Tilbage

Tyskland

Weingut Ziereisen Schmätterling Rosè 2021

1 fl. pr. stk.
169,95DKK
6 fl. pr. stk.
119,95DKK
Udsolgt
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

93 Point

Mad og Monopolet

93 Point

Winewherever, Rasmus Christensen

5 ud af 6 stjerner

Svenska Dagbladet

TOP 100 Wineries of 2022

Wine & Spirits Magazine

Bestil inden

9 timer 59 min

og vi sender i dag!

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Tyskland

Weingut Ziereisen Schmätterling Rosè 2021

UdsolgtVingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).

Beskrivelse:

"93 point. Rosé for kendere ... lavet efter Ziereisens hjerte" - Mad & Monopolet
"93 point. 
Rosévin, der simpelthen bare er superlækkert at drikke." - WineWherever
"5 ud af 6 stjerner. Grapefrugt, røde bær og mineraler... Lækker" - Svenska Dagbladet

Pink roséglæde.

Endelig er den her. Rosévinen fra Ziereisen, Pinot-beherskeren over dem alle i Tyskland, dråbernes herre og Parkers skamroste darling!

100 point-winemakeren ved, hvad han gør, når han laver vine som denne: En lækker jordbærsaftighed, friskhed og mineralitet gennemsyrer oplevelsen af den vellavede Baden-rosé, der er skabt på Pinot Noir og suppleret med den temmelig ukendte, men spændende druesort Regent.

Schmätterling betyder sommerfugl på tysk, og vinen er da også ekstra charmerende, når den får lidt luft i glasset og for alvor folder sig ud.

Fin, ung og sprød. En rigtig sommerbebuder og frugtens triumf…

Smagenote

En flot lys laksearve i glasset. Duften er præget af flintet mineralitet, rabarber, røde bær som hindbær, jordbær og friske kirsebær samt citrusfrugt, og den saftige sommerfrugt suppleres af en let urtet og floral duft. Vinen er ingen sværvægter, men til gengæld frisk og enormt livlig på tungen. Et pikant strejf af mineralitet rulles ud i afslutningen. En dejlig let og sprød vin, som tilbyder elegant rosénydelse til hver en tid! Mums… Drik nu eller gem 4-5 år fra høståret.

Anmeldelser af Weingut Ziereisen Schmätterling Rosè 2021

93/100 Mad & Monopolet
"Rosé er ikke bare rosé, det kan virkelig noget, når det er lavet efter Ziereisens hjerte. Den er lavet på Regent og Spätburgunder, og den leverer varen. Tydelig og lækker duft af jordbær, hindbær, citrus, melon og sommerblomster. I munden er den elegant og har en smuk kombination af en livlig syre og en delikat frugtsødme. Rosé for kendere." (vurderet ved en tilbudspris på kr.119,95)

93/100 WineWherever, Rasmus Christensen
"Jamen, selvfølgelig kan Ziereisen også lave fantastisk rosévin, når alt andet de laver er uhørt godt. En smule funky naturvins vibe i duften, uden det bliver for gennemtrængende. Frisk og levende i munden, hvor syren næsten har noget elektrisk prikkende over sig. Det her er rosévin, der simpelthen bare er superlækkert at drikke." 
(vurderet ved en tilbudspris på kr.119,95)

5 ud af 6 stjerner - Svenska Dagbladet
"Hanspeter Ziereisen er vinbonden, der hopper ud af bilen, før den holder op med at rulle. Han har så meget at lave, se, vise, lære og fortælle. Hans kone Edel er den samme, og sammen driver de et gods, der står for unikke og utroligt gode vine. Dette er en rosévin med et twist! Druerne Pinot Noir og Regent vokser på kalkholdig jord og presses i hele klaser. Vinen er naturligt vild med noter af grapefrugt, røde bær og mineraler. Lækker og moderat fyldig ."

Vinen anbefales til hygge, fisk og skaldyr, sushi, fjerkræ, salater, grøntsagsretter samt lette asiatiske serveringer. Servér ved 6-10°C.

Ziereisen Schmätterling Rosé 2021 er lavet på 60 % Spätburgunder (Pinot Noir) og 40% Regent. Druerne høstes fra mere end 20 år gamle vinstokke plantet i en jordbund rig på jurakalk, hvilket frembringer en unik mineralitet i vinene. Vinen modnes ca. 6 måneder på bærmen – afhængig af årgang bruges store, brugte fade, ståltanke eller begge dele.

Om Weingut Ziereisen

"The man is a superstar, whose Pinots are up there with the very best." - Tim Atkin, Master of Wine

"Ziereisen is a little bit like Bayern Munich. Another dimension of complexity and expression."  | "German Red Wine The Year 2020" – Robert Parker

“German Wine Collection of the Year " | "5 Trauben - Weltklasse” - Gault Millau

”TOP 100 Wineries of the World 2022" - Wine & Spirits Magazine

"Try anything!”  – Anne Krebiehl MW 

Manden er en legende. Hans vine er kult. Presenting sydtyske Hanspeter Ziereisen... verdensmester i Gutedel og Tysklands nok allerbedste producent af Pinot Noir! 100 point-vinmagere fra Tyskland kan tælles på meget få fingre - men hos Weingut Ziereisen i det sydligste Baden leverer samtlige vine velsmag, kompleksitet, personlighed og ratings på et så svimlende højt niveau, at husets samlede kollektion er kåret som Tysklands bedste! Master of Wine Anne Krebiehl anbefaler i sit hovedværk, The Wines of Germany, samtlige vine i sortimentet! Og da en anden Master of Wine, Tim Atkin, organiserede en stort anlagt blindsmagning af 400 tyske Pinot Noir-vine, var Weingut Ziereisen meget sigende den eneste med 3 vine i TOP 20.   

