
Sacred Hill Cabernet Sauvignon Helmsman Hawkes Bay 2014
Du godeste… har de mon puttet Pauillac eller St-Juilien Cru Classé i flasken?!!
Sacred Hill laver kun sit Helmsman-flagskib i de særlige år, hvor kvalitetspotentialet står mål med verdens største vine på kongedruen Cabernet Sauvignon.
Selvom smag og ratings matcher kultvine til flere tusinde kroner, kan du på mystisk endnu opleve den newzealandske elegantier til under 300 kr.
Enkeltmarksvinen kommer fra Gimblett Gravels, der er berømt for samme type grus som kendes fra Médoc... det perfekte terroir for Cabernet Sauvignon!
Nyd den flotte Pauillac-type til saftigt lam, oksekød, vildt, fuglevildt og indmad. Servér ved 17-18°C.
Hvordan smager Sacred Hill Cabernet Sauvignon Helmsman Hawkes Bay 2014?
Funklende mørk kirsebærrød. Ud af glasset vælter stærkt vanedannende aromaer af viol, solbær, cigarkasse, mynte, blyantsspids og ristede kaffebønner. Helt fortryllende! Smagen følger op med samme knivskarpe paraderække af Pauillac-nuancer, der leveres med overbevisende koncentration og kompleksitet... Her er der altså stor, stor vin i glasset! Lang og luksuriøst krydret finish med elegante strejf af mynte og grøn peber. A beauuuutiful wine! Drik nu, eller gem + 15 år fra høståret.
Om
Brødrene David og Mark Benson voksede op på deres familiegård i Dartmoor Valley, Hawke’s Bay. Deres far var en af de første bønder til at diversificere deres afgrøder og plante vindruer. Efter flere år i den gamle vinverden, heraf flere årgange i Bordeaux, vendte David tilbage til dalen og startede Sacred Hill i 1986. Tony Bish drømte om at leve af at surfe, men fandt ud af, at det ikke gav brød på bordet, så han sluttede sig til brødrene som vinmager. Nu, 32 årgange senere, er han en af de mest velrespekterede vinmagere i landet. Hans mantra? – At lave ubegribeligt drikkevenlig vin. De tre venner blev forretningspartnere, og deres fokus blev på at producere kvalitetsvin.
Snart blev Hawke’s Bay for lille, og de udvidede nu med flere vinerier i Marlborough som også siden 1980’erne har haft kæmpe fremgang på det internationale marked, især for deres Sauvignon Blanc og Pinot Noir. Kel Dixon blev vinmager i Marlborough, hvor han altid stræber efter at levere sprøde, friske og terroirtypiske vine fra, måske, det bedste område i verden for Sauvignon Blanc.
Puketapu (Māori for Sacred Hill) ved Hawke’s Bay er hvor det hele startede, familiegården og hjem. Her har de et tempereret klima, som ligger op til at Chardonnay, Syrah og Cabernet Sauvignon kan trives og levere fremragende vin i samme stil som ’’den gamle verden’’. Finesse, spændstighed og fantastisk drikkelighed karakteriserer vinene herfra.
Kølige havvinde, varme dale og skråninger er kendetegn, der definerer både Hawke’s Bay på New Zealands ”North Island”, og Marlborough på New Zealands ”South Island”. Nu til dags er Sacred Hill et familiedrevet firma fra lille New Zealand blevet til en international anerkendt producent med et årligt output på flere mio. flasker vin. Medejer er det Hong Kong-baserede danske familiedynasti, Jebsen & Co Ltd.
Vindata
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale