Tilbage

Alvear Palacio Quemado La Raya 2019

Spanien

Spanien, Extremadura

14,5% alk.

75 cl

1 fl. pr. stk.
279,95 DKK
6 fl. pr. stk.
204,95 DKK
Udsolgt
Indhent tilbud på storkøb
Udsolgt
Unik smagsgaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Anmeldelser
Din rating
94 Point Houlberg
94 Point Flaskehalsen
93 Point Winewherever, Rasmus Christensen
93 Point Mad og Monopolet
⭐ 4,2 Vivino

Bestil inden

11 timer 31 min

og vi sender i dag!

Alvear Palacio Quemado La Raya 2019

Spanien

Spanien, Extremadura

14,5% alk.

75 cl

"94 point. Jeg er vildt begejstret for denne vin, som til 6 styk prisen helt sikkert er et voldsomt godt køb. Mums." - Houlberg

"94 point. En enormt spændende spansk rødvin" - Flaskehalsen

"93 point. Stor vin fra Alvear" - Winewherever, Rasmus Christensen

"93 point. Spansk vin når det er bedst... super vin for alle pengene!" - Mad og Monopolet

En topvin fra en prestigefyldt 100 points producent. Til denne pris? Qué?

Palacio Quemado brød igennem lydmuren forrige årgang, da ”La Raya” trådte ind på den store vinscene med 94 point og stjerneanmeldelser i hobetal.

Nu er den elegant voksforseglede La Raya tilbage i en ny superårgang. En unik enkeltmarksvin fra et nordvendt kalkstens-terroir, som har navn efter sin beliggenhed klos op ad den sydvestspanske grænse mod Portugal – på ”linjen”.

I samme ånd hylder mesterlige La Raya den på én gang powerfulde, elegant florale og pikant urtede portugisiske rødvinsdrue Trincadeira, der oppe i Dourodalen går under synonymet Tinta Amarela.

Rødvinene fra Palacio Quemado er indiskutabelt world class… Ejet af 100 point-producenten Alvear. Drevet af Envinate-grupens 99 point-winemakere. Dertil optaget i celebre Grandes Pagos de España – med kultnavne som Aalto og Bodega Numanthia.

Samlet produktion: 6500 flasker. Stærkt begrænset lager!

...

Nyd den til saftige steaks, kraftige spanske tapas, lam, vildt, gris, simremad, gourmet-burgere og modne oste. Servér ved 16-18°C

1 fl. pr. stk.
279,95 DKK
6 fl. pr. stk.
204,95 DKK
Udsolgt
Indhent tilbud på storkøb
Udsolgt
Unik smagsgaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Anmeldelser
Din rating
94 Point Houlberg
94 Point Flaskehalsen
93 Point Winewherever, Rasmus Christensen
93 Point Mad og Monopolet
⭐ 4,2 Vivino

Bestil inden

11 timer 31 min

og vi sender i dag!

Anmeldelser af Alvear Palacio Quemado La Raya 2019

94 Point

Houlberg

Lad mig sige det med det samme ... hvor er det bare en lækkermås ... let, lys og småparfumeret med en blomstret kjole, der har små fine, sarte, feminine og elegante blomstermønstre med røde roser samt lilla violer. Frugten er mest jordbær, moreller og lyse kirsebær, et klart og alligevel let fadpræg med garvet læder, rå champignon, lakrids, mælkechokolade og ristede noter. Men i munden fortsætter herlighederne, for den smager måske endda bedre end 2018'eren, for vinen er så blød, lys, let, cremet og igen ganske feminin. Den har en let sødme, blød og småkrydret frugt af mirabeller, en smule lyse kirsebær og saftige jordbær. Jeg er vildt begejstret for denne vin, som til 6 styk prisen helt sikkert er et voldsomt godt køb. Mums. 94 point. Forhandles af Supervin, hvor en flaske koster 269,95 kr., mens prisen er 149,95 kr. ved køb af 6 flasker.

94 Point

Flaskehalsen

La Raya er et hovedværk i produktionen. Med stor inspiration fra portugisisk vinproduktion (Extremadura ligger langs grænsen til Portugal) er det druesorten Trincadeira, der trækker læsset i La Raya, og den giver masser af power, selvom det er urter, krydderier og en forfriskende syre, der er de første nuancer, der trænger sig på. Balancen sidder lige i skabet, og syren giver en elegance, der får mig til at tænke på alle mulige andre områder end det tørreste og varmeste, man kan finde i Spanien. En enormt spændende spansk rødvin, som viser en helt anden side af, hvad Spanien kan – og som beviser, at Extremadura har mange gode grunde til at slippe ud af den anonymitet, regionen ellers må leve med i manges bevidsthed. Normalpris kr. 269,95 – Set til kr. 149,95

