Rolland & Galarreta Rioja Iconic 2016 i trækasse
Rolland & Galarreta Rioja Iconic 2016 i trækasse
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
"MASTER LEVEL. The highest-scoring Rioja of 2022... It’s an exceptional wine, and a benchmark Rioja" - Drinks Business, Global Wine Masters
"#1 - BEST OF SPAIN... depth, enormous gravity, power, lots of tannin, ethereal, eucalyptus, nerve, tension, sensational finish, endless: FANTASTIC!" - Blick
"98 point. Vinen smelter nærmest i munden ... glider ud i alle afkroge med kæmpestort velbehag" - Houlberg
"97 point. Sætter nye standarder for Rioja... En vinøs juvel der er hver en krone værd. " - WineWherever
"96 points. Lovely black fruit and mint aromas wrapped in spice and chocolate ... Long, mineral finish. Superb!" - Decanter
Riojas svar på 1. Cru Classé... og dobbelt testvinder!
I den ultimative blindtest med verdens bedste vinsmagere, et superpanel tællende 40 Masters of Wine, bliver Iconic 2016 årets bedst bedømte Rioja med topkarakteren "Master Level", der er Global Wine Masters' svar på perfekte 100 point...
I sin artikel i Schweiz' mest læste dagblad, Blick, præsenterer vinskribenten Alain Kuntz toppen af poppen blandt de hundredevis af spanske vine, han har smagt i det forgangne år. Med årets højeste score, og konklusionen "FANTASTISCH!", brillerer Iconic 2016 som Spaniens bedste vin!
Michel Rolland grundlagde sin berømmelse i Bordeaux, hvor han har lavet adskillige 100-points succeser. Han har hele sin karriere ageret ønologisk konsulent, men i 2010 realiserede han sin drøm om at lave vin i eget navn i Spanien, hvor han altid har set et kæmpe potentiale.
Sammen med Spaniens dygtigste vineksportør, Javier Galarreta, har de skabt en banebrydende vinserie, der skal løfte spansk vin endnu højere op i det internationale vinhierarki.
Iconic er seriens absolutte flagskib, der tager Rioja til hidtil usete højder med lag-på-lag af krydret Tempranillo-frugt, der er forædlet i 18 måneder på 100 % nye franske egetræsfade. Selv Château Haut-Brion ville kigge anerkendende på denne fadlagring.
Smagenote
Vinen præsenterer sig med en tæt og dybrød kulør. En helt og aldeles tryllebindende duft stiger op fra glasset med de flotteste sorte kirsebær, blommer, solbær og skovjordbær, der indpakkes i karamel, cedertræ, vanilje, sød pibetobak og lakrids fra den uhørt luksuriøse fadlagring. I munden er der silkeblød verdensklassevin for alle pengene. Med power og elegance ruller vinen hen over tungen alt imens der frigives så meget aromakraft, at sanseapparatet har svært ved at følge med. Både frugten, fadet og tanninerne spiller helt perfekt sammen og går over i en krydret og let urtet finish, der fortsætter i flere minutter. Rekord-lækker Rioja i 1. Cru Classé format med et drikkepotentiale, der strækker sig over de næste 20-25 år.
Anmeldelser af Rolland & Galarreta Iconic
Master Level | Drinks Business, Global Wine Masters
"The highest-scoring Rioja of 2022 employs both French and Spanish expertise. The former comes from famed Bordeaux oenologist Michel Rolland, and the latter from Javier Galarreta, founder and CEO of ARAEX Grands Spanish Fine Wines. It’s an exceptional wine, and a benchmark Rioja. Made with painstaking care using ancient Tempranillo vineyards in Rioja Alavesa, it’s been crafted from the outset to set a new standard in the region. The result is something with so many appealing and complementary characters, from prunes to cherries, sweet balsamic to cedar, black pepper to leather, and candied orange to toast – so it is complex and delicious, mixing mature flavours with fresher notes too. Structurally, it’s lovely, with a fleshy, generous core and a mouthwatering zesty finish, with fine, dense, chalky tannins. This is a serious glass of wine (and very expensive), but it’s also remarkably easy to enjoy. (Patrick Schmitt MW)"
#1 BEST OF SPAIN - Blick
"Minimally lactic, earthy, dark fruits, mineral, deep, highly complex, smoky, correct acidity, therefore totally fresh, depth, enormous gravity, power, lots of tannin, ethereal, eucalyptus, nerve, tension, sensational finish, endless: FANTASTIC!"
