



TO de Torre Oria Tempranillo 2022
Anmelderfavoritten Torre Oria Tempranillo er ikke uden grund blevet en kæmpesucces. Årgang efter årgang skamroses denne lækre rødvin af anmelderne, der aldrig har smagt mage til spansk rødvin i prislejet!
Torre Oria er den ukronede konge af vinvalue i Valencia. Husets adelsmærke er at glæde vinglade kunder over hele verden med Spaniens bedste vine til prisen. Her viser det historiske vinhus, at de stadig holder tronen!
2022 var en meget varm årgang nede i Spanien, hvor kernesund og fuldt solmoden frugt har leveret dette brag af en saftig rødvin på nationaldruen Tempranillo. Mindst på niveau med topanmeldte 2021…!
Anbefales til tapas, lyst kød, hverdagsretter, pasta & pizza, og milde oste. Nyd vinen ved 14-17°C.
Hvordan smager TO de Torre Oria Tempranillo 2022?
Ved ophældningen lækker mørk kirsebærrød med vibrerende violet kant… I næsen en Tempranillo i saftig topform med masser af veloplagte frugtnuancer. Friskplukkede røde blomster og spandevis af saftige røde og mørke bær nærmest vælter dig i møde fra glasset... I munden dejlig blød og læskende med overbevisende bærsødme fra perfekt solrige 2022. Hele herligheden balanceres perfekt med pikante strejf af peber, lakrids og urtekrydderier, inden vinen klinger perfekt af med en forfriskende undertone. Bedste årgang hidtil?! Drik nu, eller gem 3-5 år fra høståret.
Om Torre Oria

I 1897 så vineriet Torre Oria dagens lys, og huset blev grundlagt af familien Oria de Rueda, der i dag regnes for en af de vigtigste vingårde i Valencias bakkede bagland, Utiel-Requena.
Torre Oria viste sig at få stor succes med deres mousserende vine og var de første uden for Catalonien, som fik licens til at lancere dem som cava. Det erfarne vinhus producerer dog også rødvine og hvidvine af solid kvalitet – altid med fokus på value-for-money og optimal drikkeglæde. Hele verden er Torre Orias legeplads, og de eksporterer til mere end 40 lande verden over, der dermed får lov til at nyde godt af vinene.
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener
Restsukker
Syreindhold