Vi finder kultproducenten i den lille flække Efringen-Kirchen, som ligger i direkte nordlig forlængelse af den schweiziske storby Basel, og som mod vest grænser op til Rhinen og det sydligste Alsace. I dette lille samfund har foretagsomme familien Ziereisen huseret siden 1734, men indtil for 30 år siden med overvejende fokus på kvægdrift og planteavl. Kun 0,5 hektar var indtil da helliget dyrkning af vindruer, der blev solgt fra til det lokale kooperativ.

Familiens bourgognetossede unge søn, den snedkeruddannede Hanspeter Ziereisen som overtog familiegården i 1991, så dog et kæmpe potentiale i det lokale terroir Efringer Oelberg... En stejl og direkte sydvendt skråning med indiskutabel Grosses Gewächs-klasse og høj koncentration af Jura-kalksten i undergrunden. Faktisk så udpræget at marken grænser direkte op til et kalkbrud! Nok så vigtigt for druekvaliteten er terroirets eksponering for den tørre vind fra Middelhavet, der når frem til Efringen-Kirchen via porten til Bourgogne, "The Belfort Gap", mellem Jurabjergene og Vogerserne. Siden overtagelsen har Hanspeter Ziereisen øget familiens beholdning af vinmarker til 20 hektar, hvoraf størstedelen er perfekt beliggende på Efringer Oelberg.

Den 100% selvlærte winemaker gik fra starten eksperimenterende og udogmatisk til værks, hvilket dog med årene bragte ham på kolisionskurs med de tyske vinmydigheder. Konflikten kulminerede i 2004, hvor Ziereisens spontangærede, langsomt modnede og ufiltrerede vine trods tårnhøj kvalitet og anmeldertrække ud over alle grænser blev afvist som Qualitätswein, fordi "statens sheriffer" fandt rebellens vine for afvigende i smagen! Ziereisen blev først såret på stoltheden, men så nye muligheder i at markedsføre sine vine som Landwein, hvilket gav langt større frirum for eksperimenter, kreativitet og nytænkning. Succesen har været så enorm, at Ziereisen i dag er blevet en lederskikkelse for den kvalitetsfanatiske og hastigt voksende Badischer Landwein Bewegung, der er stiftet i 2016 som modbevægelse til de konservative og konformerende tyske vinmydigheder.       

Ziereisen har fundet sin helt egen vej til verdensklassen! Ekstremt tæt beplantning – helt op til 20.000 planter pr. hektar. Kompressorluft blæst ind under blomstringen giver mindre kompakte klaser med færre og sundere druer! Fodtrampning af frugten. Lang macerationstid. Spontangæring med op til 80% hele drueklaser. Aldrig mere chaptalisering - derfor slanke og ranke vine! Hård presning af hvidvinsdruer for ekstra fenolisk udtræk og større smagskompleksitet. Ingen sulfit-tilsætning før aftapningen - som sker uden klaring og i hovedreglen uden filtrering. Disse karakterfulde vine behøver tid og kærlighed i tønde, flaske og glas... Derfor flere års fadlagring i selskab med de fine gærrester – typisk to vintre og to somre på lokale tyske fade fra Andreas Assmann. Dog meget mådeholden brug af ny eg. 

Hovedfokus er på Spätburgunder (Pinot Noir) samt den lokale hvidvinsdrue Gutedel (Chasselas), som Ziereisen har ført til 100 point-stjernestaus i den førende tyske vinguide Gault & Millau. Der suppleres med ca. 30% beplantaninger af fortrinsvis Pinot Gris, Pinot Blanc, Chardonnay og Syrah, hvis enkeltdruevine alle vælter sig i topratings fra verdens største anmeldere.

Edeltraud og Hanspeter Ziereisen, der i dag har nået starten af halvtredserne, krydser begge fingre for, at næste generations Ida og Johann en skønne dag vil overtage vingården. Alligevel har Hanspeter strengt forbudt sine børn at studere vin ved de højere læreantalter: "Mehr trinken, weniger denken." Familien Ziereisen revolutionerer tysk vin... nedefra!

Passer godt til

Salat

Fjerkræ

Fisk

Skaldyr

Aperitif

Sushi

Asiatisk

Hygge

Årgang 2021
Servering 6-10°C
Gemme potentiale 4-5 år fra høståret
Alkohol 11 %
Indhold 75 cl
Lukketype Skruelåg
Emballage 6 stk. papkasse
1 fl. pr. stk.
169,95DKK
6 fl. pr. stk.
119,95DKK
Udsolgt
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

93 Point

Mad og Monopolet

93 Point

Winewherever, Rasmus Christensen

5 ud af 6 stjerner

Svenska Dagbladet

TOP 100 Wineries of 2022

Wine & Spirits Magazine

Bestil inden

9 timer 59 min

og vi sender i dag!

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Mest populære lige nu