98/100 Houlberg
"Ved duft af vinen er det første, som jeg tænker ... hvor er alt flot doseret med rette mængder af det hele og en vild fin struktur. Den åbner ballet med en frugt der er dyb ... helt fra kompakte svesker til lysere frugt af hindbær og kirsebær. Fadaftrykket er delikat og sart med vanilje, cedertræ, røg, tobak, toast, kandiseret appelsinskal og toast ... har så fin balance mellem frugt og fad. Vinen smelter nærmest i munden ... glider ud i alle afkroge med kæmpestort velbehag. Men det er med en stor styrke i frugten, som er frisk, moden, generøs og næsten læskende med sød balsamico og en vis luftighed. Det gør vinen let, cremet og smeltende på én gang, hvilket virkelig giver comfort, men det er samtidig med en enorm tyngde, nerve og mærkbare tanniner, der dog er flot integrerede. Det er måske nok en vin, som burde gemmes, men den smager imidlertid bare så forbandet godt allerede nu. 98 point. Forhandles af Supervin, hvor en flaske koster 2.499,95 kr., mens prisen er 1.999,95 kr. ved køb af 6 flasker. Vinanmeldelse 6,5/7"
97/100 WineWherever, Rasmus Christensen
"Javier og Michels flagskibsvin der sætter nye standarder for Rioja. Den besidder en enorm rigdom, der vælter ud af glasset. Den har fået 18 måneder på nye franske fade, og fadindflydelsen mærkes tydeligt, men fad er en del af Riojas DNA, og det kan simpelthen ikke være anderledes. Dog er der ingen tvivl om, at fadet vil integrere sig yderligere, som vinen modnes. For selvom den smager imponerende godt allerede nu, vil der være rigtig meget at komme efter i fremtiden. Det her er en høj-aromatisk og kompleks vin med stramhed, syre, elegance og mineralitet. En vinøs juvel der er hver en krone værd. "
96/100 Decanter
"Lovely black fruit and mint aromas wrapped in spice and chocolate. The palate is juicy and fresh with lots of ripe, dense fruit, spicy oak and ripe tannin. Long, mineral finish. Superb!"
95/100 - Guía Peñin
Den ikoniske topvin fra Rolland & Galarreta er fremstillet på 95 % Tempranillo og 5 % Garnacha (Grenache), som høstes fra to forskellige topmarker beliggende ved foden af Sierra Cantabria. De håndplukkede drueklaser koldmacererer i store åbne egetræsfade med temperaturkontrol, der sørger for et optimalt udtræk af farve og smag. I løbet af gæringen bliver der foretaget daglige nedstemplinger af drueskallerne (også kaldet ”pigeage”). Vinen modner i 18 måneder på 100 % nye, franske egetræsfade af den absolut højeste karat. Efter fadmodningen flaskelagres vinen i yderligere 12 måneder inden frigivelse.
Nyd den enorme Tempranillo til saftige lammesteaks, rødt oksekød, vildtretter, kraftige tapas samt lagrede, faste oste som fx Manchego. Server ved 16-18°C
Om Rolland & Galaretta
Michel Rolland er verdens største og mest indflydelsesrige winemaker. Den levende legende har lavet vin i mere end 50 år og konsulterer i dag over 100 huse i 12 forskellige lande. Fra Screaming Eagle i Napa Valley til Chateau Pavie i Bordeaux. Aldrig har han sat sit eget navn på en vinetiket – før nu.
Selvom Michel Rolland er født og opvokset i Pomerol, og har grundlagt sin stjernestatus i Bordeaux, så har han altid haft et godt øje til Spanien. Derfor vælger han i 2010 at indgå et partnerskab med Spaniens dygtigste vinentreprenør, Javier Galareta, der kender det spanske terroir til perfektion. Kombineret med Michel Rollands winemaker skills har de til sammen skabt en imponerende serie af vine, der tager os lige fra Rueda, Rioja og Ribera del Duero til Priorat i Catalonien. I alt råder de over 80 hektar fra de bedste regioner i Spanien. Druematerialet leveres af små vinbønder som Javier og Michel har håndplukket helt særligt til deres vinserie. Det er også en af forklaringerne på, at produktionerne er meget små og nærmest kultagtige med helt ned til få tusinde kasser per årgang. Missionen er klar for de to vinpionerer - at lave moderne, elegante, terroir-drevne vine, der skal løfte de berømte spanske regioner endnu længere op i det internationale vinhierarki.
Mere terroir end træ - En ny stil fra Rolland
Ved præsentationen af ”Rolland & Galareta” nævnte Michel Rolland de vigtigste ting i fremstillingen af vinene: ”1: Beliggenhed – 2: Beliggenhed – 3: Beliggenhed. Og så kan vi tage den derfra.”
Michel Rolland blev særligt kendt tilbage i 1980’erne, hvor han fremelskede vine med en særlig Parker-appel, der høstede adskillige 100-point ratings. Stilen var defineret ved heftig ekstrahering og masser af nye egetræsfade. Men i løbet af de senere år har Rolland fundet en ny stil, der frem for alt sætter frugten og terroiret i fokus. Dette ses måske allerbedst i deres vin fra Priorat, Clos de Ferran, der senest blev kåret som den bedste Priorat ved Decanter World Wine Awards med 97 point. Her har Michel Rolland formået at lave en nærmest ”cool climate” Priorat ved at anvende druer fra nordvendte skråninger kombineret med særlige opbindingsteknikker i marken, der skærmer druerne fra den heftige sol. Hvem skulle have troet Priorat kunne opnå et nærmest burdundisk niveau af elegance og finesse? Nu skal man ikke tro, at det er slut med egetræsfade fra Michel Rollands side. Der anvendes de fineste amerikanske og franske egetræsfade i flere af vinene, men de bruges udelukkende der, hvor det kan give kompleksitet til vinene og vinger til terroiret.
Til trods for, at den eksklusive R&G-serie allerede er en kæmpe succes, og høster den ene verdensklasse-rating efter den anden, er vinene prissat uhyre favorabelt.