
Sacred Hill Pinot Gris Origin Marlborough 2019
Er der stor Pinot Gris Grand Cru i glasset? Ikke just, men med sine fede og rige frugtkoncentration smyger Sacred Hill Origin sig tæt op ad det kostbare alsaciske forbillede. I behørig afstand af spinkel og pjevset Pinot Grigio.
Frugten er konge. Sådan er det i New Zealands mest berømte vinregion, Marlborough. Her giver det solrige og kølige klima rene og friske hvidvine med overdådig, eksotisk frugt ovenikøbet. Topkvalitet til kuppriser…
Perfekt som en læskende aperitif – samt til smørstegte fisk og skaldyr, fyldige salater, kylling, cremede oste og let krydrede asiatiske retter. Servér ved 8-12°C
Sacred Hill er beliggende i Hawkes Bay-regionen på New Zealands ”North Island”, men fremstiller desuden vine fra Sydøens berømte Marlborough-region.
I løbet af de seneste 25 år har dynamiske David Mason og winemaker Tony Bish forvandlet et lille, familiedrevet firma til en international anerkendt producent med et årligt output på flere mio. flasker vin.
Medejer er det Hong Kong-baserede danske familiedynasti, Jebsen & Co Ltd.
Hvordan smager Sacred Hill Pinot Gris Origin Marlborough 2019?
Denne let gyldne Pinot Gris er pakket til bristepunktet med fuldmodne røde æbler, lime, orangeskal, pærekompot, abrikos og honningmelon.. I baggrunden anes eksotisk ingefær og muskatnød samt mineralske antydninger af svampe og våd jord. Vinen lægger sig fed og halvtør på tungen, som det sig hør og bør for en rigtig Pinot Gris! Frugten er rig og nuanceret, mens hvidvinens liflige sødme balanceres af en fin, frisk undertone. En vaskeægte ”crowd pleaser” - af den absolut skudsikre slags! Drik nu, eller gem 4-5 år fra høståret.
Sacred Hill Pinot Gris Origin Marlborough 2019 passer godt til...
Om Sacred Hill
Tre rebeller. To brødre. Én idé! - At lave mere vin end de nogensinde kunne drikke og dele resten.
Brødrene David og Mark Benson voksede op på deres familiegård i Dartmoor Valley, Hawke’s Bay. Deres far var en af de første bønder til at diversificere deres afgrøder og plante vindruer. Efter flere år i den gamle vinverden, heraf flere årgange i Bordeaux, vendte David tilbage til dalen og startede Sacred Hill i 1986. Tony Bish drømte om at leve af at surfe, men fandt ud af, at det ikke gav brød på bordet, så han sluttede sig til brødrene som vinmager. Nu, 32 årgange senere, er han en af de mest velrespekterede vinmagere i landet. Hans mantra? – At lave ubegribeligt drikkevenlig vin. De tre venner blev forretningspartnere, og deres fokus blev på at producere kvalitetsvin.
Snart blev Hawke’s Bay for lille, og de udvidede nu med flere vinerier i Marlborough som også siden 1980’erne har haft kæmpe fremgang på det internationale marked, især for deres Sauvignon Blanc og Pinot Noir. Kel Dixon blev vinmager i Marlborough, hvor han altid stræber efter at levere sprøde, friske og terroirtypiske vine fra, måske, det bedste område i verden for Sauvignon Blanc.
Puketapu (Māori for Sacred Hill) ved Hawke’s Bay er hvor det hele startede, familiegården og hjem. Her har de et tempereret klima, som ligger op til at Chardonnay, Syrah og Cabernet Sauvignon kan trives og levere fremragende vin i samme stil som ’’den gamle verden’’. Finesse, spændstighed og fantastisk drikkelighed karakteriserer vinene herfra.
Kølige havvinde, varme dale og skråninger er kendetegn, der definerer både Hawke’s Bay på New Zealands ”North Island”, og Marlborough på New Zealands ”South Island”. Nu til dags er Sacred Hill et familiedrevet firma fra lille New Zealand blevet til en international anerkendt producent med et årligt output på flere mio. flasker vin. Medejer er det Hong Kong-baserede danske familiedynasti, Jebsen & Co Ltd.
Vindata
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage