Tilbage

Tyskland

Tesch Riesling Krone Nahe 2022

1 fl. pr. stk.
249,95DKK
BEDSTEPRIS6 fl. pr. stk.
99,95DKK
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

94 Point

James Suckling

93 Point

Flaskehalsen

93 Point

Mad og Monopolet

92 Point

René Langdahl

"Mine yndlingsvine - KIOSKBASKEREN"

René Langdahl

91 Point

Robert Parker

Bestil inden

12 timer 54 min

og vi sender i dag!

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Tyskland

Tesch Riesling Krone Nahe 2022

På lager - 1-2 dages leveringVingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).

Beskrivelse:

“94 points. Super-ripe lemon aromas and flavors, it tastes like sunshine!” – James Suckling

"93 point... det smager altså fantastisk. Og man skal også huske på, at det er en langtidsholdbar Riesling, som kommer til at forandre sig – formentlig til noget usædvanligt lækkert – i løbet af de kommende 5-8 år. Så jeg kan kun anbefale at købe nogle stykker til kælderen." - Flaskehalsen

"93 point. En flot vin, som vil udvikle sig helt vildt i de kommende år" - Mad & Monopolet

"92 points. Mine yndlingsvine - 'KIOSKBASKEREN'.  Fin pris, hvor jeg ærligt talt kan blive helt nervøs for Teschs bundlinje... Absurd god vin til klog pris." - René Langdahl

94 points fra James Suckling, der tangerer sin højeste ratings nogensinde til ”Krone” Grand Cru – vi kan vist roligt sige, at Danmarks bedste Riesling køb er tilbage med fuld bravur i den nye årgang 2022.

Når du ser prisen, så husk lige på, at der i flasken gemmer sig krystalklar Riesling-eliksir fra ”Grand Cru-marken” Krone. Tidligere klassificeret som Grosses Gewächs inden Martin Tesch (frivilligt) forlod det tyske vinforbund. Det betyder, at kvaliteten har niveau til at udvikle sig positivt over de næste 15-20 år.

Enkeltmarken Krone er stejl og soleksponeret. Samtidig dræner den sandede jordbund som en si, så vinplanternes rødder må kæmpe hårdt for vand og næring.  Resultatet i glasset er elektrisk, rislende ren Riesling, der bruser af citrusmineralitet, ferskner, blomster og tørrede abrikoser.

Årgang 2022 er en af de varmeste og tørreste i Tysklands historie, hvilket har tvunget vinstokkene ekstra langt ned i jordbunden efter næring. Det giver sig til kende i Krone ved en helt utrolig aromatisk, mineralsk og intens Riesling-frugtfylde, der smager som solskin på flaske ifølge James Suckling. Klassekøb!

Smagenote

Den dugfriske ”Krone” 2022 skinner i glasset med en strågul farve og purunge limegrønne reflekser. Næsen er dyb og kompleks, men samtidig ungdommelig og frisk med hvide blomster, modne æbler, grapefrugt, citron, tørret abrikos og mineralske noter af våde sten! Vinen lander tør og middelfyldig i munden med årgangens perfekte modne frugt og mineralsk friskhed i sublimt samspil. I den lange finish tilføres citrus-frugten en underskøn, flintagtig mineralitet samt lidt komplekse toast noter. Den friske og mundrensende eftersmag vidner om et stort gastronomisk potentiale. 2022 bliver et konge-år for Krone! Drik nu, eller gem 15-20 år fra høståret.

Anmeldelser af Tesch Riesling Krone Nahe 2022

94/100 James Suckling
”Super-ripe lemon aromas and flavors, it tastes like sunshine! Juicy front and mid-palate, then the racy finish is as clean as a mountain stream. Simultaneously lemony, exciting and delicate. Just 11.5% alcohol."

