PRISEN UDLØBER OM: 5 dage 0 timer 3 min 43 sek

  Tilbage

Tyskland

Rudi Rüttger Chardonnay Trocken Neuleininger Feuermännchen 2022

PRISEN UDLØBER OM: 5 dage 0 timer 3 min 43 sek
1 fl. pr. stk.
119,95 DKK
BEDSTE PRIS 6 fl. pr. stk.
69,95 DKK
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser
92 Point Flaskehalsen
BEDSTE HVIDVINE UNDER 100,- Flaskehalsen
92 Point Mad og Monopolet
91 Point Houlberg
⭐ 3,9 Vivino

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Tyskland

Rudi Rüttger Chardonnay Trocken Neuleininger Feuermännchen 2022

På lager - 1-2 dages leveringVingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).

Beskrivelse:

"92 point. BEDSTE HVIDVINE UNDER 100,-  Hvad er det lige, der skal holde Chardonnay-fans tilbage her? ... Svaret er, at alle, der elsker en frisk Chardonnay ikke har nogen undskyldning for ikke at have en ‘Hooray’ eller 12 liggende derhjemme ... Rudi Rüttger viser, at tysk Chardonnay er i topklasse – også selvom det ikke behøver koste ret meget." - Flaskehalsen

"92 point. Chardonnay fra tyske Rudi til denne pris er vitterligt et fund!" - Mad & Monopolet

"91 point. Duftmæssigt en skøn kølig cool climate Chardonnay uden et tungt fadpræg .... jeg bliver - ja Hooray! diskobegejstret." - Houlberg

"This is our Chardonnayzelnut… I think its exciting, and typical cool-climate-Pfalz!” – Rudi Rüttger

Hasselnødder, honning og moden frugt… Jep, der er fuld drøn på den nye årgang af Rudis fremragende Chardonnay fra den kalkholdige enkeltmark Neuleininger Feuermännchen i Pfalz.

Den tørre og varme årgang 2022 gav et meget lavt høstudbytte af imponerende koncentreret druekvalitet, og ved at plukke druerne tidligt har den dygtige vinmager klogelig bevaret hvidvinens sprøde og sitrende friske karakter.

Mens naboerne Knipser og Kuhn laver nogle af Tysklands højest ratede Chardonnay’er, så flyver Rudi Rüttger endnu under Robert Parkers radar. Derfor får du her lignende kvalitet til rørende billig pris.

Den kalkholdige jordbund giver mineralske mindelser om Chablis, mens "Cloudy Bay-frugten" vidner om Rudis fortid som winemaker i New Zealand. Resultatet er super velsmagende Chardonnay, der kombinerer cremet fylde og frugtpower med sprød og vibrerende velsmag.

Vi taler enkeltmarkskvalitet fra over 30 år gamle vinstokke… overvej lige hvad den slags koster i Chablis..?

Smagenote

Ved ophældningen elegant citrongul med et ungt grønt skær…. Fra glasset strømmer den lækreste delikate duft af friske hasselnødder, honning og moden frugt. De fineste nuancer af forårsblomster, saltet grape, pære, hvid fersken og gul melon nærmest danser sig vej ud af glasset... I munden flyder Chardonnay’en nærmest overlegent cremet hen over tungen, hvor fine frugtnoter finder sammen med komplekse nøddestrejf og en perfekt mundrensende mineralitet. Forrygende flot Pfalz Chardonnay – en absolut top-performer i årgangen! Drik nu, eller gem 5-8 år fra høståret.  

Anmeldelser af Rudi Rüttger Chardonnay Neuleininger Feuermännchen trocken 2022

92/100 Flaskehalsen
"BEDSTE HVIDVINE UNDER 100,-  
Hvad er det lige, der skal holde Chardonnay-fans tilbage her? En cool, afbalanceret, velkomponeret Chardonnay med både umiddelbar charme og lagringspotentiale. Til en tilbudspris under 70 kroner! Svaret er, at alle, der elsker en frisk Chardonnay ikke har nogen undskyldning for ikke at have en ‘Hooray’ eller 12 liggende derhjemme. For det smager lækkert. Det er friskt, sirligt, syrligt, en blid og blød bund og en frugt, der med lette og helt lyse noter laver små, yndlige krumspring på tungen. Når enkelte Chardonnay-fans måske alligevel tøver en anelse, så skyldes det måske, at de ikke er helt trygge ved en tysk Chardonnay. Det er synd, for de snyder sig selv for en vidunderlig vin til pengene. Rudi Rüttger viser, at tysk Chardonnay er i topklasse – også selvom det ikke behøver koste ret meget. Normalpris kr. 119,95, Set til kr. 69,95 | Supervin | 5 Stj., 92 Pts. "

92/100 Mad & Monopolet
"
Chardonnay fra tyske Rudi til denne pris er vitterligt et fund! Jeg har smagt flere af årgangene, og de skuffer ikke, det gør denne årgang 2022 heller ikke. Duft af grillet citron, modne ferskner, pærer, stikkelsbær og våde sten. I munden er den fyldig og cremet, hvor der er tydelig frugtsmag sammen med en skøn mineralitet. | Point: 92/100 | 1 fl. 119,95 / BEDSTE PRIS 6 fl. pr. stk 69,95"

91/100 Houlberg
"Duftmæssigt en skøn kølig cool climate Chardonnay uden et tungt fadpræg, men har til gengæld godt med pærer, modne æbler, grillet lemon samt lidt nødder, gul blomsterpollen, kokos og virker samlet set ganske indbydende. Smagen er ren ... og selvom vinen heller ikke smagsmæssigt er det mindste fadtung, så har den alligevel lidt fedme med en tropisk frugt af fersken, pærer og dåsepærer, men alligevel en fin syre med lemon, grape og citroner, men alt leveres blødt og behageligt med saftig og læskende syre, så jeg bliver - ja Hooray! diskobegejstret. 91 point. Forhandles af Supervin, hvor en flaske koster 119,95 kr., mens prisen er 99,95 kr. ved køb af 6 flasker."

