvældende i første del af smagen, næsten på dessertniveau, men så skifter den mening og slutter med et lille bid og udtørrende langt ud i eftersmagen. Den noget sammensatte smag gør den lidt besværlig til mad, men honningkage måske - ellers vil den gøre lykke som et glas hygge helt for sig selv og til udfordring for smagsløgene."
- Henrik Oldenburg, SHERRY 1. udgave (2014)
4 stjerner - Jyllands-Posten:
"Amontilladoen fra huset Rey Fernando har blød næse af lys karamel, figner og en skarp, men behagelig duft af flor. Munden er sprød og knastør, lige som det skal være, der er fint syrebid og lang, salt eftersmag. Du kan godt begynde at koge skildpadden, det her er god amontillado."
- Anders Halskov-Jensen, Jyllands-Posten, Februar 2014