Tilbage

Rudi Rüttger Riesling "Le Tendre" Feinherb Pfalz 2020

Klik/Tryk for at zoome

1 fl. pr. stk.
109,95 DKK
6 fl. pr. stk.
89,95 DKK
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

91 Point

Mad og Monopolet

90 Point

Winewherever, Rasmus Christensen

Supervin.dk

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Rudi Rüttger Riesling "Le Tendre" Feinherb Pfalz 2020

UdsolgtVingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).

Beskrivelse:

"91 point. Helt fantastisk duft! Et skønt “go-to” og hverdagsglas til fornuftige penge"  - Mad & Monopolet

"90 point. Lækker tysk Riesling... en smule restsødme klæder den utroligt godt" Winewherever

Jep, Rudi Rüttgers store kundefavorit fortsætter den flot anmeldte stil.... Elsker du sprød tysk Riesling med et lifligt strejf af sødme? Så glæd dig til dugfriske Le Tendre 2020.

Smagen hæver sig milehøjt over gennemsnittet. Mange danskere efterspørger tysk hvidvin i let sødmefuld stil, men kvaliteten svinger... 

Og hvorfor nøjes, når man kan få lækker premium-hvidvin fra en passonieret familieproducent med topmarker i berømte Pfalz? Til samme snuppevenlige pris...

Smagenote

Lys citrongul i glasset med frugthaveduft af friske rosenblade, grønne æbler, citrus og grapefrugt samt eksotiske strejf af fersken og mango. Vinen lander med blød, delikat sødme på tungen. Smagen er så utrolig saftig, frugtlækker og Riesling-klassisk, at det næsten er fysisk umuligt at stille glasset fra sig igen... Top value! Drik nu, eller gem 4-5 år fra høståret. 

Anmeldelser af Riesling "Le Tendre" Feinherb Pfalz 2020

91/100 Mad & Monopolet
"Tysk Riesling er de seneste år blevet utrolig populært - hvilket skyldes, at der er kommet mange unge vinmagere til - Rudolph Rüttiger er en af dem. Han er uddannet winemaker i Østrig og laver vin ud fra et ungt sind, men med respekt for de gamle traditioner. I næsen har den noter af mango, fersken, “Golden Delicious”-æbler, søde pærer og karamelliseret citron - helt fantastisk duft! I munden har den en god restsødme, så den er for dig, der godt kan lide de let sødmefulde vine, som dog også har en let syre, som sikrer friskhed. Et skønt “go-to” og hverdagsglas til fornuftige penge." (vurderet ved en tilbudspris på kr. 89,95)

90/100 Rasmus Christensen, Winewherever
"Lækker tysk Riesling med en smule restsødme som klæder den utroligt godt, ved at balancere den spillevende syre. Den dufter af hybenblomster og ferskner, og smager af blodappelsin og syrlige blommer."

------

Tidligere årgange:

93/100 Barego'mad - mad & vinblog (årg. 2018)
"Der er Riesling i glasset, og om lidt er glasset tomt. Le Tendre 2018 smager umanerligt godt, og er klassisk Riesling med en let sødme, som går direkte i hjertekulen hos hr. og fru Danmark på en varm sommerdag. Egentlig har jeg bare lyst til at tømme flasken i en stor slurk, og råbe “prost”. Nu må de tocifrede varmegrader og lyse aftentimer godt snart melde deres ankomst. Rudi Rüttger Riesling Le Tendre 2018 er en saftig frisk Riesling med fokuseret blød frugt, der taler i øjenhøjde med langt de fleste forbrugere. I næsen får du masser af saftige grønne og gule æbler, citrusfrugt og lidt lime, inden smagen tager over med opstemte bølger af blød frisk frugt, der lander på tungen som en blød kølig sommerdyne understøttet af en frisk blid syre ud i en harmonisk finale med delikat sødme. Der står læskende “s-o-m-m-e-r-v-i-n” på denne Riesling, som du også kan nyde til sushi, krydret asiatisk mad og skønne sommersalater. Le Tendre er virkelig et rigtig godt bud på en mundvandsdrivende tørstslukker i et ganske fornuftigt prisleje." - vurderet ved en tilbudspris på kr. 79,95

