
Rolland & Galarreta Smagekasse
Rioja, Ribera del Duero og Rueda. 3 af Spaniens bedste vinområder. Det er herfra verdensstjernen, Michel Rolland, har skabt 3 af de mest eftertragtede tilbud vi har haft de senere år. Nu samler vi de tre super-vine fra R&G for første gang i i vores bedste smagekasse til dato. Du sparer 54 %!
Se lige hvilken kvalitet du får i kassen
- 95 points perfekt drikkemoden Tempranillo fra 2012, der høstes ved siden af 2000 kroners Rioja med 100 points. De sidste flasker fra et unikt restparti som Michel Rolland har holdt tilbage for at vise, hvor flotte de ville blive med +10 års kældermodning.
- Enkeltmarks Ribera del Duero fra gamle vinstokke med luksusfadlagring. Et af de bedste vintilbud som Vinbladet nogensinde har smagt.
- Sancerre møder hvid bourgogne i Michel Rollands Rueda, der udskænkes på 1. klasses flyvninger og sælges til op mod 190 kroner andre steder. I denne kasse er vi langt under halvdelen af den pris.
Smagekassen indeholder
2 fl. Rolland & Galaretta Rioja 2012
”95 points.” - Verema
”93 point. Det er vellavet, modent og så koster det virkelig ikke ret meget.” – Mad & Monopolet
2 fl. Rolland & Galarreta Tempranillo Merlot ”Parcelas en altura” 2019
”94 point. 6 ud af 6 stjerner. Testvinder - Mest for pengene - Ribera del Duero. Et af de bedste vintilbud, jeg nogen sinde har smagt, og alle paneldeltagere var enige i denne vurdering" - Vinbladet
2 fl. Rolland & Galarreta Rueda 2018
"93 points. Powerful, ripe fruit, balanced" – Guia Penin
"93 points. Super aromatisk og frugttung Verdejo...." – WineWherever
"91 point. Et vaskeægte superkøb..." - Houlberg
"91 point. Mums for en rueda...chablis-agtig fransk nougat" - Vinexpressen
Om Rolland & Galarreta

Man finder næppe et større ikon i vinverdenen end franske Michel Rolland. Manden har i mere end 50 år lavet vine på nogle af verdens største slotte og har adskillige 100-point ratings på CV’et. Den levende legende har lavet vin i mere end 50 år og konsulterer i dag over 100 vinhuse i 12 forskellige lande. Fra Screaming Eagle i Napa Valley til Chateau Pavie i Bordeaux… I samarbejde med den spanske vinpionér, Javier Galarreta, har Michel nu lanceret sin helt egen vinserie. Og den er på rekordtid blevet en af de mest populære hos Supervin.
Historien om vinserien ”Rolland & Galarreta”
Selvom Michel Rolland er født og opvokset i Pomerol og har grundlagt sin stjernestatus i Bordeaux, så har han altid haft et godt øje til Spanien. Derfor vælger han i 2010, at indgå et partnerskab med Spaniens dygtigste vinentreprenør, Javier Galarreta, der kender det spanske terroir til perfektion. Kombineret med Michel Rollands vinmagerfærdigheder har de til sammen skabt en imponerende serie af vine, der tager os lige fra Rueda, Rioja og Ribera del Duero til Priorat i Catalonien. I alt råder de over 120 hektar fra de bedste regioner i Spanien. Druematerialet leveres af små vinbønder som Javier og Michel har håndplukket helt særligt til deres vinserie. Det er også en af forklaringerne på, at produktionerne er meget små og nærmest kultagtige med helt ned til få tusinde kasser per årgang. Missionen er klar for de to vinpionerer - at lave moderne, elegante, terroir-drevne vine, der skal løfte de berømte spanske regioner endnu højere op i det internationale vinhierarki.
Mere terroir end træ - En ny stil fra Rolland
Ved præsentationen af ”Rolland & Galareta” nævnte Michel Rolland de vigtigste ting i fremstillingen af vinene: ”1: Beliggenhed – 2: Beliggenhed – 3: Beliggenhed. Og så kan vi tage den derfra.”
Michel Rolland blev særligt kendt tilbage i 1980’erne, hvor han fremelskede vine med en særlig Parker-appel, der høstede adskillige 100-point ratings. Stilen var defineret ved heftig ekstrahering og masser af nye egetræsfade. Men i løbet af de senere år har Michel fundet en ny stil, der frem for alt sætter frugten og terroiret i fokus. Dette ses måske allerbedst i deres vin fra Priorat, Clos de Ferran, der senest blev kåret som den bedste Priorat ved Decanter World Wine Awards med 97 point. Her har Michel Rolland formået at lave en nærmest ”cool climate” Priorat ved at anvende druer fra nordvendte skråninger kombineret med særlige opbindingsteknikker i marken, der skærmer druerne fra den heftige sol. Hvem skulle have troet Priorat kunne opnå et nærmest burgundisk niveau af elegance og finesse? Nu skal man ikke tro, at det er slut med egetræsfade fra Michel Rollands side. Der anvendes de fineste amerikanske og franske egetræsfade i flere af vinene, men de bruges udelukkende der, hvor det kan give kompleksitet til vinene og vinger til terroiret.
Til trods for, at den eksklusive R&G-serie allerede er en kæmpe succes og høster den ene verdensklasse-rating efter den anden, er vinene prissat uhyre favorabelt.