Thy Whisky Supervin Fad No. 1092 Limited Edition
Thy Whisky Supervin Fad No. 1092 Limited Edition
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
FORSALG - Forventes aftappet sent i 2025 eller i 2026.
Køb og betal nu.
Whiskyen hjemkommer ca. 31/10-2026.
Vi kontakter dig og aftaler levering, når den kommer hjem. Priser er inklusive moms og afgifter.
Hos Supervin har vi brygget lidt i kulisserne over de sidste par år. Vi har taget den smukke rute til Thy og besøgt Gyrup Gård, hvor de laver malt til deres whisky destilleri.
Sammen med Jakob fra Thy Whisky har vi sammensat et unikt New Make Blend af forskellige malttyper og tappet dem på et lille ex-PX Sherry Octave fad. Den komplette malt-sammensætning kan du læse mere om længere nede, men hvad vi kan fortælle er, at vi har valgt en hovedsageligt røget New Make med en helt exceptionel fedme, som vi ønsker at komme på et luksuriøst og syndigt Sherryfad. Den ekstraordinære New Make er selvfølgelig økologisk i tråd med Thy Whiskys ånd og enestående produktion.
Vi glæder os til at følge fadets udvikling over årene og se, hvordan denne Sherryfad-lagrede Single Estate danske Single Malt Whisky udvikler sig.
Du kan nu købe en Limited Edition, Single Cask, røget & peated, Sherryfad-lagret Thy Whisky i forsalg lige her - til nedsat pris. Køb før den bliver frigivet og spar penge! Forventes aftappet sent i 2025 eller i 2026.
Smagenote New Make:
Det er ”bare new make”, men oplevelsen er helt vild. På næsen er der friskslået græs, birkebark, citrusfrugt, malt, friskbagt brød, bivoks, brændenælder, appelsin, karamelliserede løg, stearin og paraffinlys samt lejrbål og silderøgeri.
Ved første tår er kroppen sød, fed og intenst cremet. Den høje alkohol (63,5%) er selvfølgelig intens på læberne, men den tunge krop gemmer det rigtigt godt.
Eftersmagen fremhæver maltintensiteten, som virkelig viser den søde (uden sukker) dram fra sin bedste side. Eftersmagen giver finurligt nok også en smag af skumfidus med meget lidt vanilje sammen med støvet korn og salmiakpulver.
Efter nedvanding får man aroma af ristet malt, ristet hasselnød og brændte noter, der trænger igennem med en ”irish cream”-fornemmelse på tungen. Et top dram – allerede nu. Vi glæder os til at se, hvad whiskyen bliver til.
Opdateret smagenote 28-03-2024
Næsen er stadig noget ”grøn” med agurk, hø, græs, krydderurter, mezcal og kornstøv, men også med en begyndende udvikling på de tørrede frugter og krydderier. Rosin, dadler og sherrysødme. Smagen er utrolig cremet, lidt spicy, men med masser af sherrysødme og en tannintør oplevelse. Disse tanniner vil gå i sig selv efter mere tid i fadet. Der er også en røget fornemmelse, toast, bitter lemon, syltet citron, fedtebrød og mikroskopisk snert af mentol. Finishen er tør og med en intens nøddefornemmelse, julekrydderier, græs og fyrnåle. Dette skal nok blive en fantastisk dram!
Råvarerne brugt:
Kornsort: Langelandsbyg og Odyssey byg fra Gyrup Gårds egne marker
Høstår: 2022
Malttyper: Mashbillen indeholder 76% Bøgerøget Malt, 12% Langelandsbyg Malt og 12% Pale Malt
Produktion:
Kornet er dyrket, mæsket og dernæst destilleret på Gyrup Gård, hvor Thy Whisky Destilleri har hjemme. Inden aftapningen er råspritten, også kaldet ”New Make”, blevet vandet ned til 63,5 % vol.
Fadet fyldt:
Type: 1st fill ex-PX sherry fad
Størrelse: 64 liter Octave (næsten 8 gange mindre end et almindeligt sherryfad)
Bødker: Toneleria J. L. Rodriguez
Fadet er påfyldt den 7. november 2022, med 62,55 Liter New Make, og forventes tappet enten i 2025 eller 2026.
Langelandsbyg er en gammel dansk landsort af vårbyg. Den blev brugt i slutningen af 1800-tallet, men forsvandt i 1920’erne til fordel for højtydende sorter. Vi har været med til at opformere sorten fra den nordiske genbank.
Langelandsbyg er ikke højeffektiv som moderne sorter, men måske er det netop derfor, den smager af lidt mere. Den giver en unik, meget olieret og aromatisk New Make med sødme, noter af grønne citrus og ”earthy” noter som støvet korn.
Odyssey er en moderne økologisk maltbygsort. Den nedstammer fra sorten ”Golden Promise”, som blev udviklet i 70’erne i England og blev til den foretrukne bygsort til øl- og whiskyproduktion i et årti.
Bøgetræ er den mest almindelige røgkilde i den klassiske danske røgningstradition, men det er en meget unik kombination med whisky. Bøgerøgen giver en mere rund og blød røgsmag, dufter af ild i pejsen, pibetobak og lejrbål på en regnvejrsdag.
Thy whisky produktion er ”single estate”. Det vil sige, at de laver whiskyen på gården og dens arealer. Helt fra mark til flasken. Hele produktionen er økologisk certificeret.
Om destilleriet
Thy whisky er muligvis verdens første økologiske “Single Estate” whiskydestilleri, som ligger tæt ved klitterne og plantagerne i Nationalpark Thy - alle underkastet de grufulde forhold som det vindomsuste Vesterhav leverer til området.
Destilleriet ligger på den slægtsejede Gyrupgård, som siden 2010 har fungeret som destilleri. Historien om gården starter dog tilbage i 1300-tallet, og de seneste 8 generationer har tilhørt den nuværende familie. Foruden whisky er det også et levende og fungerende landbrug, som har et sideløbende malteri.
Humlen i Thy whisky er at producere whisky af de lokale råvarer, som er til stede. De gamle nordiske kornsorter ligger til grund for deres, som de selv kalder det; ”terroir whisky”. De bruger korn fra deres egne marker og eget malteri. Thy whisky fadlagrer kun på gården og lader alle deres fade blive påvirket af den rå natur og det klima, som omgiver gården.
Det var i 2010, Nikolaj Nikolajsen stiftede destilleriet sammen med sin ven Anders Bilgram, som er kendt for Nordisk Brænderi. De to er et godt makkerpar, og de begynder at eksperimentere med forskellige sorter af byg til whiskyproduktion.
I 2014 blev første single malt whisky frigivet. Det var en 3 år gammel dram ved navn Thy Whisky No. 1 – Kræn Klit aftappet ved fuld fadstyrke. I 2016 giver den excentriske og verdenskendte whiskyanmelder Jim Murray Thy Whisky No. 3 en høj karakter og komplimenterer destilleriet for deres anstrengelser og færdige resultat. Thy Whisky er nu på verdenskortet. I 2020 sker det igen - Thy Whisky No. 9 opnår en endnu højere karakter, normalt reserveret til de fineste skotske og irske Single Malts, og Thy Whisky går fra lokal nicheproducent til verdenskendt samlerobjekt.
I dag lader de gæve gutter på gyrupgård ikke berømmelsen gå dem til hovedet. De står op hver dag, spiser morgenmad med deres egenproducerede mælk, tager gummirøjserne på og fodrer dyrene, for så derefter at forsætte med at producere verdensklasse Dansk Single Malt Whisky.