93/100 Flaskehalsen
"Tesch kan skabe formidable hvidvine. I 2021-årgangen var jeg helt vild med Tesch Krone, og i 2022’eren er jeg stadig glad for den. For den har den klassiske Riesling-stil tilsat god elegance, men jeg er ikke helt så overrumplet som i årgangen før. Om det er den varme sommer eller ej, ved jeg ikke, for der er stadig en cool friskhed over den, som er virkelig lækker. Men det er som om, den fylder lidt mere i smagen, og at det sker på bekostning af den unikke syre i 2021’eren. Nå, det er nørderier, for det smager altså fantastisk. Og man skal også huske på, at det er en langtidsholdbar Riesling, som kommer til at forandre sig – formentlig til noget usædvanligt lækkert – i løbet af de kommende 5-8 år. Så jeg kan kun anbefale at købe nogle stykker til kælderen. Normalpris kr. 249,95, Set til 119,95 Supervin"

93/100 Mad & Monopolet
"
Tesch gør det fremragende og formår virkelig at få det bedste ud af Riesling. Denne årgang har en skøn duft af citrus, lime, hvide ferskner, abrikos, blodappelsin og flint. I munden har den en skøn frugtsødme, som komplementeres af syre og mineraltet - en flot vin, som vil udvikle sig helt vildt i de kommende år. Point: 93/100 | 1 stk 249,95/ BEDSTE PRIS v/ 6 fl. 119,95" 

92/100 "Mine yndlingsvine - 'KIOSKBASKEREN' - René Langdahl
"Splintrende sprød pære og lime cordial, blåbærsødme som i en stor Mosel riesling, Stikkende åben, hyperintens og tiltalende, røgelse, røgeost, kaffir lime blade, holder kun 11,5 % Fin pris, hvor jeg ærligt talt kan blive helt nervøs for Teschs bundlinje. Til den pris vildt imponerende intensitet, 22er rig syre, mens eftersmagen er letbenet, men brændende intens. Absurd god vin til klog pris."

91/100 Robert Parker
"From weathered red sandstone and light loam soils, Tesch's 2022 Krone Laubenheimer Riesling trocken is pure and dense on the quite intense and citric-scented nose. Dense and round on the plate, with a good texture and well-integrated acidity, this is a cooler-styled dry Riesling with not much juice but good phenolic structure. The finish is still a bit dry. "

......

Ratings fra forrige årg:

93-94/100 Rolf Madsen, Vinexpressen (årg. 2021)
"Wow en luksusnæse. Masser af citrus, lidt terpentin på den über fede måde og rød grape bøffet op med et øksehug af en syre. Læg dertil et mineralsk strejf af våde flintesten, der flankeres af en syre og får den til at sprutte og sprælle i munden. Fantastisk vin fra Tesch med en enorm koncentration og længde.
Fuld skrald og spark i raketten. Ugens vinhit. 93-94"

93+/100 The Fine Wine Review (årg. 2021)
"From a vineyard bordering the Löhrer Berg on loess and limestone soils, this wine is a medium-bodied wine with pronounced but subtle acidity and well-defined floral lime blossom aromas and flavors. It needs some time to fully open up.."    

91/100 Houlberg (årg. 2021)
"Som med 2020’erne er det en lidt tæt, koncentreret og mineralsk duft, hvor der først kommer lidt petroleum frem, klart noget lemon og citron, men også lidt sødme samt eksotiske frugter med abrikos,  fersken, søde appelsiner, æbler og lidt marcipan. Der kommer også en lidt røget animalsk side frem. I munden har vinen en spids, frisk og rant syre … masser af friskpressede citroner, lemon, bitter grape og sure, grønne æbler suppleret med en stenet mineralitet. Der er tørt og surt … men man fornemmer ganske svagt en snas sødme … men det er syren, der styrer og gør vinen levende. 91 point. Forhandles af Supervin, hvor en flaske koster 249,95 kr., men pt fås på tilbud til 139,95 kr. ved køb af 6 flasker."

