
That's Neiss Pink Riesling 2021
"Neiss has established his estate as one of the best in the region” – Robert Parker
Parker blåstempler vinhuset som et af de bedste i Pfalz. Og nu laver Axel Neiss minsandten også verdens første rosé på Riesling-druen... That’s Double Neiss!
”Fair’n Green”-certificerede Neiss er berømt for Riesling og Pinot Noir i verdensklasse (med 94 og 93 point hos Parker). Så hvorfor ikke skabe Tysklands lækreste rosé ved at blande de to?
Som sagt så gjort. That’s Neiss Pink Riesling blender 97% hvidvin på Riesling med 2,99% rødvin på Pinot Noir. Og hvilken vin… Med diskret jordbærsødme og knitrende mineralsk nerve omvender Pink Riesling selv de mest kræsne fans af Riesling og Pinot Noir til at slubre baljevis af lækker rosé!
Folkekær og elitær. Hygge og højere gastronomi. Pink Riesling er roséen, der kan det hele og skaber smil overalt. Undtagen hos de strenge vinmyndigheder...
OBS: Det lyder som en vandet vittighed, men for at kunne sælge sin Pink Riesling, tilsætter Neiss 0,01% tysk H2O! (I EU må du nemlig ikke kalde hvidvin blandet med rødvin for "rosé", men ved tilsætning af bare én dråbe vand kan Pink Riesling i stedet sælges som "wine drink")
Nyd den som aperitif – eller til tapas, sushi og lette asiatiske retter, fisk og skaldyr, fjerkræ, sprøde salater og vegetariske serveringer samt cremede oste. Servér ved 6-10°C
Hvordan smager That's Neiss Pink Riesling 2021?
I glasset elegant laksefarvet med et friskt pink skær…. I næsen tydeligt Riesling-præget med frisk og mineralsk duft af roser, våd kalksten, grønne æbler, saltet grapefrugt, hvid peber, lime og fersken, der åbner flot op for Pinot Noir-charmerende strejf af hindbær, skovjordbær og brombær... Pink Riesling lægger sig let og smooth på tungen, hvor roséens blide, delikate og halvtørre frugtsødme vækkes vidunderligt til live med Rieslings vibrerende, mineralske friskhed. Lang og ufatteligt læskende finish – der straks kalder på endnu en slurk! Drik nu, eller gem 3-4 år.
That's Neiss Pink Riesling 2021 passer godt til...
Vindata
Druer
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener
Restsukker
Syreindhold