Rolland & Galarreta Rueda Verdejo Organic Parcela 40 2021 ØKO
Rolland & Galarreta Rueda Verdejo Organic Parcela 40 2021 ØKO
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
"92 point. Vinen har nærmest en fyldig og smørfed Chardonnay fylde, som gør vinen rund, blød og utrolig venlig." - Houlberg
"92 point. Makkerparret Rolland og Galarreta er så vilde! Det er Frankrigs finesser, som møder Spaniens temperament. Tilsammen laver de fremragende vin til fornuftige penge. Denne er lavet på Verdejo og har en skøn duft af citrus, syrlige æbler, sprøde pærer, grape, vanilje, smør og hasselnødder." - Mad & Monopolet
Sublim spansk Verdejo fra manden bag 100-point-hvidvinen Château Pape Clément...
Parcela 40 Rueda 2021 er den vildeste økologiske enkeltmarksvin fra 40 år gamle vinstokke på en særligt stenet parcel af Ruedas mest legendariske "Grand Cru" terroir, La Seca.
La Seca er hellig grund i Rueda og hjemsted for Spaniens bedste hvidvine på Verdejo-druen. Marknavnet, "det tørre", skyldes et gammelt, stenstrøet og knastørt flodleje.
Fra terroirets superdruer frembringer den verdensstjernen Michel Rolland en hvidvin med finesse, elegance og smagsdybde, der nemt nærmer sig Chablis Grand Cru – selvom prisen her er en helt anden!
Fik vi nævnt, at Parcela 40 toppes med delvis fadlagring på helt nye franske barriquefade? Tilbage er der blot at konstatere… Hvor smager det dog bare godt!
Smagenote
Ved ophældningen sart gylden i glasset... Næsen lokker med en fornem renhed i frugten, der byder på delikat citrus, friske stikkelsbær, grønne æbler, pære og ananas. Et par slyngture åbner op for forrygende mineralske indslag af salt og våde sten, som trumfes med fadkrydret vanilje, smør og nødder… På tungen cremet, frugtfyldig og med en mineralsk frished der får mundvandet til at pible lykkeligt. Burgundiske strejf fra fadlagringen melder sig diskret i eftersmagen. Alt er afstemt, intet er overgjort. Fascinerende Verdejo, der er et længere studie værd – især, hvis man er glad for hvid Bourgogne, Chablis Grand Cru og Sancerre... Drik nu eller gem 5-8 år fra høståret.
Anmeldelser af Rolland & Galarreta Rueda Verdejo Organic Parcela 40 2021
92/100 Houlberg
"Fra det den verdenskendte vinmager Michel Rolland og hans spanske partner Javier Galarreta og det fælles spanske projekt Rolland & Galarreta har jeg også smagt deres Verdejo Organic Parcela 40. Denne vin er er lavet på 100 % Verdejo, som Michel Rolland har selekteret fra 40 år gamle vinstokke på den stenede parcel nr. 40 nær La Seca, der regnes for Ruedas bedste spot. Inden gæring er der sket en kølig udblødning af drueskallerne ved 7 grader, mens gæringen er sket med temperaturstyring i ståltanke ved 14-16 grader. Efter endt gæring er vinen lagret i tankene sur lie meden løbende battonage aka omrøring for at gøre den blød og cremet, men en mindre andel af hvidvinen lagrer 3-4 måneder på helt nye franske egetræsfade for ekstra krydderi og kompleksitet. Ihhh en fyldig og eksplosiv næse, hvor der er fyldt med tropisk frugt med ananas, mango, abrikos, fersken og pærer, godt med fadnoter af både vanilje, karamel og sød blomsterpollen. Vinen har nærmest en fyldig og smørfed Chardonnay fylde, som gør vinen rund, blød og utrolig venlig. I munden er vinen også smørfed og næsten olieret ... men frugten samt syren vil det godt anderledes og virker mere rund, slank, luftig og alt med et lille peberbid. Der er eksotisk frugt, grillet lemon med en svag lille bitterhed, lidt citroner og utrolig behagelig på en meget elegant og velkonstrueret måde, 92 point. Forhandles af Supervin, hvor en flaske koster 229,95 kr., mens prisen er 119,95 kr. ved køb af 6 flasker."
92/100 Mad & Monopolet
"Makkerparret Rolland og Galarreta er så vilde! Det er Frankrigs finesser, som møder Spaniens temperament. Tilsammen laver de fremragende vin til fornuftige penge. Denne er lavet på Verdejo og har en skøn duft af citrus, syrlige æbler, sprøde pærer, grape, vanilje, smør og hasselnødder. I munden er den fyldig, hvor du fornemmer masser af fad og en fin syre. Pr. fl. 229,95 / BEDSTE PRIS v/ 6 fl. 119,95"
91/100 Guía Peñin
91/100 "GODT KØB" - Din VinGuide
"Let oxideret med hasselnødder i næsen. Ekspressiv men taber så lidt terræn i smagen; hvor den også bliver lidt mere klassisk, med appelsinskal og grønne æbler. Medium+ eftersmag. SUPERVIN | 120 KR. (TILBUD)"
Vinen anbefales til fisk og skaldyr, salater, fjerkræ (gerne stegt eller grillet), tapas, cremede pastaretter og halvfaste oste. Server ved 10-12 °C.
Rolland & Galarreta Rueda Organic Parcela 40 2021 er lavet på 100 % Verdejo, som Michel Rolland har selekteret fra 40 år gamle vinstokke på den stenede ”parcel nr. 40” nær La Seca, der regnes for Ruedas bedste dyrkningssted. Udblødningen af drueskallerne i druemosten foregår ved kølige 7°C for at bevare den friske frugtcharme mest muligt. Den temperaturstyrede gæring finder sted ved 14-16 °C, hvilket sikrer, at Verdejos karakteristiske aromaer træder mest muligt frem. Vinen ligger med de fine gærrester i ståltanke for at gøre den ekstra cremet og blød under anvendelse af den burgundiske teknik ’’battonage’’ (omrøring med gærresterne). En mindre andel af hvidvinen lagrer 3-4 måneder på helt nye franske egetræsfade for ekstra krydderi og kompleksitet.
Om Rolland & Galarreta
Frankrig møder Spanien. En af de mest indflydelsesrige franske ønologer allierer sig med en lokal entreprenør med kendskab til de fineste spanske terroirs. To kulturer og to forskellige traditioner for at lave vin smelter sammen.
Michel Rolland har rådgivet et utal af vinproducenter, og hans indflydelse har haft stor betydning for tendenser inden for den franske og globale vinindustri. Den innovative Javier Ruíz de Galarreta har ligeledes være trendsættende for den spanske vinbranche siden grundlæggelsen af ARAEX Rioja Alavesa i 1993, der var med til at markedsføre og sætte vine fra regionen på verdenskortet samt åbne forbrugernes øjne for spansk vin.
Senere kastede entreprenøren sin interesse på andre områder i Spanien såsom Ribera del Duero, Navarra, Rias Baixas og Rueda mfl. og grundlagde et en ny organisation kaldet Spanish Fine Wines. I dag går foretagendet under navnet ARAEX Grands Spanish Fine Wines, og Javier søger hele tiden nye vineventyr, men fælles for dem alle er, at der udvises respekt for naturen, den regionale identitet og nationale arv.
Javier Galarreta har endda ’’shanghajet’’ stjernen Michel Rolland til at lave vin for sig. Og der er i den grad kommet verdensklasse ud af samarbejdet mellem de to mænd, der udviser samme høje ambitioner og seriøsitet, når det gælder vin. Spansk vin med bravur!