
Viña Sanzo Verdejo Viñas Viejas Rueda 2017
"Rigtig fin hvidvin.. til 90 kroner et godt køb" - Flaskehalsen
Et lille mesterværk af en "old vines"-Rueda fra topproducenten Javier Rodriguez. Superfrisk, frugtig og dejligt anvendelig hvidvin på Spaniens modedrue nr. 1, Verdejo.
Anbefales til hygge, fisk og skaldyr, lette tapas samt lyst kød som fjerkræ, gris og kanin. Nyd vinen ved 8-10°C.
Vinen er lavet af Javier Rodriguez. Et familieejet vinhus med fokus på kvalitet, terroir, økologi samt (i stigende omfang) biodynamik. Rodriguez Sanzo blev i 2013 kåret som ”Spaniens bedste vinproducent” (Vivir el Vino).
Hvordan smager Viña Sanzo Verdejo Viñas Viejas Rueda 2017?
Strågul i glasset. Herlig ekspressiv duft af forårsblomster, pære, ananas og mango. Verdejo-klassiske hints af fennikel, urter og mandel. I munden er vinen blød og cremet med intens og vedvarende frugtsmag. Frisk finish med behageligt strejf af bittermandel. Drik nu, eller gem 4-5 år fra høståret.
Viña Sanzo Verdejo Viñas Viejas Rueda 2017 passer godt til...
Hvordan er Viña Sanzo Verdejo Viñas Viejas Rueda 2017 fremstillet?
Verdejo Viñas Viejas er fremstillet på 100% Verdejo fra 40 år gamle vinstokke nær de to Rueda-landsbyer La Seca og Nava del Rey. Den sandede og stenede jordbund holder på solvarmen og fremmer druemodningen, mens kolde nætter i 750 meters højde hjælper til at bevare druernes friske syre og delikate aromaer.
Druemosten udblødes i 4 timer ved 10°C før presning. Det hjælper til at udtrække ekstra aromaer fra drueskindet. Gæringen foregår ligeledes ved meget kølig temperatur, da der ønskes en frisk og frugtdomineret hvidvin. Efter gæringen omstikkes vinen til ståltank og fade, hvor bærmeomrøring giver vinen en dejlig cremet tekstur og en ekstra kompleks smag.
Druer
VerdejoOm Rodriguez Sanzo

"Best Winery in Spain" - Vivir el Vino
“En fantastisk vin er for mig en perfekt cirkel opdelt i sektioner hvor terroir, druetypen, klimaet og vinmageren tilsammen smeder det endelige resultat.” – Javier Rodriguez
Som en af Spaniens største rødvine er Tempranillo-flagskibet El Teso fra 140 år gamle ”præ-phylloxera” buskvine et vidnesbyrd om en vinmager med gigantiske aspirationer.
Javier Rodriguez er dog en ekstremt alsidig producent, der fremstiller vin i enhver prisklasse og fra stort set alle hjørner af Spanien. Ribera del Duero, Rioja, Toro, Priorat og Rueda... Listen fortsætter!
Javier etablerer sit vinhus Rodriguez Sanzo i 2003. Med streng fokus på kvalitet, terroir, økologi, biodynamik og bæredygtighed kan han allerede ti år senere lade sig fejre som ’’Spaniens bedste vinhus’’ af Vivir el Vino. Og succesen er ikke tilfældig.
Rodriguez har studeret ved UC Davis i Californien, og hans ekspertise inden for jordbundsanalyse har ført til konsulentarbejde for bl.a. Château Lafite-Rothschild 1. Cru Classé i Pauillac.
I kælderen går Javier Rodriguez til ekstremer for at optimere brugen af egetræsfade. Han rejser først til fadenes oprindelseslande, hvor han selv udvælger de bedste egetræer. To gange årligt kontrollerer han personligt, at træet opbevares og tørres korrekt, inden tønderne fremstilles efter hans strenge instrukser.
Som bevis for vinenes ekstremt høje klasse optræder Rodriguez Sanzo på listen over de 100 mest prisvindende vinerier i verden.
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage