
Rodriguez Sanzo Tras La Yesca Toro 2022 ØKO
Økologisk Tempranillo-triumf, der senest opnåede vilde 94 points – tag den Ribera del Duero.
Succesen er ikke kommet ud af det blå. Med biodynamiske metoder har Spaniens bedste winemaker i 2013, Javier Rodrigeuz, reddet en enkeltmark med 4 hektar Tempranillo-vinstokke fra udryddelse.
De få overlevende og sejlivede vinstokke leverer nu nogle helt unikke vindruer, som begejstrer med en helt særlig smagskoncentration. Der er tale om 100% enkeltmarks-Tempranillo, som efterfølgende er lagret på små 300 liters egetræsfade. Al høst er foregået efter den "biodynamiske kalender".
Du smager det fra første slurk…. Denne vin er noget helt særligt – og til prisen et fantastisk alternativ til langt dyrere konkurrenter fra nabodistriktet Ribera del Duero!
Nyd den til saftige bøffer, lam, lyst kød, tapas, BBQ og karakterfulde oste. Servér ved 16-18°C
Hvordan smager Rodriguez Sanzo Tras La Yesca Toro 2022 ØKO?
Vinen præsenterer sig dyb kirsebærrød med lilla kant og næsten sort kerne…. Næsen begejstrer fra start med parfumeret duft af violer og friske skovjordbær, inden powerfrugten kommer tromlende med masser af sorte kirsebær, blå blommer og lakridset brombærfrugt, der går smukt i spænd med kokos, bitterchokolade, kaffe og vanilje fra fadet…. I munden er rødvinen imponerende koncentreret i smagen, men den efterlader samtidig en saftig og utrolig læskende mundfølelse. Det her er en enormt lækker Tempranillo med perfekt afstemte fadnoter på toppen! Med sin inviterende frugtcharme kan Tras La Yesca nemt nydes nu, men kan snildt gemmes 5-8 år fra høståret.
Smagenoter
Chokolade
Kokos
Solbær
Sorte kirsebær
Vanilje
Smagsprofil
Meget tør
Sød
Meget let
Meget kraftig
Meget blød
Meget tanninrig
Rodriguez Sanzo Tras La Yesca Toro 2022 ØKO passer godt til...
Om Rodriguez Sanzo

"Best Winery in Spain" - Vivir el Vino
“En fantastisk vin er for mig en perfekt cirkel opdelt i sektioner hvor terroir, druetypen, klimaet og vinmageren tilsammen smeder det endelige resultat.” – Javier Rodriguez
Som en af Spaniens største rødvine er Tempranillo-flagskibet El Teso fra 140 år gamle ”præ-phylloxera” buskvine et vidnesbyrd om en vinmager med gigantiske aspirationer.
Javier Rodriguez er dog en ekstremt alsidig producent, der fremstiller vin i enhver prisklasse og fra stort set alle hjørner af Spanien. Ribera del Duero, Rioja, Toro, Priorat og Rueda... Listen fortsætter!
Javier etablerer sit vinhus Rodriguez Sanzo i 2003. Med streng fokus på kvalitet, terroir, økologi, biodynamik og bæredygtighed kan han allerede ti år senere lade sig fejre som ’’Spaniens bedste vinhus’’ af Vivir el Vino. Og succesen er ikke tilfældig.
Rodriguez har studeret ved UC Davis i Californien, og hans ekspertise inden for jordbundsanalyse har ført til konsulentarbejde for bl.a. Château Lafite-Rothschild 1. Cru Classé i Pauillac.
I kælderen går Javier Rodriguez til ekstremer for at optimere brugen af egetræsfade. Han rejser først til fadenes oprindelseslande, hvor han selv udvælger de bedste egetræer. To gange årligt kontrollerer han personligt, at træet opbevares og tørres korrekt, inden tønderne fremstilles efter hans strenge instrukser.
Som bevis for vinenes ekstremt høje klasse optræder Rodriguez Sanzo på listen over de 100 mest prisvindende vinerier i verden.
Vindata
Druer
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Lagring
Proptype
Emballage
Allergener