
Tras La Yesca Toro 2015
En heroisk, ja nærmest mirakuløs Toro-rødvin.
Lavet på druer fra vinstokke, som har overlevet et angreb af den frygtede svampesygdom esca. (”Tras La Yesca” betyder ”efter esca”). Den alvorlige sygdom angriber gamle vinstokke, som ender med at visne og dø.
Med udgangspunkt i biodynamiske praksisser lykkedes det Javier Rodriguez at redde et antal Tempranillo-stokke på en 4 hektar lille enkeltmark, som nu kommer til ære med denne enestående og livsbekræftende rødvin.
Flot rubinrød farve. Næsen emmer af friske jordbær, kirsebær, blomme og brombær. Diskrete strejf af urter, peber og mørk chokolade. I munden mellemfyldig med herligt saftige og læskende kvaliteter. Let pebret finish med stor ”drik mig nu”-appel. Nydes nu, eller gemmes 5-8 år fra høståret.
En meget alsidig rødvin – til hygge, kødretter, charcuterie, pizza, hverdag og fest. Nydes ved 15-17°C.
Vinen er lavet af Javier Rodriguez. Et familieejet vinhus med fokus på kvalitet, terroir, økologi samt (i stigende omfang) biodynamik. Rodriguez Sanzo blev i 2013 kåret som ”Spaniens bedste vinproducent” (Vivir el Vino).
Tras La Yesca Toro 2015 passer godt til...
Om Rodriguez Sanzo

"Best Winery in Spain" - Vivir el Vino
“En fantastisk vin er for mig en perfekt cirkel opdelt i sektioner hvor terroir, druetypen, klimaet og vinmageren tilsammen smeder det endelige resultat.” – Javier Rodriguez
Som en af Spaniens største rødvine er Tempranillo-flagskibet El Teso fra 140 år gamle ”præ-phylloxera” buskvine et vidnesbyrd om en vinmager med gigantiske aspirationer.
Javier Rodriguez er dog en ekstremt alsidig producent, der fremstiller vin i enhver prisklasse og fra stort set alle hjørner af Spanien. Ribera del Duero, Rioja, Toro, Priorat og Rueda... Listen fortsætter!
Javier etablerer sit vinhus Rodriguez Sanzo i 2003. Med streng fokus på kvalitet, terroir, økologi, biodynamik og bæredygtighed kan han allerede ti år senere lade sig fejre som ’’Spaniens bedste vinhus’’ af Vivir el Vino. Og succesen er ikke tilfældig.
Rodriguez har studeret ved UC Davis i Californien, og hans ekspertise inden for jordbundsanalyse har ført til konsulentarbejde for bl.a. Château Lafite-Rothschild 1. Cru Classé i Pauillac.
I kælderen går Javier Rodriguez til ekstremer for at optimere brugen af egetræsfade. Han rejser først til fadenes oprindelseslande, hvor han selv udvælger de bedste egetræer. To gange årligt kontrollerer han personligt, at træet opbevares og tørres korrekt, inden tønderne fremstilles efter hans strenge instrukser.
Som bevis for vinenes ekstremt høje klasse optræder Rodriguez Sanzo på listen over de 100 mest prisvindende vinerier i verden.
Vindata
Druer
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage