
Skærsøgaard White Top Cuvée 2022
”Gold Medal Winner” – International PIWI Award
Skærsågaards Sven Moesgaard demonstrerer med denne lækre cuvée af druerne Souvignier Gris, Orion og Solaris sin store ekspertise som master blender.
Mens Souvignier Gris sammenlignes med Pinot Blanc, så trækker Orion med urtede græsnoter og Solaris med florale hyldeblomst-nuancer smagen i retningen af Sauvignon Blanc.
Resultatet er en ren, forfriskende og unikt frugtlækker hvidvin, hvor det liflige strejf af sødme især vil begejstre fans af de tyske hvidvine.
”Gold Medal Winner” – International PIWI Award
Nyd den som aperitif eller til sushi, salater, lette asiatiske serveringer, friske retter med frisk og skaldyr, stenbiderrogn, lette tapas og cremede oste. Servér ved 10-12°C
Hvordan smager Skærsøgaard White Top Cuvée 2022?
I glasset fremstår hvidvinen indbydende krystalklar med et vibrerende citrusgrønt skær… Næsen forbløffer med rene og herligt friske aromaer af hyldeblomst, saltet citrus, honningmelon, våde sten og fersken samt et lille pikant urtestrejf, der nærmest tvinger glasset til munden! Smagen er dejligt mild og blød med den lifligste lille sødme, der perfekt afrunder den rislende friske koldklimafrugt. Skynd dig at prøve denne dansk hvidvin – der må gerne kippes med klaphatten! Drik nu, eller gem 3-4 år fra høståret.
Smagsprofil
Meget tør
Sød
Skærsøgaard White Top Cuvée 2022 passer godt til...
Om Skærsøgaard Vin

Danmarks mest prisbelønnede vineri, Skærsøgaard, kan føje endnu en udmærkelse til samlingen. Det store internationale magasin "EU Business News" har netop kåret den danske pionér-vindgård til "Best Luxury Estate Winery 2024". Prisen er hovedsageligt givet som en anerkendelse af Sven Mosgaards og Skærsøgaards utrættelige arbejde for at sætte Danmark på det store globale vinkort og som følge heraf skabelsen af den første skandinaviske vinappellation, DONS. Dansk vin er ikke længere en joke og vinene er for alvor ved at vinde fodfæste blandt forbrugere såvel som vinkritikere.
Vindata
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Restsukker
Syreindhold