…..

Forrige årgang:

92/100 Mad & Monopolet (årg. 2021)
"Rudi laver kongevin til virkelig overkommelige priser - så er du typen, som går efter “value for money”, så er denne et fantastisk bud. I næsen har den duft af citrus, friske pærer, fersken, bagte mandler, honningmelon og et lille hint af salt. I munden kommer den virkelig flot frem, hvor frugten sammen med en flot mineralitet skaber en fremragende hvidvin. 1 stk 119,95 – TILBUD v/ 6 fl. 69,95"

92/100  WineWherever, Rasmus Christensen (årg. 2021)
"Sprød, frisk og imødekommende. Her udtrykker Chardonnay sig på frugtig og læskende vis. Pære, fersken og stikkelsbær. Og så har den en kalket mineralitet, som lige giver den en ekstra dimension. 1 stk 119,95 – TILBUD v/ 6 fl. 69,95"

91/100 Houlberg (årg. 2021)
"Det er i næsen honningmelon, modne æbler og pærer, lidt fersken samt ananas, er let buttet med brunet smør, kokos, en smule nødder, men er eller bestemt ikke totalt overdone. I munden er det bestemt fortsat Chardonnay og har en god syre, lemon, grape og citroner, meget saftig, har lidt spark vis syren samt lidt peber, men det er samtidig leveret blødt og behageligt. Det er en rigtig god tysk Chardonnay, som leverer fra første sip ... 91 point. Forhandles af Supervin, hvor en flaske koster 119,95 kr., mens prisen er 99,95 kr. ved køb af 6 flasker."

Nyd den til dampet fisk, sushi, lette tapas, rogn og skaldyr, salater, røgvarer og friske oste. Servér ved 10-12°C

Vinen er fremstillet på 100% Chardonnay, som høstes fra to parceller med 30 år gamle vinstokke på den kølige og kalkstensholdige enkeltmark Feuermännchen i det nordligste Pfalz. Stilen er Chardonnay i den kølige og mineralske stil, hvilket Rudolph Rütter fremmer med frugtbevareende temperaturstyring under gæringen, så slutproduktet bliver en ren og autentisk gengivelse af druesort og terroir. 

Om Rudi Rüttger

Vi finder det populære vinhus i byen Neuleiningen, i det allernordligste Pfalz, hvor familien Rüttger har lavet vin siden 1643. I dag drives huset af den unge og ambitiøse Rudolph Rüttger, der er winemaker-uddannet fra Klosterneuburg i Østrig, og som desuden har lavet vin i Marlborough, New Zealand.

Det lille familiehus råder i dag over 15 hektar vinmarker, som fordeler sig på de tre enkeltmarker Sonnenberg, Schlossberg og Feuermännchen. Disse fremtrædende terroris skærmes mod regn og vestenvind af de skovklædte Haardt-bjerge, som ligger i direkte nordlig forlængelse af Vogerserne i Alsace.

Hovedfokus ligger klart på Riesling-hvidvinene, som med uhørt attraktive priser og ratings helt op til 97 point begejstrer både forbrugere og anmeldere.  Stilen er til den tørre side, dog uden at være knastør.

Dertil kommer et par dejligt alsidige hvidvine på Pinot Blanc (Weissburgunder) og Pinot Gris (Grauburgunder), som til prisen klart overgår al konkurrence fra Alsace.

Glemmes må absolut ikke Rudolphs forrygende og flot anmeldte vine på Sauvignon Blanc og Pinot Noir (Spätburgunder), som trods skarpe priser sagtens måler sig med seriøse eksempler fra inspirationskilden New Zealand.

Og har du en sød tand, må du hverken snyde dig for den halvtørre Riesling ”Le Tendre”, eller den lidt sødere og mere aromatiske Scheurebe, der ofte beskrives som Tysklands svar på Sauvignon Blanc.

Årgang 2022
Servering 10-12°C
Gemme potentiale 5-8 år fra høståret
Alkohol 12,5 %
Indhold 75 cl
Lukketype Kork
Emballage 6 stk. papkasse
PRISEN UDLØBER OM: 5 dage 0 timer 3 min 43 sek
1 fl. pr. stk.
119,95 DKK
BEDSTE PRIS 6 fl. pr. stk.
69,95 DKK
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser
92 Point Flaskehalsen
BEDSTE HVIDVINE UNDER 100,- Flaskehalsen
92 Point Mad og Monopolet
91 Point Houlberg
⭐ 3,9 Vivino

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Lignende produkter