93 Point

Winewherever, Rasmus Christensen

Stor vin fra Alvear hvor både sødme, frugt, syre og parfumerede bærnoter står i flot balance. Men fornemmer tydligt, at de har lagt stor vægt på at fremstille en vin med elegance og komplektisitet. Resultatet er en seriøs vin med masser af personlighed. Og det fungerer virkelig godt. 1 stk 269,95 – BEDSTE PRIS V/ 6 FL. 149,95

93 Point

Mad og Monopolet

Spansk vin når det er bedst på et lækkert blend at spanske druer. I næsen har den duft af intense kirsebær, brombær, espresso, peber og kakao. I munden har den gode tanniner, et fast syrebid og skøn balance mellem frugt og mineralitet. Det er super vin for alle pengene! 1 stk 269,95 | TILBUD V/ 6 FL. 149,95

⭐ 4,2

Vivino

94 Point(tidligere årgang)

Vinous

Dark garnet. Intesely pefumed, mineral-driven red and blue fruit, potpourri and incense scents show excellent clarity and spicy lift. Palate-staining raspberry, bosenberry, spicecake and floral pastille flavors deepen steadily through the back half. Manages to come off powerful as well as lithe and shows no rough edges. Finishes smooth and extremely long, featuring sneaky tannins and lingering red fruit, mineral and floral notes.

94 Point(tidligere årgang)

Sobrelias

A cherry color of medium intensity can be seen in the glass, very bright, with a movement that leaves a good, fluid tearing, which stains very well, and leaves ruby rims and certain violet touches. Despite its aging, it gives the sensation of a young wine in motion. The nose has a medium to high intensity, with a clear presence of fruit initially and, after aerating the glass, a subtle and complex bouquet begins to emerge. As we approach the glass, aromas of ripe fruit appear, touches of seasoned fruit, even hints of fruit liquor. The contributions of the aging appear with soft toasted, slightly sweet spices, coming from the wood. Complex but at the same time with freshness. The palate presents an incredibly fresh attack, with fruit and acidity hand in hand, tasty, wide, with freshness, a very rich final bitterness. Medium body that allows us to drink glass after glass without any problems. A unique, exclusive wine, with a production of around 6,000 bottles that, after tasting, deserves the rating of Excellent, reaching a score of 94 points.

93 Point(tidligere årgang)

Vivir el Vino

A wine of enormous complexity, without neglecting a pleasant fresh point. From the most herbaceous notes to the most earthy part of land and vineyard, a mixture of sharp and sweet spices and a pleasant floral background. Refreshing palate, where the black fruit takes on more prominence. It is balanced, with persistence and ripe tannins, leaving a long finish with hints of sweet spices and black fruit.

92 Point(tidligere årgang)

Guia Peñin

”Color: bright cherry, Aroma: mountain herbs, spicy, dried flowers, black fruit, ripe fruit, Mouth: fruity, tasty, persistent, fruity aftertaste, round”

92 Point(tidligere årgang)

Mad og Monopolet

Spanien er et alsidigt vinland - de favner utroligt bredt - de har traditioner, men bryder dem gerne. Her laves spansk vin på druer fra nabolandet Portugal, det fungerer - fortsæt med det! Vinen har en krydret og floral næse kombineret med frugtige noter, og det hele fremstår ungdommeligt. I munden er den flot afrundet, let drikkelig og formår at være frisk, syrlig og smooth på samme tid. (vurderet ved en tilbudspris på kr. 179,95)

91 Point(tidligere årgang)

James Suckling

“A spicy nose of black cherries, grilled herbs, peppercorns and cloves. Full-bodied with fine tannins. Sleek, savory and juicy with a spicy finish.”

Hvordan smager Alvear Palacio Quemado La Raya 2019?

Nyskænket fra den luksuriøst voksforseglede flaske præsenterer ”La Raya” sig med en tæt mørkerød kirsebærfarve. Op fra glasset stiger en bouquet med både frugtpower, kompleksitet og mineralsk elegance. Næsen deler generøst ud en potpurri på tørrede roser og violer tilsat jordbærd, hindbær, sorte kirsebær og brombær, der lidt efter lidt går over i dybe strejf af mineralsk skovbund og våd kalk samt lidt bitter kakao og søde krydderier fra fadlagringen. Uha, det er lækkert! I munden virkelig, virkelig smooth og næsten burgundisk saftig - omend rødvinens friske frugt her fremstår væsentlig mørkere og langt mere powerfuld. Det er komplekst. Det er koncentreret. Og samtidig svævende elegant! Smagsoplevelsen kulminerer i en næsten latterlig lang finale, hvor floralitet, mineralitet, frugt, krydderier og tanniner finder sammen i smukkeste forening. En balletdanser og et muskelbundt samlet i én sydvestspansk verdensklassevin! Drik nu, eller gem +15 år fra høståret.

