
Rolland & Galarreta Rueda Verdejo Organic 2020 ØKO Parcela 123
Wauw! Verdensberømte franske Michel Rolland har gjort et brag af en entré på den spanske vinscene…
- Bedste spanske Syrah (CIVAS)
- Bedste Priorat og (delt) bedste spanske rødvin (Decanter)
- Bedste Ribera del Duero-value (Vinbladet)
Nu følger Rollands hvide mesterværk… Organic Verdejo Parcela 123 Rueda 2020. Den vildeste økologiske enkeltmarksvin fra 40 år gamle vinstokke på en særligt stenet parcel af Ruedas mest legendariske terroir, La Seca.
Terroiret La Seca, "det tørre", er et gammelt, stenstrøet og knastørt flodleje, som er hellig grund i Rueda og hjemsted for Spaniens største hvidvine på Verdejo-druen.
Lagt i hænderne på selveste Michel Rolland frembringer disse superdruer vin på højde med ikke bare Chablis Grand Cru – men en hvilken som helst anden verdensklasse-hvidvin på planeten.
Fik vi nævnt, at Parcela 123 er luksuriøst fadkrydret? Præcis som Rollands 100-point-hvidvin Pape Clément!
Tilbage er der blot at sige: Hvor smager det bare godt!
Vinen anbefales til fisk og skaldyr, salater, fjerkræ (gerne stegt eller grillet), tapas, cremede pastaretter og halvfaste oste. Server ved 8-12 °C.
Hvordan smager Rolland & Galarreta Rueda Verdejo Organic 2020 ØKO Parcela 123?
En meget lys strågul farve i glasset. Vinen stjæler hurtigt opmærksomheden med sine syrlige og saftige citrusaromaer, der snart udfordres af en tropisk og ødsel frugtcharme, som overøser næsen med melon, æbler, pærer og ananas, en frugttæt oplevelse, der alligevel balanceres af en floral friskhed, der risler gennem svælget og får mundvandet til at pible lykkeligt. Der er også fedme og afdæmpede fadkrydderier at opdage her. Venlig, let cremet og blødt lander vinen på tungen, og intet er overgjort. Fascinerende Verdejo, der er et længere studie værd – især, hvis man er glad for hvid Bourgogne, Chablis Grand Cru og Sancerre... Verdensklasse! Drik nu eller gem 5-8 år fra høståret.
Rolland & Galarreta Rueda Verdejo Organic 2020 ØKO Parcela 123 passer godt til...
Om Rolland & Galarreta

Man finder næppe et større ikon i vinverdenen end franske Michel Rolland. Manden har i mere end 50 år lavet vine på nogle af verdens største slotte og har adskillige 100-point ratings på CV’et. Den levende legende har lavet vin i mere end 50 år og konsulterer i dag over 100 vinhuse i 12 forskellige lande. Fra Screaming Eagle i Napa Valley til Chateau Pavie i Bordeaux… I samarbejde med den spanske vinpionér, Javier Galarreta, har Michel nu lanceret sin helt egen vinserie. Og den er på rekordtid blevet en af de mest populære hos Supervin.
Historien om vinserien ”Rolland & Galarreta”
Selvom Michel Rolland er født og opvokset i Pomerol og har grundlagt sin stjernestatus i Bordeaux, så har han altid haft et godt øje til Spanien. Derfor vælger han i 2010, at indgå et partnerskab med Spaniens dygtigste vinentreprenør, Javier Galarreta, der kender det spanske terroir til perfektion. Kombineret med Michel Rollands vinmagerfærdigheder har de til sammen skabt en imponerende serie af vine, der tager os lige fra Rueda, Rioja og Ribera del Duero til Priorat i Catalonien. I alt råder de over 120 hektar fra de bedste regioner i Spanien. Druematerialet leveres af små vinbønder som Javier og Michel har håndplukket helt særligt til deres vinserie. Det er også en af forklaringerne på, at produktionerne er meget små og nærmest kultagtige med helt ned til få tusinde kasser per årgang. Missionen er klar for de to vinpionerer - at lave moderne, elegante, terroir-drevne vine, der skal løfte de berømte spanske regioner endnu højere op i det internationale vinhierarki.
Mere terroir end træ - En ny stil fra Rolland
Ved præsentationen af ”Rolland & Galareta” nævnte Michel Rolland de vigtigste ting i fremstillingen af vinene: ”1: Beliggenhed – 2: Beliggenhed – 3: Beliggenhed. Og så kan vi tage den derfra.”
Michel Rolland blev særligt kendt tilbage i 1980’erne, hvor han fremelskede vine med en særlig Parker-appel, der høstede adskillige 100-point ratings. Stilen var defineret ved heftig ekstrahering og masser af nye egetræsfade. Men i løbet af de senere år har Michel fundet en ny stil, der frem for alt sætter frugten og terroiret i fokus. Dette ses måske allerbedst i deres vin fra Priorat, Clos de Ferran, der senest blev kåret som den bedste Priorat ved Decanter World Wine Awards med 97 point. Her har Michel Rolland formået at lave en nærmest ”cool climate” Priorat ved at anvende druer fra nordvendte skråninger kombineret med særlige opbindingsteknikker i marken, der skærmer druerne fra den heftige sol. Hvem skulle have troet Priorat kunne opnå et nærmest burgundisk niveau af elegance og finesse? Nu skal man ikke tro, at det er slut med egetræsfade fra Michel Rollands side. Der anvendes de fineste amerikanske og franske egetræsfade i flere af vinene, men de bruges udelukkende der, hvor det kan give kompleksitet til vinene og vinger til terroiret.
Til trods for, at den eksklusive R&G-serie allerede er en kæmpe succes og høster den ene verdensklasse-rating efter den anden, er vinene prissat uhyre favorabelt.
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener