
Stags' Leap Winery Estate Grown Napa Valley Cabernet Sauvignon The Leap 2019
Stags Leap er Napa Valleys nok mest legendariske terroir – og har været det siden 1976, hvor en Cabernet Sauvignon herfra triumferede i blindsmagningen “The Judgement of Paris” foran bl.a. Mouton Rothschild og Haut-Brion!
To vinerier har længe kæmpet om navneretten til at repræsentere distriktet. Som kompromis har begge beholdt navnet - med apostroffens placering som forskel. I dag rivaliserer Stags’ Leap Winery og Stag’s Leap Wine Cellars kun om at lave områdets ultimative Cabernet Sauvignon.
Men hos Stags’ Leap Winery får du flagskibet “The Leap” til en brøkdel af prisen for rivalerne. Vi taler vinhusets bedste fade Cabernet Sauvignon fra udvalgte parceller på over hundrede år gamle Estate-marker i Stags Leap District.
The Leap er tilmed skabt af superstjernen Christophe Paubert, der i flere år var kældermester for Château d’Yquem 1. Cru Classé. Christophe forkæler flagskibet hele 20 mdr. på franske barriquefade, heraf 60% helt nye. Inden da lader han vinen fra hver enkelt parcel macerere ca. 1 måned for at trække seriøse mængder farve, tannin og kompleksitet fra Cabernet Sauvignon-frugtens tykke drueskind.
Resultatet er den berømte “iron fist in a velvet glove”. Et magisk mix af vidunderlig koncentration, balanceret friskhed, terroirtypisk mineralitet, smoothness og finesse… 100% topvin og 200% top-value!
…
Nyd vinen til det fineste oksekød, lam, vildtkød eller barbeque. Servér ved 16-18°C.
Hvordan smager Stags' Leap Winery Estate Grown Napa Valley Cabernet Sauvignon The Leap 2019?
The Leap 2019 præsenterer sig majestætisk brombærfarvet i glasset. Næsen afslører en elegant og powerfuld Cabernet med lag på lag af luksuriøse duftnuancer... Fra glasset strømmer saftige solbær, sorte kirsebær, vildtvoksende viol, grillede krydderurter, cedertræ, sorte oliven, mørk chokolade, espresso, grafit og mineralske knuste sten... I munden voluminøs og vibrerende med smoothness og nuancerigdom i ren verdensklasse. Et klassisk eksempel på Stags Leap Cabernet fra øverste hylde i en af historiens helt store årgange i Napa. Hele herligheden kulminerer i en opulent, yndefuld og usandsynligt lækker finish, hvor frugten, fadet og de silkefine tanniner glider over målstregen som en scoring i super slow motion, før en infernalsk jubel bryder løs... Drik nu, eller gem +25 år fra høståret.
Stags' Leap Winery Estate Grown Napa Valley Cabernet Sauvignon The Leap 2019 passer godt til...
Hvordan er Stags' Leap Winery Estate Grown Napa Valley Cabernet Sauvignon The Leap 2019 fremstillet?
The Leap 2019 er fremstillet på et superblend 88% Cabernet Sauvignon samt 5% Petite Sirah, 4% Petit Verdot og 3% Malbec, som Christophe Paubert selekterer fra de bedste parceller på vinhusets over 100 år gamle vinmarker i Stags Leap. Terroiret bag distriktets mineralske rødvine veksler fra vulkanske sten i højden til til aflejret lehm og grus længere nede nær floden Napa. Tågebanker fra San Pablo Bay forlænger samtidig druemodningen, så Stags Leap District kan fremtrylle Cabernet Sauvignon med legendarisk charme og diskinkt finesse.
Efter gæringen macererer vinen fra hver enkelt parcel i ca. 1 måned for at trække seriøse mængder farve, tannin og kompleksitet fra Cabernet Sauvignon-frugtens tykke drueskind. Inden Christophe foretager sit endelige blend til flagskibet The Leap, lader han vinen forkæle hele 20 mdr. på franske barriquefade, heraf 60% helt nye.
Vindata
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener
Restsukker
Syreindhold