Vinen har en fantastisk madvenlig syre, der gør den særdeles velegnet til fisk og skaldyr, sushi og lette asiatiske retter samt kål, røgvarer og lyst kød. Nyd vinen ved 8-12°C

Krone 2022 er fremstillet på 100% Riesling fra den stejle, sydøstvendte enkeltmark Laubenheimer Krone i Nahe. Et førsteklasses terroir med næringsfattig og veldrænet jordbund af forvitret sandsten og loess. Druesort og terroir fremhæves ved temperaturstyret gæring samt kortvarig modning på ståltank. Vinen er tør uden at være knastør.

Om Weingut Tesch

“Martin Tesch is another old favourite, a producer who can fall off the radar because he is no longer a member of the VDP even though he is now intensely single-vineyard-focused. His 2018s are really superb” – Jancis Robinson
✭✭✭✭ 4 stjerner (af 5) - Eichelmann
FFFF+  (af 5) - Der Feinschmecker
„Winzer des Jahres 2012“ - Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung

Dr. Martin Tesch hører til blandt de højst profilerede og bedst anmeldte tyske vinmagere. Hos den mere end 300 år gamle familieproducent i Langenlonsheim ved Nahe-floden laves først og fremmest Riesling.

Sådan var det ikke altid. I 1996 overtog den 29 årige mikrobiolog Martin Tesch ansvaret for familiens vinhus. På overfladen et almindeligt generationsskifte hos en traditionel tysk Weingut. Men i virkeligheden starten på en nådesløs revolution!

Først blev vinstokke på et utal af druesorter revet op med rode – og erstattet med Riesling. Så skiftede Martin fokus til en tør hvidvinsstil. I 2005 gik Martin over til Stelvin Lux skruelåg, og nogle år senere besluttede han at forlade det fine VDP-selskab (forening af de bedste tyske vinproducenter). Martin Tesch lader hverken traditioner eller VDP-regeltyranni stå i vejen for ægte kvalitetsfremskridt! Kompromisløsheden kostede gamle kunder, men nye og kvalitetsbevidste har forlængst meldt sig under fanerne.

Weingut Tesch råder over 5 af Tysklands fineste terroirs. Alle med hældning mod syd, og alle i ly af bakker mod vest. Kvaliteten af enkeltmarkerne Karthaüser, St. Remigiusberg, Königsschild, Krone og Löhrer Berg svarer til ”Grosse Lage”, Tysklands "Grand Cru".

Ved siden af de klassiske enkeltmarkvine er Weingut Tesch også kendt for sine innovative konceptvine. Knastørre ”Riesling Unplugged” gør oprør mod sukkersminket mainstream-Riesling, mens den flot udstyrede gaveæske ”Vineyard Box” giver mulighed for at sammenligne Riesling fra forskellige terroirs.

Weingut Tesch leverer vin til adskillige tyske toprestauranter samt kvalitetsorienterede vinhandlere i mere end 20 lande på verdensplan. Husets stil er krystalren, tør, ultrafrisk, elegant og saftig Riesling.

Grøn produktion og bæredygtighed har stor betydning hos Tesch. I vinmarken anvendes ingen kemiske sprøjtemidler, og husets vine aftappes i letvægtsflasker med 98% genbrug.

Passer godt til

Salat

Grøntsager

Fjerkræ

Fisk

Skaldyr

Ost

Tapas

Sushi

Hygge

Årgang 2022
Servering 8-12°C
Gemme potentiale 15-20 år fra høståret.  
Alkohol 12 %
Indhold 75 cl
Lukketype Skruelåg
Emballage 6 stk. papkasse
1 fl. pr. stk.
249,95DKK
BEDSTEPRIS6 fl. pr. stk.
99,95DKK
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

94 Point

James Suckling

93 Point

Flaskehalsen

93 Point

Mad og Monopolet

92 Point

René Langdahl

"Mine yndlingsvine - KIOSKBASKEREN"

René Langdahl

91 Point

Robert Parker

Bestil inden

12 timer 54 min

og vi sender i dag!

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Lignende produkter