★★★★★ Flaskehalsen (årg. 2018)
"Denne Riesling fra Pfalz i Tyskland er af en ganske flot beskaffenhed. For Riesling-vine lever ofte på at have masser af både syre og sødme, der er i smuk balance. Det er også den forventning, jeg får, når denne vin bliver trukket op og afgiver sine aromaer. Men i smagen er den anderledes blød og smidig i sin struktur, så hvor Riesling-druen ofte er temmelig sød, hvis den er sød, og temmelig tør, hvis den er tør, så lander Le Tendre et rigtig fint sted midt imellem. Den har sine tørre sider, men sødmen er også mærkbar og med til at gøre den meget tilgængelig og umiddelbar. Det er ikke så ofte, at man finder en Riesling, der både er umiddelbar og ligetil – og som samtidig er elegant og spændende at gå på opdagelse i. Det er tilfældet med denne vin, der med sin smøragtige stil cremer sig rundt i munden og efterlader et rigtig lækkert aftryk." - vurderingspris kr. 79,95

★★★★★ (5 ud af 5 mulige) Vinavisen (årg. 2018)
"Lækker og elegant hvidvin med et bredt spektrum af smagsnuancer. I smagen en frisk syre og en fin sødme. En meget anvendelig vin. Flasken har skruelåg." - vurderingspris kr. 79,95

3,8 stjerner Vivino (60 ratings, set over alle årgange. 15/03/21) 

Nyd den som en dejlig aperitif – eller til friske forretter med fisk og skaldyr samt sushi og krydret asiatisk mad. Servér ved 8-10°C

Le Tendre ("den bløde") er fremstillet på 100% Riesling fra familien Rüttgers egne marker omkring den lille by Neuleiningen i det nordlige Pfalz. Vinen er lavet i en halvtør og forfriskende stil med kølig, frugtbevarende gæring og kort modning på ståltank. Vinen indeholder 13,5 gram restsukker pr. liter (halvtør/Feinherb).

Om Rudi Rüttger

Vi finder det populære vinhus i byen Neuleiningen, i det allernordligste Pfalz, hvor familien Rüttger har lavet vin siden 1643. I dag drives huset af den unge og ambitiøse Rudolph Rüttger, der er winemaker-uddannet fra Klosterneuburg i Østrig, og som desuden har lavet vin i Marlborough, New Zealand.

Det lille familiehus råder i dag over 15 hektar vinmarker, som fordeler sig på de tre enkeltmarker Sonnenberg, Schlossberg og Feuermännchen. Disse fremtrædende terroris skærmes mod regn og vestenvind af de skovklædte Haardt-bjerge, som ligger i direkte nordlig forlængelse af Vogerserne i Alsace. 

Hovedfokus ligger klart på Riesling-hvidvinene, som med uhørt attraktive priser og ratings helt op til 97 point begejstrer både forbrugere og anmeldere.  Stilen er til den tørre side, dog uden at være knastør.

Dertil kommer et par dejligt alsidige hvidvine på Pinot Blanc (Weissburgunder) og Pinot Gris (Grauburgunder), som til prisen klart overgår al konkurrence fra Alsace.

Glemmes må absolut ikke Rudolphs forrygende og flot anmeldte vine på Sauvignon Blanc og Pinot Noir (Spätburgunder), som trods skarpe priser sagtens måler sig med seriøse eksempler fra inspirationskilden New Zealand.

Og har du en sød tand, må du hverken snyde dig for den halvtørre Riesling ”Le Tendre”, eller den lidt sødere og mere aromatiske Scheurebe, der ofte beskrives som Tysklands svar på Sauvignon Blanc.

Passer godt til

Aperitif

Pasta

Fisk

Orientalsk

Hygge

Gris

Grøntsager

Fjerkræ

Skaldyr

Ost

Salat

Årgang 2020
Servering 8-10°C
Gemme potentiale 4-6 år fra høståret
Alkohol 11 %
Indhold 75 cl.
Lukketype Skruelåg
Emballage 6 stk. papkasse
1 fl. pr. stk.
109,95 DKK
6 fl. pr. stk.
89,95 DKK
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

91 Point

Mad og Monopolet

90 Point

Winewherever, Rasmus Christensen

Supervin.dk

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Lignende produkter