Alvear Palacio Quemado La Raya 2019 passer godt til...

Om Bodegas Alvear

image

100 points – “…the best Pedro Ximénez I have ever tasted” – Robert Parker

Sherry er en af tidens hotteste vintrends og derfor vil vi gerne tilbyde dig det bedste som den sydspanske vinregion har at byde på. Bodegas Alvear er det absolutte fyrtårn sigter efter, når det kommer til produktionen af Sherry. De er en del af en meget eksklusiv klub, der har scoret 100 Parker-point for en sød dessertvin på druesorten, Pedro Ximénez. Huset er samtidig Spaniens næstældste vinproducent med en utrolig historie, der rækker helt tilbage til 1729. 

Vi befinder os i Córdoba i regionen, Montilla-Moriles, godt to timer fra Malaga og solkysten. Denne region er særligt berømt for at lave guddommelige vine på den føromtalte drue, Pedro Xímenez. Helt op til 70 % af alle vinmarker i dette område er beplantet med denne druesort. Du kender den måske fra kendte Sherry-vine, der produceres et andet sted i Andalucien, Jerez, og som er det eneste område i Spanien, der må kalde deres vine for Sherry. I Montilla-Moriles og hos Bodegas Alvear laver de præcis de samme typer af vine som i Sherry-distriktet, men må ikke kalde dem for Sherry. De har dog de samme navne såsom ”Fino”, ”Amontillado”, ”Oloroso”, ”Palo Cortado” osv.
En af de grundlæggende forskelle på de to distrikter er, at man i Montilla-Moriles næsten udelukkende anvender Pedro Ximénez, mens denne drue kun er tiltænkt søde vine i Sherry-distriktet.

Ligesom i sherry-produktionen modner Bodegas Alvear et stort udvalg af deres vine i tønder, hvori der udvikler sig en særlig skimmelsvamp, kaldet ”flor”. Det sker ved at egetræstønderne fyldes 4/5-del op og ved hjælp af ilt dannes der et særligt lag skimmelsvamp oven på vinen. Flor’en er med til at give en helt unik og særegen aroma til vinene, der bare må opleves! Du finder disse aromaer i de tørre typer ”Fino” og ”Amontillado”. I Oloroso er ”flor” ikke tilladt og man fylder her tønderne helt op og tilsætter druesprit, så vinen når en alkoholprocent på 18, hvorved ”floren” ikke kan leve.

Bodegas Alvear er helt outstanding, når det kommer til disciplinen søde dessertvine. Disse vine kaldes blot ”Pedro Ximénez” og her bliver druerne lagt ud på måtter efter høsten, hvor de tørrer ind og opkoncentrerer deres smag og sukkerindhold. Mosten fra de rosinerede druer bliver lagt på gamle egetræsfade, hvor de indgår i det såkaldte ”Solerasystem”. Her stables egetræstønderne bogstaveligt talt efter alder med de ældste nederst og de yngste øverst. Der aftappes kun en del af tønden, hvorefter der fyldes op med den næstældste og så fremdeles.  

Blandt de søde dessertvine finder du ”Solera”-udgaverne helt tilbage fra 1830, 1910 og 1927. Førstnævnte har scoret perfekte 100 points hos Guía Peñin og de øvrige høster gigantiske Parker-ratings på 97 og 98. Disse vine flankeres af husets unikke årgangsvine ”Sacristia” og ”Añada” (hvorfra årgang 2011 scorede 100 points), der altså er fremstillet på druer fra en enkelt årgang.

Bodegas Alvear har altid lagt stor vægt på at bevare familiens identitet og i dag er huset ejet af 8. generation med hele 50 familiemedlemmer. Forståeligt nok bliver størstedelen af produktionen drukket af Spanierne selv, mens den resterende del eksporteres til mere end 25 forskellige lande.

Til trods for, at Bodegas Alvear producerer noget af verdens bedste Pedro Ximénez – både i søde og tørre udgaver – er priserne forblevet relativt lave. Dette skyldes ikke mindst, at vinene ikke kan markedsføres som ”Sherry”, hvilket giver et kæmpe hug i priserne. Det gør kun glæden endnu større at skulle føre Bodegas Alvear-vinene hos Supervin!   

Vindata

Årgang

2019

Indhold

75 cl

Alkohol-%

14,5 %

Servering

16-18°C

Gemmepotentiale

+15 år fra høståret.

Proptype

Kork

Emballage

6 stk. papkasse

Allergener

Sulferdioxid/ Sulfitter